iCloud Kulcskarika, avagy a jelszavaink tárolása a felhőben


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/07/09/icloud-kulcskarika-avagy-a-jelszavaink-tarolasa-a-felhoben/

A Kulcskarikát avagy a Keychain-t sokan nem ismerik, pedig egy rendkívül fontos szolgáltatása az Apple-nek, amit az iOS 12-ben még tovább fejlesztettek. A Kulcskarika röviden egy felhasználónév és jelszó kezelő alkalmazás, segítségével automatikusan, biztonságosan létrehozhatunk jelszót az egyes szolgáltatásokhoz, amit aztán az iOS vagy a macOS el is ment nekünk. Mindezt a felhőben tárolja, így…


#2

Ritka jó reklám az Appletől.


#3

Sziasztok,

azt tudjátok esetleg, hogy PC-vel is tudnak majd szinkronizálódni a jelszavaim, ha fent van az iCloud a gépemen? Az iCloud fotókönyvtár és a Safaris (ill. PC-n Chrome-os) könyvjelzőszinkronizálás tökéletesen működik.

Jelenleg a Roboformot használom a jelszavaim kezelésére, mert van App-juk PC-re és iOS-re is, de az utóbbi időben egyre több gondom van velük, így ha az iCloud kulcskarika működhetne PC-n is, akkor elgondolkoznék a cserén, pláne, ahogy látom az Kulcskarika ingyenes (?!)

Át lehet konvertálni vajon egy külső fejlesztő jelszókáryáit a Kulcskarikába? Van pár száz jelszavam, egyesével nem mentegetném el őket újra, ha nem muszáj :slight_smile:

Köszönöm előre is!
Üdv,
Dani


#4

az iCloud Kulcskarika nem érhető el Windows esetén.

Az iCloud-kulcskarika használatához iOS 7.0.3 vagy újabb rendszerre van szükség az iPhone, iPad, vagy iPod touch készüléken, illetve OS X Mavericks 10.9 vagy újabb rendszerre van szükség a Macen.
https://support.apple.com/hu-hu/ht204085


#5

Kár, de azért köszi! Üdv, Dani


#6

hol lehet kezelni ezeket a jelszavakat? hol tudom megnézni/ törölni őket egyesével?


#7

Beállítások, Jelszavak és fiókok.