Hat hónapot élt túl egy iPhone 11 egy tó fenekén

Eredetileg itt jelent meg: Hat hónapot élt túl egy iPhone 11 egy tó fenekén - Szifon.com

Hat hónapig hevert egy tó fenekén egy iPhone 11, míg egy hobbi búvár megtalálta és megmentette. Csodával határos módon a telefon működőképes volt, így a tulajdonosa viszontláthatta az örökre elveszettnek vélt adatait is. Az iPhone 11-et maximum 2 méter mélységig és maximum 30 percig ígéri az Apple a víznek ellenállónak. A 6 hónap ez esetben nagyon…

“elvesztek a fotói és más adatai is, amelyekről nem készített biztonsági másolatot.”

Ez hogyan lehetséges? Nekem azonnal minden a felhőbe megy, soha semmilyen adatom nem veszett még el. Nem használha a felhőt?

ha valaki X okból nem kapcsolja be például az iCloud biztonsági mentést, akkor nyilván nem készül automatikusan mentés sem. el sem hinnéd, mennyien vannak így, hogy miközben telerakják fotókkal és videókkal a készüléküket, nem fizetnek elő az ingyenes 5GB-nál nagyobb tárhelyre.

1 kedvelés

Én nem használom az iCloud mentést fotókhoz. Minden a google felhőbe megy…

Na igen én meg haza mentek a NAS-ra, az legalább az enyém én kezelem. Nem törik fel véletlenül sok másikkal együtt, ha igen arról csak én tehetek vagy a Synology.

Túl szép story. Házaspár akik azért élnek hogy mások cuccai után kutassanak a víz alatt, 6 hónap után működött a telefon, SIM kártyán nem volt PIN beállítva…

az USA-ban nem jellemző a SIM-kártyák esetén, hogy be lenne kapcsolva a PIN-kód kérése. több ilyen YouTube csatorna van, akiknek ez a szórakozásuk, hogy mások által vízbe ejtett dolgokat szednek ki, egyszerűen keress rá, és látni fogod.

Nekem legalabb 25 eve az az elso a PIN kod kikapcsolasa a SIM kartyan. Ha pedig eSIM van, ott szerintem PIN sincs, legalabbis nalam nem ajanlotta fel az eSIM aktivalasa soran, hogy ezt beallitana, igaz, keresni se kerestem, mert nem akartam bekapcsolni.

1 kedvelés

Ez a fajta “horgászat” itthon is megy, csak mágnessel. Ez világos. Csak ebben a történetben annyi a csodálatos együttállás, hogy az már sci-fi. :rofl:

A NAS sokkal jobban feltörhető.
A google az két lépcsős azonosítást használ így az nem törhető fel mint egy NAS…

“11 pár napszemüveget” - azaz 22-t? Párban? Ez valami félrefordítás lesz.

Jó, de mennyi az esélye annak hogy valaki pont az én NAS-omat akarja feltörni és mennyivel nagyobb, hogy belekerül egy listába a google acc-od azzal akiét meg fel akarják törni és kikerülnek a fotóid, stb ami esetleg kényes. (most csak a múltban történtekre alapoztam, mikor sok 100 acc-ot törtek fel itt is ott is)
Persze a kétlépcsős ha be van kapcsolva akkor az nehezítés.
A NAS meg jó még sok más dologra is, nem csak tárolni. De ki mit szeret és hol érzi jobban a biztonságot.

A szemüveg angol megfelelője a “pair of glasses”, szóval 11 db napszemcsi volt az.