I’m no longer a Mac – Justin Long átállt a sötét oldalra

Eredetileg itt jelent meg: I’m no longer a Mac – Justin Long átállt a sötét oldalra - Szifon.com

Az Apple 2006 és 2009 közt futtatta az „I’m a Mac” reklámkampányát, ahol Justin Long egy Mac-et játszott, John Hodgman pedig a PC-t. Tavaly novemberben Hodgman visszatért az Apple egy reklámjához, amikor bemutatták az M1 chippel felszerelt Mac-eket, most pedig Long tért vissza – de ő az Intel reklámjaiban. Hogy megfordultak a dolgok 12 év…

Napjaink divatos szavával szeretnék dobálózni… Végig Szekunder szégyenérzetem volt… Szegény Justin is majdnem pofán röhögte saját magát a brutális érv cunami közepette. :smiley: Fájtak a reklámok. Kösz Intel.

Az Intel még a tagadás állapotában van… Ennyi. Majd szépen lecseng. Nyilván fáj nekik, ehhez azonban nem csalni kellett volna hanem fejleszteni. A x86 piacon is ez vár rájuk, az AMD konkrétan jön fel ebben a szegmensben is, mint a talajvíz.

Azért ha a rózsaszín köd eloszlik, valljuk be, pár dologban igazuk van. Csak a saját véleményem: billentyűzet, touchbar szar, touchscreen-t kipróbáltam macos alatt, nem vonz, mert nagyon jó a touchpad. Több képernyő, játékok nem intel, hanem x86 windows előny, majd az idő megoldja. Az akku idő csak a reklámokban jó, valójában pocsék (ja, hogy ez az intel miatt van?). Siri? Hááááát. De melyik jobb? Szerintem semmi értelme az ilyen összehasonlításnak, mindenki vegye, ami tetszik.

Ne is legyen érintőkijelzője, ne, soha, így se értem mitől lesz mindig mocskos a kijelzőm, nem győzi az ember takarítani :smiley:

Biztos jó a PC, vegyen aki akar nyugodtan. (Akár a Mac mellé is ha kell.)
Saját tapasztalatom az, hogy a 16-os TB -os MBP-t lecseréltem egy M1 Air-re. Brutális. Fut minden, pedig pld. win -es szerverre kell kapcsolódnom távolról a melóhoz, Office progi használat megy egész nap… de semmi gond, semmivel, minden fut rendben. Semmiről nem kellett lemondanom.
Ráadásul direkt megnéztem és van játék is a store-ban, ha valakinek ez hiányzik (persze lehet, hogy az én ízlésemnek megfelelőek csak ezek, mert évekkel ezelőtt játszottam utoljára, de alapvetően volt ott mindenféle az M1-es gépre is aktualizálva).
Szerintem most 4 évre kb. megvan a gépem megint, a tárhellyel majd ügyesen bánok… és alapvetően a következőbe már biztosan jöhet majd a 16 GB RAM és az 500-as SSD (vagy az 1 terrás).
De egyelőre ez bőven elég lesz nekem az office munkára, azt hiszem.
Ja, és az akkumulátor idő nagyon baba. :+1:t2: Alig fogy. :slightly_smiling_face:
Erről nem beszéltek az Intel reklámban… :roll_eyes: :man_shrugging:t2:

Tényleg béna a dolog az intel reklám de é pl Mac ről váltottam Surface Laptop 3 ra nem bántam meg. Jó az érintőkijelző akku is hasonló, nekem stabilabbnak is tűnik 3 év garancia, windows hello (face ID) csendes ez az apple nak nem jött össze az Inteles szériával, szóval hasonló árkategóriában azért van élet a Macbook on túl. (Mondjuk az M1 pont a váltás után jelent meg) A fikázós összehasonlítás nekem abszolút nem szimpatikus. Azért a Iphone, Ipad, Watch nem cserélném másra.