iCloud Kulcskarika, avagy a jelszavaink tárolása a felhőben


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/07/09/icloud-kulcskarika-avagy-a-jelszavaink-tarolasa-a-felhoben/

A Kulcskarikát avagy a Keychain-t sokan nem ismerik, pedig egy rendkívül fontos szolgáltatása az Apple-nek, amit az iOS 12-ben még tovább fejlesztettek. A Kulcskarika röviden egy felhasználónév és jelszó kezelő alkalmazás, segítségével automatikusan, biztonságosan létrehozhatunk jelszót az egyes szolgáltatásokhoz, amit aztán az iOS vagy a macOS el is ment nekünk. Mindezt a felhőben tárolja, így…


#2

Ritka jó reklám az Appletől.


#3

Sziasztok,

azt tudjátok esetleg, hogy PC-vel is tudnak majd szinkronizálódni a jelszavaim, ha fent van az iCloud a gépemen? Az iCloud fotókönyvtár és a Safaris (ill. PC-n Chrome-os) könyvjelzőszinkronizálás tökéletesen működik.

Jelenleg a Roboformot használom a jelszavaim kezelésére, mert van App-juk PC-re és iOS-re is, de az utóbbi időben egyre több gondom van velük, így ha az iCloud kulcskarika működhetne PC-n is, akkor elgondolkoznék a cserén, pláne, ahogy látom az Kulcskarika ingyenes (?!)

Át lehet konvertálni vajon egy külső fejlesztő jelszókáryáit a Kulcskarikába? Van pár száz jelszavam, egyesével nem mentegetném el őket újra, ha nem muszáj :slight_smile:

Köszönöm előre is!
Üdv,
Dani


#4

az iCloud Kulcskarika nem érhető el Windows esetén.

Az iCloud-kulcskarika használatához iOS 7.0.3 vagy újabb rendszerre van szükség az iPhone, iPad, vagy iPod touch készüléken, illetve OS X Mavericks 10.9 vagy újabb rendszerre van szükség a Macen.
https://support.apple.com/hu-hu/ht204085


#5

Kár, de azért köszi! Üdv, Dani


#6

hol lehet kezelni ezeket a jelszavakat? hol tudom megnézni/ törölni őket egyesével?


#7

Beállítások, Jelszavak és fiókok.


#8

Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Legalábbis nekem nem volt.
Tegnap egy teljes napom ráment, mert az a Kulcskarika nem frissült az Iphone-omon.
Jelszavakat változtattam, nem keveset a Mac-emen. Aztán észrevettem, hogy a telefonon semmi változás nem történt. Azaz a telefonom szinte egyáltalán nem tudtam használni, mert a jelszavak már nem stimmeltek. Megjegyzem minden be volt kapcsolva mindenhol, amit kellett. Mind a kulcskarika, mind az icloud. Aztán utánanéztem a neten és láttam, hogy nem vagyok egyedül ezzel.
Hiába lépkedtem ki-be akár az Apple ID-val vagy az icloud-dal, semmi nem történt.
Egyesével átírni az összes jelszót, főleg úgy hogy generáltak, hááát… Aztán találtam ezt a bejegyzést:

Ezen ugyan nem mentem végig, mert közben valamelyik lépésnél már láttam a telefonon, hogy frissültek. De azért így sem volt egyszerű. Főleg, hogy a ki-be lépegetéseknél a 2 lépcsős azonosítás miatt, már kezdtem bedilizni.
Egy szó, mint 100. Azért vérzik az Apple itt is. Hiába írja hogy milyen egyszerű ez, nem az. Arról már nem beszélek, hogy mikor megvettem az első Macem, azért nem frissült az icloud, mert nem tettem fel az új OP rendszert :smiley: vicces és ezt senki nem mondta el, pedig bejártam Tolnát Baranyát.
Szóval icloud…na

Üdv