Idén érkezhet az utolsó LCD-kijelzős iPhone

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/01/23/iden-erkezhet-az-utolso-lcd-kijelzos-iphone/

A jelenlegi 3 iPhone típus közül a két drágább modell, az iPhone XS és az iPhone XS Max már jelenleg is OLED-kijelzőt használ, de az iPhone XR-ben az Apple megmaradt az olcsóbb LCD-nél. Ha lehet hinni a pletykáknak, ez idén is így marad, de most úgy tűnik, hogy 2019 szeptemberében kerül bemutatásra az utolsó LCD-s…

Akkor az idei iPhonet kell még utoljára beszerezni, aztán várni a microLED-ig, hátha az nem lesz akkora hulladék.

(Diszpécsereinknél fél éve lecseréltük a monitorfalat OLED TV-kre… a programok faszán néznek ki rajta, várjátok csak a Macre ezeket a nagyszerű paneleket…)

ezt kifejthetnéd részletesebben is, szerintem érdekes lenne.

@ef-dani: mert mi is a problema a mai oled kijelzokkel?
Plusz a hozzaszolasod masik felet is fejtsd ki pls, mert igy nem kerultunk kepbe a problemaval :slight_smile:

Azért ez nem ugyanaz mint egy TV. Miért az iPhone X, XS-ben lévő OLED-ek szarok? Ha ezeket rakják Mac-ekbe én megvolnék elégedve.

A 10+ éves gusztustalanra égett plazmák (ezek lettek lecserélve) se néztek ki olyan ocsmányul, mint ezek fél év után. A garis cserével meg ki vagyunk segítve, amikor a 6-ból 6 égett be. Ha valamiért ki kell tenniük 1-2 kamerát nagyba, akkor a teljes kezelőfelület ott van a kamera képén.
Persze én fél évvel ezelőtt friss húsként hiába magyaráztam, hogy ez lesz - igaz arra én se számítottam, hogy ilyen gyorsan.

Színeződik különböző szögekben? Színeződik, nem is kicsit. PWM probléma megvan? Mint minden OLED-nél. Be fog égni napi 8-10 óra profeszionális munka során? Mint a huzat.
Semmi baj vele, tökéletes, hisz szép a feketéje.

@ef-dani: nalunk a csaladi korben illetve a barati tarsasag nagy reszeben X-ek vannak. Csak mi vagyunk ilyen iszonyat nagy mazlistak, hogy meg senkineksem egett be a kijelzoje? :smiley:
Nem kell napi 24oraban fotokeretkent hasznalni es egy allando kepet nezegetni es nem lesz vele baj…
Amugy minden technologianak megvolt az elonye/hatranya; ugyanez igaz lesz az elkovetkezendo innovaciokra is. De ha neked ennyire szar minden, akkor tessek innovalni valami ujat, ami segget torol, konyvet ir es felolvas, vagy vetelezz egy jokepu 3310est, annak nem fog beegni a kepernyoje :slight_smile:

Nekem sincs semmilyen problémám vele. Teljesen rendben van a kijelzője pedig használom rendesen.

Akkor jövőre az R is 1000 dollárról fog indulni? /kappa

@farkas63
Nem tartom valoszinunek, velemenyem szerint eleg nagy ervagas volt az elso negyedev (plusz a reszvenyarfolyam nem csekely zuhanasa) az Applenek ahhoz, hogy egy kicsit butitsanak az arakon. Gondolom az elsodleges cel most a befektetok nyugalmanak es a bevetelek normalizalasa lesz. Az arazassal egyebkent nem is lenne olyan nagy gond (iPhone teren, Mac teren mar komoly baj van), csak ugyebar az a rakas vam es AFAkoltseg nyomja meg nagyon az arakat, mire kishazankba er a cucc.

A telefonod nem a laptopod. Totál más a két felhasználási mód.
Nem kell semmilyen új technológia nekem. Ott az IPS, egyetlen valós hátránnyal, hogy a fekete nem “tökéletes” fekete, cserébe nincs meg az OLED összes egyéb baja…

(kivéve, ha inhomogén a háttérvilágítás)