Hi-Fi avagy Lossless minőség iPhone-on, iPaden, és Mac-en a Muzix támogatásával!

Eredetileg itt jelent meg: Hi-Fi avagy Lossless minőség iPhone-on, iPaden, és Mac-en a Muzix támogatásával! - Szifon.com

Nem először írok itt az oldalon a veszteségmentes zenehallgatásról avagy a Losslessről. Manapság már egyre több Apple felhasználó találkozik ezekkel a szavakkal, hála az Apple-nek, valamint az Apple Music szolgáltatásának. A Lossless, azaz veszteségmentes zene tulajdonképpen az, amit az előadó meg akar nekünk mutatni. Az, hogy meghallgatunk egy zenét a Spotify-on, egy átlagos fülessel, legyen…

Az en ipademen mar usb-c a csatlakozas, akkor ertelem szeruen iBasso?

Ha pesti vagy akkor kérlek menj be a Muzix-hoz és próbáld ki, hogy megfelelően megy-e, HA nem, akkor viszont ezt válaszd: DD HIFI TC35B Pro "Mountain" - Adapter DAC USB Typ

IBasso nem megy iPhonenal. Vissza is küldtem. Megvettem a Lotoo Paw S1-et. (Azóta már megjelent az S2!) Az meg nem megy Mac-el. Legújabb update után sem. Intel és és M1 Mac tesztelve! Az Utrtasone 880 fejhallgtó amit a Muzix.hu ajánlott az nagyon tetszik! A múltkori cikk óta a Paw S1-el és az Apple muzikkal nagy elégedettséggel használom iPadon és iPhoneon. Azóta a Bose fej hallgatókat el is adtam mert ezek mellett nevetségesen szólnak! A Sony Hi-Res Bluetooth füles maradt. Az még ér valamit. De Mac-el az sem kompatibilis. Nem tudja a Sony szabványt csak az IOS Appon keresztül. Szóval ha Mac akkor iBasso jó választás lehet.

Azóta az iBasso kapott fw update-t itt linkelte is a kolléga, bár igaz neked nincs már. :slight_smile: Amúgy a PAWS2 láthatod a “kulisszák mögött” képen. Arról is hamarosan lesz cikk, az megy Mac-kel (M1) és iPhone-nal is. Egyébként sajnos ez van, nem minden megy mindennel, nekünk meg nem minden készülékünk van :confused: Így picit lutri, de 90%-ban esélyes hogy menni fog.

1 kedvelés

Kicsit off,de mégse: Mi a véleményed a Tidal streaming szolgáltatásról?

Köszönöm a cikket. Részletes és jól összeszedett.
Én gyakorló HiFi-s ként azt gondolom, hogy iPhone -rol Apple music -al nem lehet kényelmesen és jó minőségben zenét hallgatni.
Az emberek többsége akkor hallgat zenét ha úton van. Akkor meg elég zavaró a külső dac. (Mint ha egy karácsonyfa lenne nálunk )
Otthon a Mac egy dac-ra, vagy erisitőre kötve látom a létjogosultságát.
Ennél ezerszer jobb a TIDAL megoldása a connect. Illetve ugyan késik , de lehet hogy a spotify is elindul a hifi minőséggel. Ott is van connect. Ezek sokkal inkább felhasználó barát megoldások.

A TIDAL-lal nincs semmi probléma, de az Apple Music olcsóbb, ilyen szempontból. Én TIDAL-t is használtam sokáig, de teljesen elégedett vagyok az Apple Music-kal most.

Teljesen egyetértek a connect egy jó megoldás, és ez nincs az Apple Music-nál. Ez egy kényelmi funkció, ami az Apple-nél sosem lesz a zárt rendszer miatt.

Telefonról kábeles Carplay lossless minőségű lesz az autóban vagy akkor is kellene elé tenni egy dac-ot?

Nem hiszem, mert ugye digitálisan átadja a jelet.

Sziasztok! Én csak azt szeretném kérdezni, hogy AppleTv-hez nincs valami DAC megoldás?

Dehat, azt eleve bedugod kabellel valami eszkozbe, ami tudja a hangot fogadni. Ott lesz a DAC kozvetlenul valahol a hangszorok elott.

Szervusz!
Az Apple TV-m HDMI kábellel van összekötve egy RZ-820 erősítővel. Így az RZ-820 beépített DAC-ja fogja a digital-analóg konverziót elvégezni. Mivel nekem házimozi rendszerem van, így én nem veszek észre különbséget, ha az AppleTv-vel játszok le most veszteségmentes tartalmat az Apple Music-ról, meg előtte, amíg nem volt veszteségmentes a szolgáltatás. Azt viszont tisztán kihallom a rendszeremen, ha egy audio CD-re van kiírva az anyag (veszteségmentes forrásból), s azt az Onkyo BD-SP809 el játszom le az RZ-820-on. Szerettem volna valami olyan megoldást, hogy a teljes Apple Music-os tartalmat elérjem legalább olyan minőségben az AppleTv-n keresztül, mint az Onkyo lejátszóról. Ráadásul az RZ-820 hálózaton keresztül is lejátsza a veszteségmentes tartalmakat, és az is mintha szebben szólna, mint az AppleTv-vel elérhető anyag.

