Humoros videóval mutatja meg az Apple, mennyivel biztonságosabb a Face ID a Touch ID-nál

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/07/13/humoros-videoval-mutatja-meg-az-apple-mennyivel-biztonsagosabb-a-face-id-a-touch-id-nal/

Az Apple legújabb reklámvideója igencsak mosolyra kényszerít minket, tényleg mókás lett. :slightly_smiling_face: A téma ezúttal a Face ID. A videó arra hívja fel a figyelmünket, hogy a Face ID egy sokkal egyszerűbb és biztonságosabb feloldási forma, mint a Touch ID. A 40 másodperces reklámban a napágyon fekvő úriember iMessage-értesítéseket kap Craig-től. A nyugágyat lassan felemelve…

Kár, hogy touchID-val is ugyan így el lehet játszni ezt. :smiley:

tényleg humoros…
mikor is teszik vissza a touchID-t az iphoneokba?

nincs biztos hír arról, hogy visszatennék. szeptemberben az új iPhone-ok bejelentésekor majd kiderül, ez változhat-e.

Nem tudom, nekem ebből a reklámból csak az easier jött át.

Kicsit vicces, nem vitatom hogy biztonságosabb, ugyanakkor van két húgom (ikrek), akik simán fel tudják oldani egymás XR telefonját a saját arcukkal, míg ez a régebbi telefonjaik (5s) Touch ID esetében nem sikerült egyszer sem. Lehet csak az én szememnek, de annyira nem is hasonlítanak szerintem hogy össze lehessen keverni őket. :slight_smile:

Az úgy oké hogy gyors… de ez a videó miért is bizonyítja, hogy biztonságosabb is? :sweat_smile:

Nekem is csak annyi jött le a videóból, hogy kényelmesebb. De hogy ez mitől biztonságosabb az nem.

Nekem még touchID-m van, most, hogy vegre Applepay-ezek, nekem a touch egyszerubbnek tunik. Milyen a faceID-s fizetes?

Nem nehezebb semmivel szerintem, ha előre azonosítasz és nem odatartod - vissza (azonosítani) - majd megint odatartani a fizetéshez.

Face vagy Touch ID!??? Ez felhasználó függő szerintem. Jelenleg face id-t használok és nekem személy szerint jobb mert a a touch id 10-ből 9x nem osmerte fel az ujjamat. Ez most nekem sokkal gyorsabb!
A fizetés is egyszerű, először kell azonosítani magad utána odatartani a terminálhoz.
Kösssz Apple. ( előbb is jöhetett volna ez a fizetős dolog… :slight_smile: )

A sugallat miszerint biztonságosabb a férfi szemnyitásából jön. Ha nem nézel tudatosan rá a készülékre, nem old fel. :slight_smile:

Ikertéma: a Touch ID-nál is volt ilyen disclaimer a technológiai limitációkban, hogy nagyon hasonló emberk (például ikerpár esetében), a touch ID is tévedhet. Mint ahogy a FaceID is tévedhet.

FaceID ide; vagy oda, nekem így is tud zsebből hívni a telóm. Ja, biztos egy manó.

zárolva teszed zsebre?

1 kedvelés

Igen.

Ujjlenyomat eseten egyáltalán nincs ilyen limitáció, nem létezik két azonos még az egypetéjű ikreknél sem, a genetikának ebben nincs szerepe. A Touch ID esetén az Apple a téves elfogadási arányt (FAR) ha jól emlékszem 1:50.000-ben állapította meg, Face ID-nál pedig 1:1.000.000. De ez csak technikai dolog, a biztonsági szintet ezzel határozzák meg, ilyen eséllyel tudja bárki feloldani a készülékeket. Plusz Face ID-nál az egypetéjű ikrek.

Kényelmesebb :smiley: Persze csak ha egy pohárnak neki támasztva rakod le az asztalra. Szerintem is mindenki így szokta :_D

Nekem jobban hasznalható a faceID az ujjaim kávézóba munkám miatt sokszor vizes vagy koszos vagy fossá mosogatom és igy sose működött touchID. Kifejezetten bosszantó volt. Fizetés nekem baromi gyors. Illetve valóban múltkor (Pont tegnap) nekem is indított hívást zárolva …fura. Alapvetően számomra jobb technológia.