Hogyan jött képbe az Apple-nél az U1 chip, és hogyan fogalmazza újra az ultraszélessáv az okoseszköz használatot?

Eredetileg itt jelent meg: Hogyan jött képbe az Apple-nél az U1 chip, és hogyan fogalmazza újra az ultraszélessáv az okoseszköz használatot? - Szifon.com

Az iPhone 11 bemutatásával hallhattunk először az Apple U1 chipjéről, viszont az eddigi beugró, AirDrop-irányítást pontosító funkcióján kívül nem nagyon tudtuk másra felhasználni. Noha ősszel még három termék csatlakozott az U1-esek táborába – ám arról, hogy mire is lesz jó nekünk az U1, csak pár hete kezdte lerántani a leplet a cupertinói cég: mégpedig az…

Na igen ez jó lesz ha majd valóban kialakul a sokrétű felhasználási lehetőségek eszköztára.
Itt megint csak megemlíteném, hogy amennyiben az AirTag ezen a technológián fog dolgozni, akkor a közelmúltban megjelent Samutag Bt-s alapon csak szinonímája az első samu féle F-ID-nak szvsz. Hiszen a Bt alapúak az itt leírtakból és a Bt ismert lehetőségeinek korlátaiból láthatóan csak szinte felesleges próbálkozások. (még egy példa a Fold bukás, de legalább első volt, nem bukásban)
Én várom azt amikor valóban a kezemen az órámmal ennyi mindent lehet vezérelni majd, akár automatikusan akár félig manuálisan. Igaz én szívem szerint jobban bíznék az NFC alapú ajtónyitásokban, lehet csak azért mert mint új, relative új technika, nem tudjuk mennyire lehet majd a sötét oldalnak feltörnie a biztonságát.
Erre viszont csak az idő adja meg majd a választ.

1 kedvelés

Tag-ek, Beacon-ok, Apple Tile - az iparban és még pár helyen használnak ilyesmi elnevezésű kütyüket, amik Bluetooth és NFC alapon egész hasznosak tudnak lenni jópár hasonló funkcióval, mint amit az AirTags-től (vagy a SamuGxy SmartTags±tól) várunk. Csak nyilván, ahogy írod is, az UWB hullámhosszon alapulva sokkal menőbb és jobb minőségű és talán biztonságosabb feature-ökre lesz lehetőség. Az NXP-nek nagy vesszőparipája, hogy odategye a “secure” jelzőt az UWB technológia minden megnevezésekor, szóval valószínűleg ők is érzik, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni abba, hogy elkezdjen megbízni a köznép az új technológiában (bízom benne h nem kamuból, hanem az összeesküvés elmélet hívőkre gondolva :slight_smile: ). De kétségtelen, hogy az újban sokan kételkedünk, lásd 5G :smiley:

A sötét oldalon lévőknek van arra költségvetése, hogy megvegye amennyiben megéri azokat az eszközöket amikből megtanulhatják a működést és azután ha lehetséges feltörik. Így megy ez jó régóta.
Pont ezért kell nagyon vigyázni mit adnak kézbe és az ,mennyire van arra készen hogy állja a sarat a hackerek ellen.

Az biztos, hogy az UWB kommunikáció miatt jó nagy fejtörést fog okozni a sötét oldal zsenijeinek is, hogy fel tudják törni, mert nem tud máshogy továbbítódni a jel, csak ha ott van a két antenna egymás meghatározható közelében. Persze ha ellopják a kütyüdet és sikerül fel is oldani, akkor már ők is könnyedén bejutnak vele - amíg le nem tiltod az iCloudban.

Én csak remélni tudom hogy igazad van. De ugye emléxünk amikor lopták az ATM monitorokról az adatokat amit látott az ügyfél a képernyőn, azt látta a közelben aki figyelte a kütyüvel. Tudom az 1xűbb volt stb. De a lelemény a fontos és ez mindig is a két oldal örök harca lesz, bár aki feltöri a biztonságosnak hitt dolgokat az rendszerint jobban kaszál mint aki tervezi őket, igaz már kezdik azokat is jobban fizetni, na meg akad aki mindkét oldalnak dolgozik, stb.

teljesen igazad van, nem zárhatjuk ki :slight_smile: - még ha elviekben a szokásos bluetooth/wifi és társaihoz képest next level a várható biztonsági szint.
egy ide passzoló kép úszott be elém: Redirecting... :wink: