Gyakori kérdések: nemzetközi roaming az Apple Watch-csal

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések: nemzetközi roaming az Apple Watch-csal - Szifon.com

Amikor megjelent az első, mobilhálózati kapcsolatra is képes Apple Watch, akkor az Apple azt is külön kiemelte, hogy az óra nem képes a roamingra, így hiába tettünk bele egy itthoni eSIM-et, azzal külföldön nem tudott az óra a helyi mobilhálózatra kapcsolódni. Szerencsére azóta a cég még 2022 őszén bejelentette, hogy végre elérhető lesz a roaming…

Azt mondják pár hónapon belül elérhető lesz itthon is. Bár fura hogyha pl. egy ssmsungba kéred a multisim -et akkor aktív a roaming az órán az Apple watch esetén pedig nem teszik rá pedig gondolom csak ezen múlna…

az Apple-nél ez nem így megy.

Az applenél minden mashogyan megy, ez a baj. Ideje lenne szintet lepniuk es kicsit engedni ezekbol a szuk latokoru dolgokbol, de elobb utobb ugyis ez lesz, kulonben piacot fognak veszteni hosszutavon.

Kellően nagy a piaci részesedése világ szinten, hogy így legyen. Egyébként ebben a konkrét témában tudtommal pont teljesen szabványosak és kivételesen a telco cégekkel van gond. De hasonló már amúgy lezajlott (legalább is itthon) az eSIM kapcsán.

Valamiért azt hiszik itthon a Csodafon, meg a Yettel, hogy majd ők diktálhatják a felhasználói szokásokat és emiatt nincs multiSIM náluk, csak sima eSIM és az legyen elég. Holott látszik, hogy nem. az eSIM-nek is mennyi ideig ellenálltak aztán lásd tavaly megtörtént a csoda (persze, mert a megfelelő Excel cellák elkezdtek pirosba menni - lépni kell).

1 kedvelés

A Telekom már elérhetővé tette, ahogy látom a Telekom appban. Tesztelni még nem tudom sajnos mert series 4-em van.