HEIC file-ok windows-on


#1

Azt hogy a tömörítés jó aláírom, de más hogyan tudja majd ezt megnézni, ha pl feltöltöm a NAS-omra, ugyanis ott is ebben formátumban jelenik meg és a Win alapból ugye nem tudja és nem várhatom el mindenkitől aki megnézné a fotókat az telepítsen vmi hozzá való alkalmazást.


#2

#3

Köszi de pont ezt szerettem volna elkerülni, hogy aki meg akarja nézni a későbbiekben a fotókat, azoknak telepítenie kelljen vmit, főleg mert a PC használók zöme rábólint és nem vallja be, hogy marhára nem vágja mit hogyan és inkább akkor meg sem nézik, csak mert cikinek érzik a tudatlanságukat adott témában, pedig nem kell feltétlenül mindenkinek mindenhez értenie és sztem az ha vki vmit nem tud és meg sem kérdezi, az nagyobb ciki mint okulni.


#4

épp ezért van ott a cikk, hogy mit kell tenni ilyenkor. de a készülék is átállítható, és akkor nem ezeket a formátumokat használja. a Microsoftnak is megvan a lehetősége beletenni ennek a támogatását a rendszerbe.


#5

Ok értem én, csak ami már elkészült azzal akkor utómunkáim lesznek gondolom és a winbe mire belekerül, hát ha egy év alatt nem tették akkor ki tudja mikorra lesz alapból benne


#6

jelenleg ezzel mást nem tudsz tenni, mint amit linkeltem fentebb.


#7

Ha például Synology NAS-od van és esetleg a Moments photo backupot használod, akkor a feltöltéskor a telefonos app megcsinálja a konverziót.

Nem tudom ez, járható út-e.


#8

Köszi az van, de amíg a fotókat a Dsphoto-val töltöm fel aakor konvertál vagy a NAS vagy a teló, de amikor másik könytárba akarok tölteni ott már a Dsfile nem csinálja vagy készteti a telót erre és itt van a bökkenő, mert van egy vendég megosztásom, ahová azokat engedem be akiknek máshol nincsen keresnivalójuk és ott mivel a win nem ismeri az aple tömörítését, nem tudják megnézni amit szeretnének, s nem telepítenek maguktól programot a PC-jükre mert épp csak kezelni tudják azt. Sajna ezt kell vhogy akkor áthidalnom, ezért fogom vagy kikapcsolni a telón a tömörítést, vagy konvertálom külön és utána kerül csak föl, de így pont az 1xűsége veszik el a NAS használatának sajna.


#9

A DSPhoto-tól szabadulni kell, lassan kifuttatja a Syno.

Én ezt a Momentsben úgy oldom meg, hogy albumokba rendezem amit meg akarok osztani és az URL-t megosztom vele. Akkor a célszemélyek csak azokat látják, amik az albumban vannak, minden mást a Syno saját authentikációja véd.


#10

Valami jobb biztosan lesz majd helyette, de a vendég megosztásban sok más is van nem csak fotók/videók, onnan szokták leszedni tőlem a navi progit, térképfrissítést, stb, direkt erre tartom azt, van amit pl a könyvelőm lát és ott van minden céges dokumentum, számlák is, sőt a PC-m másodlagos HDD-je is egy megosztás rajta, meg lehetne sorolni, de sok van persze más és más jogosultságokkal. Ami fontos azt keresztbe menti naponta és a nővérem NAS-ára ami 130km tőlem, így jöhet bármi ha nem pusztul az egész ország akkor megmaradnak amik valóban kellenek. :grinning:


lezárva #11

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.