Hello biztosítás már elektromos rollereseknek is!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/08/22/hello-biztositas-mar-elektromos-rollereseknek-is/

Saját tapasztalatból kiindulva kötelezővé tenném a KRESZ-t és a biztosítást is mind kerékpáros, mind rolleres, elektromos rolleres közlekedés esetén is. A Szifon.com több írója is elektromos rollerezik, illetve bringázik, ami miatt gondoltam, írok ebben a témában is. A hello biztosításról már írtunk itt korábban a Szifon.com-on. Alkalmazás segítségével, néhány perc alatt megköthetjük a biztosításunkat, ha…

Lehet, hogy a cikk nem promóciós, csak úgy látszik. :slight_smile: Csak úgy, használsz Futurer rollereket.
A Futurer elég fura cég. Nem kölcsönöz, de hazudik a kölcsönző konkurenciáról. Megírtak egy cikket a Lime-ról, (https://www.futurer.hu/megszunt-a-lime-magyarorszagon), ami nem igaz, de kinn van az oldalukon.
Ha ennyire hűek az igazsághoz, akkor a rollerjeikről leírt dolgok is csak fenntartással fogadhatók el.
Tudom, a cikk látszólag nem erről szól, de benne van a cég, ráadásul linkelve. Az a jó reklám, ami nem annak látszik. Ez annak is látszik, elférne az X az alján.

mondjuk a rollerjeikről leírtaknak nagyon könnyen utána tudsz nézni az e-twow oldalán.

Értem mire gondolsz, de akkor sem reklám :smiley: A rollerüket több hónapja használom, mikor megláttam, hogy van ilyen opció nekik is írtam. Ezután válaszoltak hogy lett kupon kódjuk, ebből lett a cikk. Ennyi.

Érdemes nekik jelezni ha valamit hibáztak és nem ide írni.

Roller max a játszótérre való nem a közutakra…

@Szempi az olyan mentalitasu emberekkel van a baj, mint Te!
Tudod mi nem valo az utakra baratom, az olyan felfogasuak akik nem tudnak haladni a korral. Ennyi erovel a bringa, motor se valo az utakra, mert 2 kerekuk van.

1 kedvelés

Amúgy ha promóciós is lenne miért baj az? Sorra szűnnek meg az Apple hírekkel kapcsolatos blogok mert az olvasók elvárják az reklámmentes tartalomfogyasztást teljesen ingyen.

Sokkal kisebb kereke van, mint egy motornak/biciklinek, viszont ugyanazokkal az úthibákkal kell megküzdenie úgy, hogy sokkal rosszabb a vezető egyensúlyozási lehetősége. Ez nem “korral haladás” kérdése, szimpla őrültség. Teljesen igaza van.

mivel a KRESZ alapján jelenleg gyalogosnak minősül a rolleres (ezt a KRESZ TV-ben is már többször említették), így a járdán kell(ene) közlekednie, ahol nem igazán érinthetik az autósokat érintő úthibák. más kérdés, hogy a lehetséges sebessége miatt értelmesebb lenne, ha a bicikliúton menne minden rolleres. persze ezt is lehet ésszel és ész nélkül csinálni, mint bármit, amin aztán semennyit nem segít az, hogy bárki bérelhet rollert bármiféle tapasztalat és pláne sisak nélkül.

Pedig tényleg nem való az utakra, én például még sose láttam rollerest jelezni a kezével hogy merre szeretne kanyarodni, azon egyszerű oknál fogva hogy kb képtelenség, mert elesel:) Arról nem is beszélve hogy a kis kerék miatt az úthibákkal nehezebben boldogul, márpedig ha orra esel egy autó előtt az elég szar helyzetet teremthet… Maradjanak a bringa utakon inkább.

1 kedvelés

viszont kerékpár helyett sokszor kerékpáros nyom van, vagy biciklisáv. Budapesten a belvárosban tényleges kerékpárút nem is igazán jellemző.

Nincs itt semmi baj a normális rolleresekkel, azzal van a baj, hogy sok ember mindenféle kresz ismeret nélkül rááll és megy, ugyanez a biciklisek is. Svájcban pl 6-7 évesen már rendőrök tanítják a gyerekeket kerékpározni. Az elektromos rollereket csak 14 éves kortól lehet használni, de 14-16 éves közt kizárólag segédmotorkerékpár jogosítvánnyal. A rolleren elől és hátul is kell, hogy legyen fék plussz világítás. Nem lehet a járdán menni vele csak is bicikliúton, vagy az út szélén, ha nincs sáv. Mégsem zavarnak senkit se. Személy szerint én jobban támogatom, hogy az emberek a nagyvárosban inkább rollereket használjanak mint autót. A roller ugye kisebb helyen elfér mint a kerékpár és a tömegközlekedés is könyebb kisegítő lehetőségként, ha elővárosból utazol be. Ha meg annyi biciklis lenne az utakon mint mondjuk Koppenhágában( több kerékpár mint lakos!!) akkor meg azzal lenne baj. Inkább a mentalitással van baj.

Fentebb a kolléga közutat említett. A járda nem az.

ez nem cáfol semmit abból, amit írtam.

Nem az a baj, hogy promóciós. Az, hogy azt állítja, nem az.

de ez nem promóciós. attól, hogy szerinted az, még nem lesz az. de kérdezz rá bátran bármelyik említett cégnél, ők is meg fogják ezt erősíteni. minden egyes promóciós tartalmat világosan jelölünk minden alkalommal a PR kategóriával és címkével. évek óta.