A HDMI-n csatlakozon keresztul nincs az a formatum, ami ne tudna kijonni.

Fogj egy audio cd-t, ami szerinted jol szol (ott ugye, 44.1kHz/16bit/stereo formatum van), ezt ripeld le (ugyonezt kapod), majd telepits pl. VLC-t az Apple TV-re es insitsd el. Igy bitrol-bitre ugyonaz a stream fog kimenni, tehat 44.1kHz/16bit/stereo. Ha elteres van, akkor valami utkozben beleszol a hangba es at akar verni teged. Ez ugye vagy az erosito lesz, vagy a BD playered. De alapvetoen itt, vegig digitalis atvitel van, tehat nem kellene mast hallanod, ha ugyonazt hallgatod. A digitalis streaming szolgaltatok kinalataval nem erdemes osszevetni, mert nem a fizikai medimon levo, a forgalmazoknal megjelent “allapot” kaphato meg toluk.

Szia! Azt értem, amit írsz, csak pont az lenne számomra a lényeg, hogy az AppleTV-vel az Apple Music veszteségmentes zenéit szerettem volna valahogy meghallgatni olyan minőségben, mint ahogy a letöltött veszteségmentes zenéimet. Alapjában nem kell az AppleTV-re a VLC, mert mindkét Onkyo eszközöm rendelkezik hálózati player funkcióval. Csak azokról nem tudom meghallgatni az Apple Music-os tartalmakat. Ezért örültem volna, ha az AppleTV-n jól szól az Apple Music.

Az Apple TV tud losslesst. De ami losslesst onnan kapsz, az nem egyezik meg a kiadott, pl. CD formatumu lemezekkel. Ha losslessre allitottad a settingsben, akkor az fog szolni belole.

Szervusz!
Arra van állítva. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Üdv:
Jana

Szerintem telefonról kábelen keresztül, mégha abban egy DAC is van, zenét lejátszani béna és erőltetett. Zene lejátszást irányítani, ezzel szemben a világ legjobb dolga mobil eszközről. A legtöbben, vagy natív kliens, vagy remote streamer komponens segítségével már megoldották ezt a kérdést, az apple sajnos nem. Én Tidal-t csak ezért használok, ami egészen jól működik, a playlist-eket létrehozom mondjuk apple music-ban és utána átimportálom oda. Sajnos a lossless hiánya mitt a spotify kiesik szintén. Csak úgy hallgatni valamit a háttérben az airplay, sőt a bluetooth streaming is kiváló, bár az előbbivel nálam vannak stabilitási problémák, de lehet ez az én problémám egyedül, egyébként a legtöbben ezt sose vallanák be. Én nagyon örülnék egy apple music kliensnek asztali lejátszókban, vagy apple music connect-nek. Csak linuxra kellene kiadniuk és az szépen elterjedne.

1 kedvelés

Egyetértek. Mi otthon sokszor elindítunk egy lejátszási listát a telefonról, az szól a hangfalakból. Ha konkrét zenehallgatás a cél, arra férj bakelitet tart, meg a NASról flac fájlokat. De ha csak háttérzenélünk, akkor jobb a streamelés. Baromira kényelmes, hogy ha épp nincs kedvem az adott számhoz, továbbléptetem az órámon, vagy halkítom/hangosítom stb. vele. Direkt olyan Onkyo erősítő van a nappaliban, s egy Marantz a dolgozószobában, ami megy hálózatról. De az Onkyón az AirPlay akadozik valamiért, és persze baromi távol áll a loselesstől. Most azért tervezzük újra előfizetni a Tidalra is a meglévő családi Apple előfizetés mellett, hogy ne akadozzon a zene, ugyanis a tidalt (is) tudja az erősítő gyárilag kezelni, a spotify-hoz is csak vezérlő kell, csak az Apple Music makacskodik. :roll_eyes:
Az Apple TV 4k-n tudtommal nincs optikai kimenet, a közelében levő Onkyón nincs HDMI bemenet, szóval az sem pálya, hogy az Apple TV-ről zenéljünk, ráadásul még arra sem jöttem rá, hogy hogyan ne kelljen bekapcsolva lennie a TV-nek csak azért, hogy kezelni tudjam. :thinking: :unamused:
Értem én, hogy DACról meg fülesekről vannak cikkek, de esetleg felvethetnénk azt is, hogy mi kell(het) ahhoz, hogy veszteségmentesen a hangfalakon hallgathassunk zenét.