Hogyan deríthető ki, hogy megfertőzték-e a készülékünket a Pegasus kémszoftverrel?

Eredetileg itt jelent meg: Hogyan deríthető ki, hogy megfertőzték-e a készülékünket a Pegasus kémszoftverrel? - Szifon.com

Az elmúlt hétvégén kezdődött a nagy port kavaró hír útja a világsajtóban, és persze hazánkban is elővették, hogy az izraeli NSO Group által fejlesztett Pegasus kémszoftvert legalább 180 újságíró megfigyelésére is bevetették az egyes kormányok – köztük állítólag Magyarország kormánya is. Technikai szempontból ráadásul a Pegasus anélkül is képes a célszemély készülékére kerülni,…

A kamera, vagy a mikrofon bekapcsolásáná a kis LED (zöld, narancs) bekapcsolása nélkül is le tudnak hallgatni? Erről lehet tudni valamit?

erről nincs információ, de a szoftveres visszajelző pöttyöket valószínűleg ki tudja valahogy kerülni, elvégre másképp rájöhetne a célszemély.

Bízom benne hogy nem. Sajnálom hogy az Apple nem szólal meg. De szerintem némán a következő frissítéskor ki frissítik a **csá ba.

Nincs értelme reagálniuk erre. Ilyenek voltak és lesznek is mindig.

Off: Különben meg, megmondták, hogy nem tudnak ilyenről, szóval nem létezik, aggodalomra semmi ok.

Nekem az apple Watch-on rendszeresen megjelenik a sárga mikrofon ikon amikor felemelem a kezem viszont szinte azonnal eltűnik a jel rögtön miután a kijelző bekapcsol

be van kapcsolva a kézmosás automatikus észlelése, és valószínűleg úgy érzékeli a mozgás és a zajok alapján, mintha épp megnyitottad volna a csapot, és szappanoznád a kezedet.

korrigálom: ez csak az egyik lehetőség, a másik az, amit @Czo írt, és ha nincs zaj, amikor ezt látod, akkor sokkal valószínűbb, hogy ez az utóbbi.

A raise to speak funkcio is lehet.

Jó tudni :slight_smile: próbáltam adatvédelemben keresni de ott nincs részletezve úgy mint az iPhone-on

1 kedvelés

megoldás: új iPHone vagy új telefonszám? Új telefonszámmal nem tud SMS-t küldeni…

amennyiben valaki érintett, ott valószínűleg teljesen mindegy, mit cserél le. a telefont biztosan nem kell lecserélni, mert arról lesöpörhető, de ugye ez nem jelenti azt, hogy nem kerül rá vissza. a telefonszám lecserélése meg ilyen esetben talán azért mindegy, mert ha már ilyen eszközt használnak ellene, az új telefonszámot kideríteni semeddig nem tart nekik.

Ha csak annyit meg lehetne csinálni, hogy az egyik iphone a másikat képes legyen Bt kihangosítónak használni akkor ugyan kellene másik teló hozzá, de egy SE-t kiherélve (kamera+mikrofon+stb amit kell) benne a SIM és a főtelót mint kihangosítót használná talán lehetne egyfajta első megoldás, vagy átirányítással egy virtuális (pl ephone számra) jönne meg a hívás. Persze aki nem használ hagyományos szöveges üzenetküldőt annak jó lenet egy GSM-VOIP gateway is otthonra és arra egy alkalmas app-al becsatlakozni, így már csak net kell a hordott telóra, ami többféle módon megoldható. Persze ezek csak így elsőre pattantak ki és biztosan lesz rajtuk fogás, csak kicsit csiszolódni kell majd ezeknek még és simán kerülhető annak aki valóban akarja. Bár mivel lehet talán olyan módja a teló elérésének a kémszoftver számára amit most még nem is ismerünk, hát addig ugye azok ellen nem is igazán lehet védekezni. :crazy_face:

ennek semmi köze a Pegasus-hoz. akit célba akarnak venni, azt az általad leírtak alapján is ugyanúgy célba vennék, felesleges túlbonyolítani. onnantól, hogy a felállított láncban egyetlen készülék utolérhető, már bukott az egész.

én ezekkel mindig úgy vagyok, hogy annak kell aggódnia, aki okot ad rá, hogy megfigyeljék, vagy vaj van a füle mögött :slight_smile:

Vannak akik fosnak, mert olyan fontosnak gondolják magukat. Ez egy másik kategória.

