Hogyan állíthatjuk be a jelzések és az ébresztőóra hangerejét iPhone-on?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/01/26/hogyan-allithatjuk-be-a-jelzesek-es-az-ebresztoora-hangerejet-iphone-on/

Az ébresztőóra egy nagyon hasznos dolog a mobilokon, azonban nem mindegy, milyen hangerővel használjuk, tulajdonképpen emberfüggő, hogy kinek mekkorra “hangzavar” kell ahhoz, hogy felébredjen. Éppen emiatt is sokak számára elég bosszantó hiányosság az iOS-ben, hogy külön az ébresztő hangerejét nem tudjuk módosítani iPhone-on, hanem csak globálisan az összes jelzés esetén, ami így a csengőhangot is…

Részemről megy nekik a visszajelzés, mert a Ford Sync 3-as BT kihangosítója minden egyes alkalommal feltolja maxra a jelzések hangerejét, ezáltal az ébresztőét is —> ha este elfelejtem levenni 4-5-ösre, akkor reggel szó szerint kiesek az ágyból. :confused:

Az óra alkalmazáson belül az “alvás” funkciót kell használni. Akkor az ébresztés úgy fog megszólalni,ahogy akarjuk. Független a csengő hangerejétől. Én így használom…tehát nem igaz az az állítás,hogy nem lehet külön állítani.

ez elvben csak akkor van így, ha a csengő hangerő beállítása magasabb értéken van, mint az ébresztőé. ha viszont leveszed a csengő hangerejét nagyon alacsonyra, az tudtommal az ébresztő maximális hangerejét is lecsökkenti.

Sajnos rosszul tudod,nem kell magasabban lennie a csengőhangnak.Teljesen levéve a csengőhangot is akár úgy állítom az ébresztő hangot,ahogy akarom és olyan hangosan ébreszt,ahogy akarom. Nincs köze hozzá,független egymástól.Ne haragudj,de ki sem próbáltad? Elvileg egy iPhone használó vagy.És ne feltételezésekre alapozz…ne terjessz csacsiságot addig,amíg nem győződtél meg róla alaposan.(iOS 12.1.3,iXs)

nem, nem próbáltam ki, mert nem használok ébresztőt, pláne nem az iOS alvás módját, mert számomra nincs haszna, ha egyszer az alvást nem az alapján veszi, amikor tényleg lefekszem. (a jawbone UP például képes arra, hogy a mozgásod alapján érzékelje, mikor aludtál el, és mikor kelsz fel. az iOS alvás módja szerintem a nesze semmi kategória.)

de éppen ezért írtam, hogy “elvileg”, és hogy “tudtommal”. nincs ezzel semmi baj, senki nem tudhat mindent. ezek szerint akkor nem jól tudtam, ez van. továbbítottam a cikk szerzőjének, hogy leírhassa, hogyan lehet külön állítani csak az ébresztés hangerejét – de csak ha az ember az alvás módot használja, mert másképp nem lehet.

Sziasztok! Az ébresztőóra jelzéshang kivàlasztása közben kell a hangerőt állítani amíg a teszt hang hallatszik,és úgy kell elmenteni! Ebben az esetben megtartja a hangerőt függetlenül a csengőhang erőtől!

A régi nokiákon volt olyan, hogy “Hívásjelzés módja: Emelkedő”.
(Egészen halkan kezdte és szépen lassan egyre hangosodott.)
Tud ilyent az iOS pl. telefon híváskor, ébresztéskor, stb…?

Igen bedtime-ot kell hasznalni ebresztoranak, az alarm-ot pedig riasztasra ami logikusan masra hasznalatos.
Bedtime eseten allithato a hangero es kellemes(ebb) hangokra lehet ebredni, emelkedo hangerore.
A bedtime jelzest nem lehet kikapcsolni, se a snooze-t allitani. Minden esetben 9 perc. Azert kicsit humoros.

