Hogyan teszi könnyebbé a biztonságos jelszavak használatát a Kulcskarika?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/01/08/hogyan-teszi-konnyebbe-a-biztonsagos-jelszavak-hasznalatat-a-kulcskarika/

Mindenkinek ismerős a helyzet, amikor új felhasználói fiókot hoz létre és ki kell választania a megfelelő jelszót. Tudjuk jól, hogy egy erős jelszót kellene használni, viszont sokszor a nagy sietségben és hogy minél hamarabb túllegyünk az egészen, egy gyenge, könnyen megjegyezhető jelszót írunk be, mert végül is ezt is elfogadja az adott alkalmazás. (Apple reklám…

Legutoljára, mikor 6S ről költöztem XS Max-ra, egy darab jelszavamat nem hozta át az ios. Nem a kulcskarikát használom, hanem a safari jelszó mentését…

Hát érdemes akkor bekapcsolni a kulcskarikát.

Azért a korrektség nevében 2 dolgot szeretnék a Keychain kapcsán megjegyezni:

Pro: egy picivel azért okosabb mint egy jelszókezelő mert alkalmazás kulcsokat jelszavakat, kártyaadatokat, tanúsítványokat is tárol (céges Cisco VPN tanúsítványom is ebben van tárolva). Szóval nem csak web only.

Con: sajna a 2 lépéses TOTP vagy HOTP jelszavak kezelése teljesen lehetetlen benne (nincs is rá felkészítve), így mindenképp kell a 3rd party megoldás (1Password vagy Google Authenticator például), ha valakinek ilyen igénye van.

Hogyan koltoztel at? iTunes backup? iCloud bakup? Ha iTunes backup, akkor az titkositott volt vagy nem volt?

Nálam az automatikus jelszó kitöltés nem megy vagy iOS10 vagy 11 óta.Ha rákatintok a user névre akkor persze feldobja a lehetöségeket.Face idval pedig automatikusan be is irja kattintás után,de miért nem csinálja automatikusan amikor betöltöm az oldalt? Régen ez müködött és nagyon szeretem.Pedig be van kapcsolva az automatikus kitöltés.Google rákeresve nem csak mekem van vele gondom.Valakinek ötlet?

Ezt direkt vettek ki, mert trukkoztek egyes oldalak a jelszavak ellopasaval (gyakorlatilag a csalo oldal egy lathatatlan dobozba betoltotte a tobbi oldalt (tehat, ahonnan jelszot akar lopni), makd kilopta a kitoltott jelszot), ezert ezt mar csak kattintasra csinalja a bongeszo (nyilvan ellopni igy is el lehet, de nem automatikusan).

Mindig előnyben részesítem a Apple-féle megoldásokat, de sajna itt nem megy… A 1Password pont annyival jobb, hogy a Kulcskarika csak a biztonság kedvéért van bekapcsolva.

1 kedvelés

Ugyan így használom én is. Kulcskarika és mellé a 1Password :slight_smile:

Icloud backup-ot csináltam a 6s ről, és az új készüléken (Xs max)icloud-ból töltöttem vissza mindent.
A keychain-t nem használom, mert egyszer konkrétan miatta veszett el minden jelszavam költözésnél.
Eddig a safari jelszavak megjelentek az új készüléken, most nem…