1 kedvelés

Azért kell olyan megoldás hogy ne tudják utolérni a valós vasat, de ugye ahhoz kell tudni mi ellen kell megvédeni a láncot pontosan, addig csak félmegoldások születhetnek sacc/kb alapon.

Mindegy is az mert mindkét fél jól fizet a megoldásért. :slightly_smiling_face:

Hát… Kémbotrány hazánkban, akkor, amikor éppen nem tetszik az új gyermekvédelmi tv. az EU becses “megmondóembereinek” és épp egy újabb egyébként teljesen jogszerűtlen kötelességszegési készül hazánk ellen, ez már önmagában is furcsa. Ha hozzáveszem még azt az “apróságot”, hogy a Transparency - amelyik már sok év óta ágál hazánk ellen, biztosítja a jogállamiságinak nevezett jelentésekhez az ostobaságokat és persze nem tettszik neki a jelenlegi kormány, mert nem engedi be az agysebész migriket és ezért úgy általában ott tesz alá ahol csak tud, mert valójában egy politikai szervezet - adja a “kémszoftver lebuktató szoftvert” az egészhez (amellyel lehet hogy egy immáron valódi kémszoftvert juttat fel az egyszeri júzer a készülékére önként és dalolva) és úgy egyáltalán a külföldi balos sajtó asszisztál mindehhez, nos ez így nekem már sokkal több mint gyanús. Szerintem maradjunk abban, hogy ez az egész story igen nagy eséllyel egy f.asság lesz úgy ahogy van. Csak egy újabb hazugságcunami, amikhez már kezdünk hozzászokni.
Valójában nulla bizonyítékuk van. Valami lista, amiről senki nem tudja honnan van, nem tudni valódi-e egyáltalán (gyanús, hogy nem) és egy Transparency által készített program, amiről meg nem tudni mit tesz vagy mit nem és hogyan talál valamit, ha egyáltalán talál, szóval hmm, izé, na. Értelmes emberek vagyunk, gondolkozzunk is néha. Én tuti nem ereszteném rá a Transparency szoftverét sem a telefonomra, sem a számitógépemre. Attól még az is jobb, ha esetleg tényleg a mobilomon van az izraeli kémszoftver, mert még abban is sokkal jobban bízom.

1 kedvelés

Hogyan deríthető ki, hogy megfertőzték-e a készülékünket a Pegasus kémszoftverrel?

jaj, de nem lennék most magyar… szegényeket 11 éve már lassan a szöcske is támadja…

Kicsit olvass már utána. Ezek akik a magyar listán vannak, kb. a jelentéktelen nullák azokhoz képest, akiket külföldön figyeltek meg. De igazad van, biztos a pedofiltörvény meg a migrante zavarja a TI-t… :roll_eyes: Csak itthon nyílván ebből van botrány, más országban meg mások miatt.

Megnyugtató hogy a Fidesz hívek már itt is megjelennek.
Attól hogy koncepciózusan többes szám első személyben írod hogy “kezdünk hozzászokni”, még nem lesz igaz. A hazugságcunami a 100 milliárdból fenntartott közTV meg az összelopkodott közpénzből fenntartott seggnyaló médiából jön.
Halkan jegyzem meg, hogy normális országban a média dolga a hatalom ellenőrzése, ez a dolguk. Pl pont azért, hogy ha illegálisan lehallgatják az állampolgáraikat, az kiderüljön.

Biztosan ez is hazugság, és az hogy a fél világ erről beszél, az is csak szegény ártatlan Orbán V ellen intézett támadás… :smiley:

Vicces fiú vagy te.

1 kedvelés

Drága Kukori, úgy örülök, hogy írtál - mert minden szavad arany, talán csak a fórumot tévesztetted el, ez ugyanis nem a Bayer show.
Kitűnően reprezentálja a hozzászólásod azt a bornírt kisemberi mentalitást, ami oly’ szívósan zülleszti kishazánkat: magyartalan, nyelvtanilag hibás, tárgyi tévedéseket tartalmazó (tehát az adott témában tájékozatlan), többes számot használó (mintha egy vélt többségi csoporthoz tartozás legitimálná az ostobaságod), és a kedvencem: gondolkozásra felszólító (!), mert hát értelmes emberek vagyunk (sic!).
Kukori, akinek már akkor inkább a kémszoftver, kezd elölről a gondolkozást, mert tévedésben vagy.

2 kedvelés