Gyakori kérdések: polírozható-e az iPhone, iPad, iPod, Apple Watch vagy Mac kijelzője?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/07/18/gyakori-kerdesek-polirozhato-e-az-iphone-ipad-ipod-apple-watch-vagy-mac-kijelzoje/

Az esetleges karcolódások miatt rendszeresen felmerülő kérdés, hogy mit lehet tenni ezekkel a karcokkal. Sok helyen mindenféle házi praktikákat ajánlanak, mint például a fogkrém, sütőpor, hintőpor, autó fényszóró helyreállító készlet, polírpaszta, miegymás… Mivel a készülékek kijelzője üveg, amelyen még külön zsírtaszító (oleofób) bevonat is van, Mac-ek esetén pedig tükröződéscsökkentő (antireflex) réteg, ezért a fenti szerek…

Személy szerint semmit nem teszek a telefonra, pont az említett felületkezelés miatt. Egyszerűen az üvegfólián nem úgy csúszik az ember ujja mint a gyárin.

1 kedvelés

Én se használok fóliát, egy sima flip tokban tartom a telóimat.

Amúgy az egyik honi szervizbe vittem annó a 6-osomat, miután sikerült az ágyról reptetni egyet, aminek egy repedt kijelző lett az eredménye. Ők valami hőmelegitéses technológiával oldották meg, hogy ne kelljen kijelzőt cseréljek, de annak meg az lett az ára, hogy érezhetően vékonyabb lett utána a kijelző.

Amúgy ti mivel tisztítjátok az eszközöket? Az  support azt írja, hogy szürke 3M mikroszálassal kell. Nem mindegy milyen a színe? Az üvegfelület bírja az ablaktisztító folyadékot? Az ujjlenyomatok elég nehezen jönnek le szárazon. A sima víztől meg foltos marad.

:smiley: :smiley:

ott van a cikkben linkelve az Apple három támogatási szócikke a készülékek tisztításáról.

Azt még az Apple is külön kiemeli a készülékek tisztításáról szóló támogatási szócikkében, hogy véletlenül se használjunk súroló hatású anyagokat a tisztításhoz, mert azok tönkretehetik a felületkezelést, és megkarcolhatják az üveget.

Ezekről részletesen:

És a fém váz?polirozható?

lásd:

Az ezüst színű rozsdamentes acél tokozású Apple Watch tokozása ugyanakkor polírozható, bár az Apple ezt sem javasolja.