Hívásnapló iOS eszközökön

Sziasztok!
Nem tudom, hogy kit mennyire zavar, de szerintem alapvető használhatósági hiányosság van a hívásnaplóban az Androidhoz képest az iOS-en.
A probléma az, hogy utolsó hívásokból létezik ez az 1000-es limit, amiből 100 látszik. Szerintem a mai készülék kapacitások ezt már bőven nem indokolják.

Androidon egy nem tárolt hívószámnak is van adott hívószámra vetített hívásnaplója (akár 1 évre visszamenőleg, de ez beállítás kérdése) => beszéltünk -e már, nem csak adott napon, hanem valaha korábban, hányszor, hány percet?

iOS-ben csak adott napokra lehet visszamenni, de egészben látni adott hívószám múltbéli hívásait lehetetlen. Hasonló a helyzet a telefonkönyvben tárolt hívásokkal. Utolsó 1 v. 2 hívást látni lehet előzményként, de olyan részletes lapfül, hogy híváselőzmények mondjuk idén, nincs sehol.
Szerintem ez sokaknak fájó pont, akit napjában többen hívnak és néha jó lenne kb. besaccolni a hívást, hogy ki lehetett az. Ügynököknek, szakiknak, akit naponta 50-en keresnek, kb. rémálom lehet ez a fajta oldschool hívásnaplózás.

Sok jó dolog van az Apple szoftvereiben, de alapvető telefonhasználatban pl. ez a téma elég elnagyolt módon van kidolgozva.

Persze, nyilván ki lehet kérni a szolgáltatótól a híváslistát és hasonlók, de azért ne kelljen már egy hívószámért ekkora köröket futni, főleg ha más rendszerben megoldották. Még gondolkodni sem sokat kell rajt, hogy miként oldják meg, csak kézbe kell venni egy legegyszerűbb Android készüléket és ott a kész megoldás.

Létezik az Apple Feedback, csak gyanítom, hogy amíg egy-egy ilyen észrevétel befut, addig sok figyelmet nem szentelnek erre. Ha valahol tömegesen lehetne ezt igényként jelezni, akkor talán kapna egy kis fókuszt. Alapvetően 2 dolgot tudok elképzelni: egyik, hogy kicsit többen kezdünk el mozgolódni a témában a Feedback oldalon, vagy valami közösségi kezdeményezés (amiről pillanatnyilag még részleteiben fogalmam sincs) lenne jó ha elindulhatna. Lehet, hogy már egy szavazás alapján összegyűlt létszám is jó kiindulópont lehetne az iOS fejlesztőinek, hogy igen, az igény létezik és nem is kevés embert foglalkoztat.

Ja igen: és mivel a telefon funkciókhoz külső app sem fér hozzá, így külső szoftveres megoldás is kizárt.

Nyitva hagyom itt a kérdést, hátha van jó ötlet és nem egyedül küzdünk egyesével a problémával.

Ha valahol tömegesen lehetne ezt igényként jelezni

Pont az Apple Feedback oldalan tudod tomegesen jelezni. Szerintem ha kb 10 - 50 ezer ember jelzi ezt, akkor az mar merheto mennyiseg a hibahataron tul is, arra mar lehet, hogy lesz valtozas. Amig hibahatar alatt van azok szama, akik hianyoljak ezt, addig nem is fog ez a dolog megszuletni. Mas modja pedig ennek nincs, ugyanis csak a feedback alapjan jon letre ticket, lesz ticket szama es lesz felelose. Ha pedig ez az igeny mar korabban is volt, akkor minden egyes beadott igenyt ok csatolnak hozza a korabbihoz. Es ha eleg sok duplikacio lesz, akkor komolyabban fognak vele foglalkozni.

Igazad van, a hívás napló borzasztó gyenge. Engem is baromira zavar. Ha megírja valaki a beküldendő szöveget és beküldési folyamat leírást akkor szívesen csatlakozok és én is beküldöm.
(egyébként volt szerintem egy mikro fejlesztés valamikor, mert volt egy idő limit is és azt mintha növelték volna tán 10 napról két hétre vagy ilyesmi)

Biztos van akinek ez igeny, de szerintem reteg: nekem az elmult 3-4 eves history-m nem eri el az 500-at.

