Eredetileg itt jelent meg: Hat hónapot élt túl egy iPhone 11 egy tó fenekén - Szifon.com
Hat hónapig hevert egy tó fenekén egy iPhone 11, míg egy hobbi búvár megtalálta és megmentette. Csodával határos módon a telefon működőképes volt, így a tulajdonosa viszontláthatta az örökre elveszettnek vélt adatait is. Az iPhone 11-et maximum 2 méter mélységig és maximum 30 percig ígéri az Apple a víznek ellenállónak. A 6 hónap ez esetben nagyon…
“elvesztek a fotói és más adatai is, amelyekről nem készített biztonsági másolatot.”
Ez hogyan lehetséges? Nekem azonnal minden a felhőbe megy, soha semmilyen adatom nem veszett még el. Nem használha a felhőt?
ha valaki X okból nem kapcsolja be például az iCloud biztonsági mentést, akkor nyilván nem készül automatikusan mentés sem. el sem hinnéd, mennyien vannak így, hogy miközben telerakják fotókkal és videókkal a készüléküket, nem fizetnek elő az ingyenes 5GB-nál nagyobb tárhelyre.
Én nem használom az iCloud mentést fotókhoz. Minden a google felhőbe megy…
Na igen én meg haza mentek a NAS-ra, az legalább az enyém én kezelem. Nem törik fel véletlenül sok másikkal együtt, ha igen arról csak én tehetek vagy a Synology.
Túl szép story. Házaspár akik azért élnek hogy mások cuccai után kutassanak a víz alatt, 6 hónap után működött a telefon, SIM kártyán nem volt PIN beállítva…
az USA-ban nem jellemző a SIM-kártyák esetén, hogy be lenne kapcsolva a PIN-kód kérése. több ilyen YouTube csatorna van, akiknek ez a szórakozásuk, hogy mások által vízbe ejtett dolgokat szednek ki, egyszerűen keress rá, és látni fogod.
Nekem legalabb 25 eve az az elso a PIN kod kikapcsolasa a SIM kartyan. Ha pedig eSIM van, ott szerintem PIN sincs, legalabbis nalam nem ajanlotta fel az eSIM aktivalasa soran, hogy ezt beallitana, igaz, keresni se kerestem, mert nem akartam bekapcsolni.
Ez a fajta “horgászat” itthon is megy, csak mágnessel. Ez világos. Csak ebben a történetben annyi a csodálatos együttállás, hogy az már sci-fi.
A NAS sokkal jobban feltörhető.
A google az két lépcsős azonosítást használ így az nem törhető fel mint egy NAS…
“11 pár napszemüveget” - azaz 22-t? Párban? Ez valami félrefordítás lesz.
Jó, de mennyi az esélye annak hogy valaki pont az én NAS-omat akarja feltörni és mennyivel nagyobb, hogy belekerül egy listába a google acc-od azzal akiét meg fel akarják törni és kikerülnek a fotóid, stb ami esetleg kényes. (most csak a múltban történtekre alapoztam, mikor sok 100 acc-ot törtek fel itt is ott is)
Persze a kétlépcsős ha be van kapcsolva akkor az nehezítés.
A NAS meg jó még sok más dologra is, nem csak tárolni. De ki mit szeret és hol érzi jobban a biztonságot.
A szemüveg angol megfelelője a “pair of glasses”, szóval 11 db napszemcsi volt az.