HomeKit támogatást kapott a 2. generációs Twinkly okos karácsonyfa égősor

Eredetileg itt jelent meg: HomeKit támogatást kapott a 2. generációs Twinkly okos karácsonyfa égősor - Szifon.com

Jó négy éve már, hogy a Twinkly-t használjuk a karácsonyfánkon, amit idén is előszeretettel tettünk fel. 2021-ben is trend lett, hogy már novemberben díszítünk. Többek között azért, mert így nem csak egy hétig van jelen ez a mesés hangulat, hanem több hétig javítgathatjuk a kinti és a benti díszítést is, hiszen jóformán minden hétvégén találunk…

Épp tegnap telepítettem újra Homebridge-et, állítgattom be az eszközöket, köztük a frissen vásárolt Twinkly 100-ast, mikor feldobta a frissítést. Utána meglepetten vettem észre, hogy már nem kell plugin :slight_smile:

Egyébként nálunk nagyon nezehezen beszerezhető, a Praktikerben találtam jó áron, csak aggódok, hogy a 100ledes kevés lesz a fára….

1 kedvelés

Pont ma szereltem fel a teraszra, a fára még nem :slightly_smiling_face: Mondjuk Homey-val is hozzá tudtam volna adni, de így “egyszerübb”. Az automatizáció miatt meg kifejezetten örülök neki. :+1:t2:

1 kedvelés

@83miki83 egyébként a Homey plugin-nél van most egy bug, nem megy megfelelően valamelyik frissítés óta. :frowning:

@Sziszi1 kb 180cm fáig elég a 105db-os a 150db-os kb 200cm-ig. 210cm-es fára nekünk 2x 105db-os kellett fixen, és akkor ez még picit gyenge, de a cikkben látod a fát. :slight_smile: Azon 2db 1. generációs Twinkly van.

@SzifonAdmin Szuper, akkor megnyugodtam, 1,5m-es fát szoktunk venni :slight_smile:

1 kedvelés

Bridgen keresztul is ment sirivel, lehetett automatizalni, kapcsolgatni. Nem latok benne nagy elonyt, hogy most nativan homekites lett.

Raadasul minden thirdparty otthon automatizalassal lehetett vezerelni. Homeassistant, domoticz, nodered, stb.

Ez megmarad a frissites utan is?

Meg igen, max duplán tudod bevinni a HomeKit alá.

En meg vettem 4 db Philips Hue Smart Plugot meg tavaly, es azzal kapcsolgatom a mindenfele vilagitast itthon. Beleertve a teraszon levot is, ev kozben pedig mashol dolgoznak.

Hát nem tudom honnan veszed ezeket a számokat, de az nagyon szegényes világítást eredményez. (persze ha csak is egy szögből nézed akkor még talán talán…
Ez egy 210es fa 600db-os Twinklyvel (kb ha felülről nézünk keresztmetszetet akkor 80% van beborítva , kb úgy ahogy a piros alsót rajzoltam)

A cikkben lévő kép pont az, amit leírtam, szerintem bőven elegendő annyi fény a fára, maximum még 30-50db kellett volna, tehát 2x 150-es Twinkly elég szerintem. De mondjuk mi inkább díszeket használunk jobban a fény csak kiegészítő, ne vigye el a szemünket a világítás. :slight_smile: Mindenki máshogy szereti.

Pedig egyébként teljesen hasonló az elrendezésünk fényfüzér ügyileg. :slight_smile: És akkor még itt is látszik hogy egy-egy dísz miatt talán nem látszik minden égő. Nyilván ezt idővel az ember fixálja meg javítgatja, de én úgy gondolom elégnek kéne lennie.

erre nekünk is jön még díszítés kb ugyan olyan arányba mint nektek, de lehet hogy egy hangyafa…val kevesebb :slight_smile:

1 kedvelés

Mi is a 400-ast vettük és kevés egy normál fára. Nem ahhoz kevés, hogy mennyi fény van rajta, mert az valóban szubjektív, hanem ahhoz, hogy kirajzolja a mintákat. Végülis ez olyan, mint egy LED fal. Minél sűrűbb, minél nagyobb a felbontása, annál jobban fel lehet ismerni egy szívet vagy egyéb mintát. Arra, hogy váltogassa a színeit, arra a kevesebb is jó, de ez nem elég érdekes. A Twinkly oldalán lévő demó képeken is többezer led van a fákon, hogy jól nézzen ki.

1 kedvelés

Nálunk a 210-es fán 250-es Twinkly volt. Nekünk például nem is kellene több rá mert a fához illő effektek így is jól kivehetőek. Most szereltem fel a Curtain-t, ott pl lehet vágtázó rénszarvast is kirakni és látszódik is rajta.

Ez igaz, mondjuk én csak színezem semmi extra. :slight_smile: De igazad van!

Amúgy lehet a Twinkly-nél kapni műfenyőt is. 1,8m magas, 400-as égősorral.

1 kedvelés

Ha valakit érdekel, így néz ki egy animáció 210-es Curtain -nel.

Ha veszek a 250-es mellé még egy sort, az is bemegy az applikációba, de a mintákhoz egyben tudja kezelni? Mondjuk a feltérképezéskor, mindent egybevesz?

Valaszolok magamnak. Igen. Gen II eseten max 4000 LED lehet egy csoportban amit az app egyként kezel.
Kizarolag azonos profilu twinkly sorokat lehet csoportba foglalni.

1 kedvelés

Holnap ez is összeszerelésre kerül aztán kiváncsi leszek, hogy működnek szinkronban a különböző égősorok.

Lett egy ilyenem eladó: