Hová tűnt a Fortnite és mi áll az egész hátterében?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/08/15/hova-tunt-a-fortnite-es-mi-all-az-egesz-hattereben/

Áll a bál rendesen az Epic Games, azaz a Fortnite fejlesztőjének a háza táján, ugyanis egy, az alkalmazás áruházak szabályaival szembemenő újításuknak köszönhetően törölték a játékot az App Store-ból és Play Store-ból is. De vajon mi lehet az egész hátterében? Mi is történt valójában? A 350 millió játékossal büszkélkedhető Fortnite napjaink legnépszerűbb battle royal játéka,…

Semmi gond: a 30%-os kotelezo osszegbol lehet hasonlo platformot, store-t, eszkozparkot epiteni es ha megy akkor megkovetem magam, addig maximum az ingyeneles es az “ado” megkerulesere vonatkozo ugyeskedes jut eszembe.

Egyszeruen nem ertem miert gondolja barki, hogy a Play vagy App Store uzemeltetese, kialakitasa, az ugyfelbazis kialakitasa az ingyen volt/van/lesz es az minden 3rd party-nak alanyi jogon jar?!

Sem az Apple, sem a Google nem kapta ingyen, sulyos milliard dollarokat olt bele. Raadasul a sajat termekuk/szolgaltatasuk, hadd csinaljanak mar vele es ugy azt, amit akarnak. Ha nem tetszik, nem kell hasznalni.

3 kedvelés

Egyetértek. Amúgy meg, nem kell nyafogni a 30% miatt. Annyival adják drágábban és kész, akkor is megevszi a sok gamer, epic is a pénzénél lesz ha a 30%-nyi vinné sírba őket, és az Apple is magkapja a sajátját, és a szabályzat is be lesz tartva.

Árnyaljuk a képet. Az App maradhat a Store-ban akkor is, ha a saját boltban vásárol a júzer. A gond az árkülönbséggel van, ha IAP-ot akarsz. Mer’ ugye annak a biztonságát és rugalmasságát szeretnék csak olcsóbban. Kiveszik az IAP-ot a játékból és máris mehet vissza a Store-ba.

Az apple köcsög üzletpolitikája baszta el az egész app store-t.
Ezért van tele olyan alkalmazásokkal ami heti meg havi előfizetést kér hogy működjön.
5-6 éve nem volt ez…

Ki tudnad fejtened bovebben? Az App Store nem valtozott az elmult 5-6 evben.

Na ja, ez szörnyeteg apple, már megint mit csinál, pénzt kér egy szolgáltatásért, hogy a fene enné meg őket, nem? Pedig nem is arra lett kitalálva, hogy keressenek némi kis lóvét, hanem teljesen emberbaráti jószándék vezérelte a céget és a követőit is mikor ilyent létrehoztak és dolgozik rajtuk egy halom ember, hogy ne legyen veszélyes az ott található appokat telepíteni az okostelóinkra. Azok is mind emberségből dolgoznak csak ezen, tök ingyéé. A google-ról nem is beszélve, ott is csak a profit és profit! Hi He Tetlen!

Bocs de butaságot beszélsz, nem az app store miatt létezik ez a model.

Egyébként ez az az Epic ami jatékokat tesz exkluzívvá a saját store-jában kibaszva a játékosokkal? :thinking:

Szerintem azért nem rossz, hogy néha néha neki megy valaki az Apple-nek meg a Google-nak, kell azért az ellenszél. Persze az Epic se sokkal jobb mert itt a vita csak arról megy, hogy kinek legyen gyorsabban milliárdjai. Azt azért hozzáteszem, hogy az Epic is csak egy a sok képmutató milliárdos cégből, mert még egyre fontosabb téma a környezetvédelem, ők úgy tesznek mintha nekik semmi közük nem lenne a környezetszennyezéshez pedig a Fortnite felhasználók egy hónap alatt száznegyvenezer-nyolcszáz tonna CO2 bocsájtanak ki ami megyezik 60 milliárd liter benzinnel, és igen vannak olyan játék készítő cégek akik nagy hangsúlyt helyeznek erre. Ezt csak azért mondom, hogy máshol is megmutathatnák, hogy milyen fontos dolgok is vannak világon és nem csak az, hogy ki tegyen több pénzt a zsebbe. Az Apple meg a Google például elég sokat forditottak a vírus elleni védekezésre is meg környezetvédelemre, és különböző díjak felhasználóknak. Tehát addnak is valamit vissza abból amit elvesznek.