HEIC file-ok windows-on

Azt hogy a tömörítés jó aláírom, de más hogyan tudja majd ezt megnézni, ha pl feltöltöm a NAS-omra, ugyanis ott is ebben formátumban jelenik meg és a Win alapból ugye nem tudja és nem várhatom el mindenkitől aki megnézné a fotókat az telepítsen vmi hozzá való alkalmazást.

Köszi de pont ezt szerettem volna elkerülni, hogy aki meg akarja nézni a későbbiekben a fotókat, azoknak telepítenie kelljen vmit, főleg mert a PC használók zöme rábólint és nem vallja be, hogy marhára nem vágja mit hogyan és inkább akkor meg sem nézik, csak mert cikinek érzik a tudatlanságukat adott témában, pedig nem kell feltétlenül mindenkinek mindenhez értenie és sztem az ha vki vmit nem tud és meg sem kérdezi, az nagyobb ciki mint okulni.

épp ezért van ott a cikk, hogy mit kell tenni ilyenkor. de a készülék is átállítható, és akkor nem ezeket a formátumokat használja. a Microsoftnak is megvan a lehetősége beletenni ennek a támogatását a rendszerbe.

Ok értem én, csak ami már elkészült azzal akkor utómunkáim lesznek gondolom és a winbe mire belekerül, hát ha egy év alatt nem tették akkor ki tudja mikorra lesz alapból benne

jelenleg ezzel mást nem tudsz tenni, mint amit linkeltem fentebb.

Ha például Synology NAS-od van és esetleg a Moments photo backupot használod, akkor a feltöltéskor a telefonos app megcsinálja a konverziót.

Nem tudom ez, járható út-e.

Köszi az van, de amíg a fotókat a Dsphoto-val töltöm fel aakor konvertál vagy a NAS vagy a teló, de amikor másik könytárba akarok tölteni ott már a Dsfile nem csinálja vagy készteti a telót erre és itt van a bökkenő, mert van egy vendég megosztásom, ahová azokat engedem be akiknek máshol nincsen keresnivalójuk és ott mivel a win nem ismeri az aple tömörítését, nem tudják megnézni amit szeretnének, s nem telepítenek maguktól programot a PC-jükre mert épp csak kezelni tudják azt. Sajna ezt kell vhogy akkor áthidalnom, ezért fogom vagy kikapcsolni a telón a tömörítést, vagy konvertálom külön és utána kerül csak föl, de így pont az 1xűsége veszik el a NAS használatának sajna.

A DSPhoto-tól szabadulni kell, lassan kifuttatja a Syno.

Én ezt a Momentsben úgy oldom meg, hogy albumokba rendezem amit meg akarok osztani és az URL-t megosztom vele. Akkor a célszemélyek csak azokat látják, amik az albumban vannak, minden mást a Syno saját authentikációja véd.

Valami jobb biztosan lesz majd helyette, de a vendég megosztásban sok más is van nem csak fotók/videók, onnan szokták leszedni tőlem a navi progit, térképfrissítést, stb, direkt erre tartom azt, van amit pl a könyvelőm lát és ott van minden céges dokumentum, számlák is, sőt a PC-m másodlagos HDD-je is egy megosztás rajta, meg lehetne sorolni, de sok van persze más és más jogosultságokkal. Ami fontos azt keresztbe menti naponta és a nővérem NAS-ára ami 130km tőlem, így jöhet bármi ha nem pusztul az egész ország akkor megmaradnak amik valóban kellenek. :grinning:

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.