Hotspot- Bluetooth probléma

Sziasztok!

Tapasztaltatok-e olyat, hogy az iphone használat közben random időközönként, tehát akár 2 perc után , de valamikor fél óra után, lekapcsolja a hotspot funkciót. Pl. Kocsiban nálam a fejegység az online zenéhez és a gpshez az internetet erről kapja, iphone gondol egyet megszűnik a kapcsolat. Ami érdekes, hogy az iphone része dobja el hiszen, újra kell kapcsolnom a hotspotot. Laptop esetén ritkább az eldobás, ott kb fél óránként- óránként droppol. Nincs energiatakarékos módban, és próbáltam fix IP-vel is csatlakozni. Hálózati beállítások törlése is pipa.

Másik érdekes eset, ugyanez a fejegység BT kihangósítóként is funkciónál. Kocsiba beülök, iphone csatlakozik minden hibátlan. Jön a bejövő hívás, ilyenkor több opció van. A fejegységre egyáltalán nem érkezik meg a hívás, megérkezik a hívás, de nem tudom fejegységről felvenni, vagy fel tudom venni, de szimplán az autós mikrofont nem érzékeli. Ha a fejegységről indítok hívás durván 10ből 5 alkalommal müködik, 5 alkalommal nem reagál semmit az iphone. Ha ilyenkor szétkapcsolom manuálisan és vissza akkor megint jó egy ideig. Ti tapasztaltatok hasonlót?

Fejegység hibára nem igazán van okom gyanakodni, mert egy droid telefonnal működik minden hibátlanul. Jelen esetben egy iphone 11ről beszélünk, ami furcsaság, hogy ugyanez egy iphone xs-el még tökéletesen működött. Ugyanakkor ez az iphone is hibátlanul üzemel egy nem apple BT fülhallgatóval.

Nekem ott van az Octavia 2 és a gyári fejegység Bt kihangosítót szoktam pl ha messzebb megyek sokat használni, de nem volt még ilyen gondom. Azaz egy Bp-Szeged úton van hogy 35-40 percig is beszélgetek folyamatosan és csak a 150-160 as tempo miatt van néha kisebb gond a kapcsolattal de az is a GSM miatt van. Városban még nem volt kihangosító problémám ilyen jellegű sem.