Nekem a látszó 100-as lista 7 nap alatt jött össze :frowning:
Ha legalább annyi lenne, hogy 100-anként lenne egy tovább gomb, de nem ha a régebbieket látni akarom (mert úgye stikában 1000-et tárol) akkor lehet törölgetni egyesével az első 100-ból, hogy elő bújjon mondjuk a 10 nappal ezelőtti baromi fontos szám, amit nem írtam le (2021-ben külön leírni vmit ami már meg volt, ehhh…)

Nekem az utolso elem 2019 decemberi. Ha kivennek a telefonalas lehetoseget honapokon at eszre se vennem. Kb. folosleges feature.

Nálam 5 napra visszamenőleg látni a hiváslistát ami ezek szerint 100 db, nem is tudtam mennyit tárol :smiley: De amit Te is leírtál az szerintem is csak egy kicsiny réteget zavar, mert ha valami fontos szám érdekel azt rögtön mentem hívás után vagy, ha nem akkor kb 2 óra múlva már fogalmam sincs, hogy melyik szám kihez tartozik, tehát hiába írja ki a számot akkor se tudom kié, engem az se zavarna, ha naponta törölné magát. :smiley:

Kevés dolog van ami a hosszú évekkel ezelőtt androidos átállásom óta még mindig zavar, a híváskezelés/hívásnapló ezek közül is az elsők között van.
Egyébként pedig keserű kenyér megtapasztalni, hogy ezek szerint ez ilyen keveseket érintő kérdés, mert ez azt is előrevetíti, hogy egyhamar nem is lesz fejlesztve.

Tudom hogy nem vigasztal, de én is hasonló cipőben járok, csak én a kényelmi funkciókkal a watch-on.
Talán sosem lehet majd róla klímát, tv-t, stb vezérelni amit amúgy infrával is lehet a saját távvezérlőjével és telóról is, mert ugye mindkettőt szét lehet hagyni egy kicsit nagyobb házban de legalább messze a foteltől / kanapétól amin egy perccel azelőtt helyezkedtem el, marhamód nagy kényelemben és rádöbbenek fel kell adni ezt mert nincsen ott sem a telóm, sem az éppen kellő távirányító, a kezemen a watch meg nem tudja app hiányában irányítani amit épp akarok.
Sajna nem lehet mindenkinek az igényeire szabni minden eszközt, pedig nekem ez legalább annyira kellene mint neked a híváslistád és másoknak meg más amit nem tud a vas. :sleepy:

Szia! Szerintem ez jó lesz:
Call log weaknesses:
The development of the call log is largely incomplete. Unfortunately, the 100 limit is often low. The previous call data of a number can only be viewed on a daily basis for that number. I would like to suggest improving your call log with call logs that can be viewed for up to a year. At the same time, the viewability of previous one-year data of phonebook numbers.
Köszi a segítséget. Remélem leszünk még többen is!

Szia! Persze, csak ugye elképzelek egy szakit, vagy egy ügynököt, akinek érték az is, hogy már beszélt az adott számmal 5x, kb. 15 perceket. Minden számot meg nem tud letárolni, mert már így is durva a névjegyzék. Nyilván eltérőek a használati szokások, lehet, hogy inkább az zavaró, hogy egy 30e ft-os andoid készülék az alapfunkciókat jobban támogatja, mint a sok százezres iphone.

Köszi.
Mi a folyamat? Hol kell ezt beírjam?

A https://feedbackassistant.apple.com cimen. Amennyiben uj release jelenik meg az OS-bol, akkor ujra es ujra be kell irni, hogy meg mindig nincs valtozas (tehat ha egy kicsit visszamegyek a multba, akkor a 14.4, a 14.4.1 es a 14.4.2 es a 14.5 megjelenesekor is).

1 kedvelés

@Nem_Tom

1 kedvelés

Köszi mindenkinek! Közben találtam pozitív példát is, hogy miként illene ennek működni normálisan:

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-285fd775109c3e47e479c7fee6cd3f64

Tudod ez megint csak ugye kétélű, mert neked és még néhányotoknak kell ilyen, sokaknak meg nem, így kitartóaknak kell legyetek és azzal talán eléritek a fejlesztését. Mert ugye nekünk normálisan műxik most is.

Ugyanahhoz a szamhoz az iOS is mutatja az elozmenyeket ha a kek i beture nyomsz.