Figyu.
Nem szégyen az,ha nem tudsz valamit. De…nem kell kimagyarázni azzal,hogy neked nincs haszna…meg hogy az alvás,…
Amit én mondtam,hogy ébresztéshez az “alvás” funkcióban tökéletesen beállítható. És hívhatjuk bárhogy,de a lényeg,hogy ébreszt. Csak nem az a neve,hanem hogy alvás. Mert ugye beállítható pluszban,hogy jelezzen,hogy mikor feküdj le. Van egy plusz kényelmi funkciója,persze nem muszály használni,de ott van ha kell. És egyben ébreszt is…a hangerő is beállítható.
Szóval a cikket változtassátok meg és írjátok bele,hogy igenis állítható.
Ha egy leendő tulaj betéved ide,ne kapjon félretájékoztatást.
Peace!

én nem magyaráztam ki semmit. kérdezted, hogy kipróbáltam-e, és leírtam, hogy miért nem. a cikk szerzőjének pedig továbbítottam a meglátásaidat.

Jó kis click bait cikk lett, én is benyaltam.

Miért?

Nem szoktam kommentelni de most késztetést éreztem rá.
A cikk tényleg click bait és még csak nem is valós amit állít, értem a cikkíró védelmére kell kelni, de a hozzászólók jogosan sérelmezik a cikk tartalmát.

Hogy m iért click bait? Nézzük a cikk címét:
Hogyan állíthatjuk be a jelzések és az ébresztőóra hangerejét iPhone-on?

Az egyszeri olvasó már klikkel is főleg ha nem ismeri az alvás funkciót hiszen nem tudta hogy lehet külön is ( én sem tudtam pl)

Majd jön a hidegzuhany a cikkben hogy:

“hogy külön az ébresztő hangerejét nem tudjuk módosítani iPhone-on, hanem csak globálisan az összes jelzés esetén, ami így a csengőhangot is érinti.”

Tehát akkor mégsem lehet pedig a cím ezt sugallja ( persze tudom nem ez van oda írva…)

Majd jön a dupla csavar a dologban hogy mégiscsak lehet csak a cikk írója nem tud róla…

Bevallom régen imádtam a szifon.com-ra jönni mert értelmes cikkek voltak de lassan a reklámokon kívűl már semmi érdemi információ nincs, eszméletlen nagyot esett a színvonal…
Ha én írok egy cikket valamiről akkor megbizonyosodok róla hogy legalébb az alaptézis megállja-e a helyét vagy sem, hiszen sokan olvassák majd el a cikket, de kommentből kell informálódni úgy látszik…

A cikk címe nem azt állítja: Hogyan állítható külön az ébresztő hangereje!

A cikk címe pontosan azt állítja, amilyen menüpont van az iOS-ben. Ezáltal klickbaitről nem beszélhetünk, csak te beleképzeltél valami mást is, de mi azt nem állítottuk.

Tudjuk, hogy létezik az alvás funkció erről írtunk már egy másik cikket is, de még nem ment ki.

Az meg hogy azt írod, hogy nem írunk értelmes cikkeket picit szíven szúrt, mert csak az elmúlt heti hírlevélbe is csupa olyan cikk volt amit a felhasználók előszeretettel olvastak:

https://level.szifon.com

És akkor ki is raktuk a cikket, ami bemutatja az alvás funkciót, a kettő nem összekeverendő. Nem is akartuk keverni őket. Más a cikk címe is.

Azért click bait, mert pontosan tudjátok és a cikk író is tudja, hogy van egy valós vásárlói igény arra, hogy a csengőhangerőt lehessen állítani mindentől függetlenül. Erre írtok egy ködös című cikket, amiben leírjátok, hogy igazából nem is lehet. Ha megnézed bármelyik clik bait oldalt, mindenhol ez a recept. Kell egy valódi igény, amire harapnak az emberek, majd megy a ködösítés a cikkben és kész is. A címe semmi konkrétat nem árul, így a panaszosokat le lehet seperni, hogy de hát mi nem is azt írtuk. Semmi gond a cikkel egy tudásfája.com-on, de nem szifonra való, nem ezt a szintet szoktuk meg tőletek.

1 kedvelés

Rendben, én nem így látom, te így látod. Ezért lett másik cikk akkor.