Homey Bridge – okosotthon központ és automatizálás kezdőknek!

Eredetileg itt jelent meg: Homey Bridge – okosotthon központ és automatizálás kezdőknek! - Szifon.com

Több hónapja teszteljük már Hori kollégánál a Homey Bridge-et és mára már megbízható működésről számolhatunk be, ezért is vált elérhetővé az okosotthon webshopunkban is. A Homey Bridge egy megosztó termék lett, főleg a profi okosotthon telepítők között, mert egy egészen új szegmenst tölt be, és én ezt imádom. A Homey Bridge lényegében egy kliens, ami…

Ez a Homey volt már 2021-ben is. Akkor az még HomeKit képes volt és ingyenes. A hardver akkor egy fehér gömb volt az oldalán színes világító csíkkal. Két verzió is volt belőle.
Ezek szerint azóta visszafelé fejlődött, mert nem HomeKit képes, és nem ingyenes. Az, hogy ez most egy kis lapos doboz, nem igazán számottevő fejlődés, csak egy új dizájn.

Szerintem te benézel valamit :slight_smile: A Homey Pro mindig is fizetős volt most is 399 eur a központ és az képes HomeKit-re továbbra is. Én kb 2019 óta használok Homey-t sosem volt ingyenes a hardvert, de a szoftver igen. A hardvernek kell tudnia a HomeKit-et a 399 eur tudja is kisebb bridge nem tudja nyilván. Más a célközönség is.

Miert jobb ez a keszulek egy kezdonek mikor sorra jonnek ki a Matter-re upgradelt cuccok meg uj eszkozok mar mind Matter kepesek?

A kettő nem ugyanaz :slight_smile: A Matter egy IP hálózatra épülő protokol, és ezáltal Wi-Fi-s cuccok kapják meg. Wi-Fi-re pedig egy komolyabb ház automatizálást nem építünk, de ebbe ne is menjünk tovább bele. A Másik hogy a Matter egy szabvány, míg a Homey termékei Z-Wave Zigbee-t is tudják meg a felhőt is, ami még több 1000 terméket foglal magába.

Szóval a kettő nem ugyanaz. :slight_smile:

Tehat azert jobb egy kezdonek a Home Bridge mert a Matter nem eleg komoly, ertem :slight_smile: Ertelek en hogy ez egy jo cucc mert mindent is tud, de akkor ki is a kezdo az okosotthon epitesben?

Igen, mert nem kell programozói tudás, és sokkal több mindent meg tudsz csinálni benne sokkal több eszközzel, mint bárhol máshol :slight_smile: Nagyjából ennyi.