Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha problémánk van a mobil internettel?

Erre még sosem gondoltam, de jó tippnek tűnik! :slight_smile: Nekem egyébként nem sűrűn dob ilyen hibát, ilyen heti 1 alkalommal maximum.

Mondjuk ettől még idegesítő probléma, bár a heti 1 nem vészes. Berakom airplane majd ki. Ezt egyébként javítani fogja az Apple csak jelezni kell. Volt már sokszor hasonló elbaszott probléma, amiket javított néhány hónapon belül a cég. Nyilván gáz, hogy ennyi időt kell várni, de hát ez van. Többet nem tehetünk.

Esetleg olyan dns szerver kell ami nem tiltja le az ennyi lekérést? 1.1.1.1, google? Esetleg saját? :smiley:

Ez teljesen normalis mukodes, a Thread Network tamogatas resze. Ezek a keresek az Internetre nem jutnak ki. Mobilhalozaton sem szaladgalnak.

1 kedvelés

De attól még a telefon belső resolver-ét meghülyítheti valami bug miatt… :slight_smile:

Kb 4-5 hónapja szívunk ezzel. Iszonyú idegesítő. A cikkben felsoroltakon túl vagyok egy jó ideje, semmi nem segít. Ma 4x csinálta ezt, néha elkap az ideg, hogy kirepül az autóból mikor fontos értesítés nem érkezik meg.
IPhone 13 pro max telekom

Családban többi készüléken is, szintén telekom:
Iphone 12 pro max
Iphone 11 pro max
Iphone X

Sim csere volt, telekom üzleti, lakossági hibabejelentések megtörténtek, szerintük az Applenél van a hiba. Ennyi.

Csak hard reset oldja meg minden esetben.
Sokszor airplane sem oldja meg a problémát.

Hazaéréskor is szívás mert nem tölt be a Home app… pláne mikor sietne az ember…

:frowning:

Ha tenyleg a Thread okozza a bajt, akkor elvileg az IPv6 kikapcsolasa megoldja a problemat.

Ezt a profilt toltsd le: https://szifon.com/wp-content/uploads/2022/02/iOS-network-fix.mobileconfig

Figyelem!! Ez a profil CSAK Telekom eseten mukodik, ott is csak akkor, ha az “internet.telekom” APN-t hasznalhatja az adott elofizetes! (a telekomos elofizetesek nagyon-nagyon-nagyon-nagy resze ilyen).

2 kedvelés

Hol tudom kikapcsolni?

Ha kiprobaltad, visszajelzel, hogy valtozott-e? (nalam ugyan telekom van, de nem jon elo a hiba, igy a javitas kapcsan is csak vaktaban kapalozik az ember)

Nekem nagyon elvétve jön elő a hiba. Airplane mód ki-be és megy.

Lehet, hogy nekem eddig fel se tunt?

1 kedvelés

Tökre lehet, nálam megy a net de rohadt lassan, vagy egyáltalán nem. Ilyenkor airplane ki/be és azonnal gyors lesz. Páromnál is van szintén iPhone 11 Pro és Telekom.

Olyan tapasztalatom van, hogy csak 1-2 megabittel megy a net, de ezt eddig annak tudtam, be, hogy a B20 tul van terhelve azon a helyen. Ilyenkor eloveszem a Huawei Mi-Fi-t, amin meghackeltem a firmwaret, es ki tudom kapcsolni a savokat. Kikapcsolva a B20-at, megjon a 40-50 megabit. De most megneztem, a Huawein en eleve tiltom az IPv6-ot, tehat akar az is lehet megoldas.

Illetve, meg olyat is el tudok kepzelni, hogy van otthon valami eszkoz, ami Thread kepes, ezt regisztralja a keszulek, es ezekutan megprobalja ezt tavolrol is elerni. Pl a HomeKit az, ami ezt tamogatja. Nalam biztos, hogy nincs ilyen, mert elegge szigoru kontroll alatt vannak tartva a halozati eszkozok.

1 kedvelés

Nálunk van egy Aqara G3 tisztán csak HomeKit-ként. Másnál esetleg?

Ezzel kapcsolatban annyit talaltam, hogy toltak egy announceot azzal kapcsolatban, hogy lesz naluk Thread: Aqara announces Thread-based smart home lineup coming later this year - 9to5Mac

Sziasztok!
12 és 13 Prónk van Telekomos mindkettő és kb egy hónapja nincs mobilnet ha elmegyünk otthonról a wifi hatótávból. Repülőmód bekapcs. aztán vissza és működik. Ezt minden nap eljátszunk…

Üdv a klubban :slight_smile:

1 kedvelés

Nekem sincs Theard elvileg. Ha csak az Apple valami központot nem aktivált, fogalmam sincs.

Az iOS-ben van Thread support a HomeKit eszkozokhoz. Tehat ha van olyan HomeKit eszkozod, ami Thread kepes (pl. valszeg az Aqara cuccok azok), akkor lehet, hogy nalad is ezert van ezzel problema.

Akit erint, telepitse fel ezt a profilt, itt ki van benne kapcsolva az IPv6 tamogatas a mobil interfacen. Tehat ha ez okoz bajt, akkor elvileg ezek utan nem tud. De ez csak sotetben tapogatozas, mert nalam nincs hiba ugye.

1 kedvelés

Nálunk is ez a gond pár hónapja. iPhone 11 pro és 13. Telekom. Hol működik hol nem. Díjcsomag váltás után vettem észre a problémát. Repülő mód néha segít.

Igaz, lehet, hogy adott dijcsomagban van olyan feature, ami miatt elojon, es adottban nincs, ezert nem jon elo.

Ha nem vegezne a telekom karbantartast, akkor meg tudnam mondani, hogy nekem milyen csomagom van :smiley: