Gyakori kérdések: winmail.dat fájlok megnyitása Apple-ös környezetben

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések: winmail.dat fájlok megnyitása Apple-ös környezetben - Szifon.com

A Windows-os környezetből érkező emailek esetén sokszor előfordulhat, hogy akár az egész adott levél vagy annak csatolmányai helyett csak egy winmail.dat fájlt kapunk, amit a Mail nem tud kezelni, így azt megnyitni sem tudjuk. Ez pedig nyilván bosszantó helyzeteket eredményezhet. Szerencsére erre több megoldás is van, és a megfelelő, ráadásul egy ingyenes alkalmazás, vagy egy…

Én az MSG Viewer for Outlook-t használom, ez bár fizetős, 2-3 ezer forint csak, de nekem jobban bevált, mint a TNEF’s Enough.

Hello,

Én biztosan megkérném a feladót, hogy küldje el normálisan a levelet, mert nem szabványos amit küldenek.
A kétkedőknek a Wikipedia (link sajnos nem engedélyezett):
"
Native-mode Microsoft Exchange 2000 organizations will, in some circumstances, send entire messages as TNEF-encoded raw binary independent of what is advertised by the receiving server. As documented in Microsoft KBA #323483, this technique is not RFC-compliant because these messages have the following characteristics:

  • They may include non-ASCII characters outside the 0–127 US-ASCII range.
  • The lines in these messages are often too long for transport via SMTP.
  • They do not follow the CRLF.CRLF message termination semantics as specified in RFC 821.

Internal communications between Exchange Servers (2000 and later) over SMTP encode the message in S/TNEF (Summary TNEF) format. The conversion between the format needed by the end client on the Internet is performed on the last Hub Transport server before final delivery, and when the Hub Transport role of an Exchange Server is about to deliver the message to a mailbox role server, the message is converted to MAPI format for storage.
"

Mielőtt bevezet egy ilyet Microsoft, lehet, hogy RFC -be kéne foglalni és nem a nyomorult felhasználókat (akár küldő, akár fogadó oldalon) szanaszét szívatni.
Vicces, hogy 20 év alatt sem akarják elengedni ezt a vad hajtást.
PPTP ugyanez…