Humoros videóval mutatja meg az Apple, mennyivel biztonságosabb a Face ID a Touch ID-nál

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/07/13/humoros-videoval-mutatja-meg-az-apple-mennyivel-biztonsagosabb-a-face-id-a-touch-id-nal/

Az Apple legújabb reklámvideója igencsak mosolyra kényszerít minket, tényleg mókás lett. :slightly_smiling_face: A téma ezúttal a Face ID. A videó arra hívja fel a figyelmünket, hogy a Face ID egy sokkal egyszerűbb és biztonságosabb feloldási forma, mint a Touch ID. A 40 másodperces reklámban a napágyon fekvő úriember iMessage-értesítéseket kap Craig-től. A nyugágyat lassan felemelve…

Kár, hogy touchID-val is ugyan így el lehet játszni ezt. :smiley:

tényleg humoros…
mikor is teszik vissza a touchID-t az iphoneokba?

nincs biztos hír arról, hogy visszatennék. szeptemberben az új iPhone-ok bejelentésekor majd kiderül, ez változhat-e.

Nem tudom, nekem ebből a reklámból csak az easier jött át.

Kicsit vicces, nem vitatom hogy biztonságosabb, ugyanakkor van két húgom (ikrek), akik simán fel tudják oldani egymás XR telefonját a saját arcukkal, míg ez a régebbi telefonjaik (5s) Touch ID esetében nem sikerült egyszer sem. Lehet csak az én szememnek, de annyira nem is hasonlítanak szerintem hogy össze lehessen keverni őket. :slight_smile:

Az úgy oké hogy gyors… de ez a videó miért is bizonyítja, hogy biztonságosabb is? :sweat_smile:

Nekem is csak annyi jött le a videóból, hogy kényelmesebb. De hogy ez mitől biztonságosabb az nem.

Nekem még touchID-m van, most, hogy vegre Applepay-ezek, nekem a touch egyszerubbnek tunik. Milyen a faceID-s fizetes?

Nem nehezebb semmivel szerintem, ha előre azonosítasz és nem odatartod - vissza (azonosítani) - majd megint odatartani a fizetéshez.

Face vagy Touch ID!??? Ez felhasználó függő szerintem. Jelenleg face id-t használok és nekem személy szerint jobb mert a a touch id 10-ből 9x nem osmerte fel az ujjamat. Ez most nekem sokkal gyorsabb!
A fizetés is egyszerű, először kell azonosítani magad utána odatartani a terminálhoz.
Kösssz Apple. ( előbb is jöhetett volna ez a fizetős dolog… :slight_smile: )

A sugallat miszerint biztonságosabb a férfi szemnyitásából jön. Ha nem nézel tudatosan rá a készülékre, nem old fel. :slight_smile:

Ikertéma: a Touch ID-nál is volt ilyen disclaimer a technológiai limitációkban, hogy nagyon hasonló emberk (például ikerpár esetében), a touch ID is tévedhet. Mint ahogy a FaceID is tévedhet.

FaceID ide; vagy oda, nekem így is tud zsebből hívni a telóm. Ja, biztos egy manó.

zárolva teszed zsebre?

1 Like

Igen.

Ujjlenyomat eseten egyáltalán nincs ilyen limitáció, nem létezik két azonos még az egypetéjű ikreknél sem, a genetikának ebben nincs szerepe. A Touch ID esetén az Apple a téves elfogadási arányt (FAR) ha jól emlékszem 1:50.000-ben állapította meg, Face ID-nál pedig 1:1.000.000. De ez csak technikai dolog, a biztonsági szintet ezzel határozzák meg, ilyen eséllyel tudja bárki feloldani a készülékeket. Plusz Face ID-nál az egypetéjű ikrek.

Kényelmesebb :smiley: Persze csak ha egy pohárnak neki támasztva rakod le az asztalra. Szerintem is mindenki így szokta :_D