Hol jelezhetem, ha az iTunes Store kínálatában egy trilógia első két része 4K, de a harmadik csak HD?

Sziasztok!

Eléggé off a kérdésem, de hátha tudtok segíteni.

Gondolom sokan tudjátok, hogy a tavalyi év folyamán apránként megjelentek iTunes Store-ban a Gyűrűk ura és a Hobbit filmek 4K-ban. Viszont a Hobbit trilógiának az utolsó része a mai napig csak HD-ben érhető el (a magyarországi store-ban legalábbis, nem tudom a többi régióval mi a helyzet). Szerintetek a magyarországi Apple ügyfélszolgálat melyik részlegének és milyen elérhetőségen tudnék írni hogy rákérdezzek erre, hogy most elfelejtették “leokézni” a harmadik film felújított változatát, vagy mi a fene van?

Köszi ha valaki tud segíteni. :slight_smile:

Az amerikai 4k-nak 4k, de azt sem itt, sem a masik kettonel nem latom, hogy felujitott-e vagy nem. Egyedul a Desolation of Smaug"-nal szerepel a Languages kozott a magyar, de ott is csak felirattal. A trilogia masik ketto reszenel nem szerpel a magyar a nyelvek kozott.

A magyarországiban az első két film egyértelműen 4K és magyar szinkron és felirat is van. A harmadik filmen is van szinkron és felirat is, de az “csak” HD… Úgy meg meg van Blu-Rayen is a polcon, nem veszem meg mégegyszer, 4K-ban kéne ez is. :smiley: Azért szeretném megkérdezni valamilyen formában a magyarországi Apple-től, de nem tudom hova írhatnék…

talán az iTunes Store támogatás linken, azon belül Music > iTunes Store > Egyéb iTunes Store-témakörök > A témakör nem szerepel a listán opció, és leírod nekik röviden.

Köszi szépen, megpróbálom. :slight_smile:

Na beszéltem velük, náluk is HD-nek írja az iTunes Store, de megvásárolva 4K-ban játsza le. Szóval ez valamiféle bug. :smiley:

Na közben csak lett egy probléma, hogy hiába 4K a HD jelzés ellenére, ez nem a bővített 164 perces verzió, hanem csak a sima 144 perces. Úgy megörültem annak, hogy 4K, hogy erre nem is figyeltem… :sweat_smile: Úgyhogy igényeltem pénzvisszatérítést azzal az indoklással, hogy nem ezt akartam megvenni. Ilyen esetben ez hogy zajlik le? Tehát oké visszakerül a kártyámra a pénz 48 órán belül elvileg, de a filmmel kell csinálnom valamit, vagy magától eltűnik a könyvtáramból miután visszaadták a pénzt?

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.