Így állítható külön csak az ébresztés hangereje iPhone-on

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/01/30/igy-allithato-kulon-csak-az-ebresztes-hangereje-iphone-on/

A napokban írtunk arról, hogy hogyan állíthatjuk a be a jelzések és az ébresztőóra hangerejét iPhone-on. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy nem csak globálisan, az összes jelzéssel együtt állítható az ébresztő hangja, hanem tudjuk külön, csak magát az ébresztő hangerejét is állítani. Persze ez azért nem olyan egyértelmű, mint amilyennek elsőre gondolnánk.…

Ez mind szép, csak azt nem írtátok le, hogy korlátozottak a hangok amiket választani lehet és ha a hangerő olyan mint amikor kiválasztom, hát arra akkor sem ébredek föl, ha a fülemre tapasztom vmi ragszalaggal és akkor is csak mert rohadt kényelmetlen lehet úgy aludni. De mivel nem a telóval alszom egy ágyban, sőt nincsen a közelben sem mert ha elérem akkor simán felébredés mentesen kinyomom és horpasztok tovább, ergo ez hasonló egyéneknek hasznavehetetlen sajnos. Még az óra ébresztője is sokkal hangosabb.

UI: igen tesztelve az jött le hogy talán ha lenne vmi olyan hang benne ami élesebb hangokkal operál, akkor esetleg tudnám ébresztésre használni, ez túl finoman akar kelteni ezekkel a dallamokkal.
Mondjuk én szerkesztettem minden hangot amiket használok ébresztéshez és csengőhangnak, mert alapból nem voltak elég hangosak, stb, de hát nem ad opciót kiválasztásukra. Pl az autóm riasztója sms-t küld ha baj van ha nagy akkor hív is és ezek is kaptak külön hangokat amikkel bármennyire alszom tovább nem tudok, pattanok és megnézem ki az aki piszkálja, mert ott az illető nem tud a riasztásról, de rólam lesz emléke. :innocent:

Szubjektív dolgok amiket írsz.
Nekem meg pont jó a hang.Utálom az éles hangokat. Na bumm!
A cikk lényege nem a hangok választéka.Nem arról szól.

3 kedvelés

Látod nem érted amit írtam! Próbáld értelmezni, akkor talán lejön a lényege. Nem fogalmaztam olyan bonyolultan sztem. :eyes: Gondold végig az emberek hogyan működnek ha vmi tetszik és ha vmi nem.

Ott a pont , en is kikapcsoltam az alvas funkciot mert nem hallom

Neked problemad van az ébredéssel, ezen sajnos az Apple nem tud segíteni:)

Egyébként még mindig a Sleep Cycle a legjobb ébresztő, a sima ébresztések mindig nagyon fájdalmasak, ezért nem használom a beépítettet

Csak annyi mint még rajtam kívül nagyon sokaknak is, hogy az ébredés nem esik akkorra mikor éppen kellene és ezért ébresztőt használok én is. :grinning: Azzal már igen párszor megjártam a félálomban való kreatív kikapcsolásokkal, ezért kell olyan helyre tennem az eszközt, hogy mikor leállítom már ne menjek vissza aludni tovább és ugye bármire nem is ébredek fel, ilyen gyári apple cuccokra amiket oda beraktak meg pláne nem, vagy pár alkalom után megszokom és kész, alszom.

Sleep Cycle, és az ébredés pont akkora fog esni, mikor kellene…

Nekem nagyon bejönnének a lassan erősödő ébresztőhangok, csak az a baj hogy a szundi nem kikapcsolható. Igy nem elég csak odanyúlni és megnyomni a lock gombot…

Ha figyelmesen olvastad volna akit leírtam akkor nem ajánlanád ezt az app-ot, mert nálam nem tud működni, ugyanis leírtam, hogy nincsen a közelemben a teló mert simán kinyomnám a REM ha NREM fázisból ébredek fel mindegy. Mert ugye ez az app így dolgozik: “Az alkalmazás az iPhone mozgásérzékelő szenzorával figyelemmel kíséri mocorgásunkat, ennek alapján elemzi alvási fázisainkat, és akkor ébreszt fel minket, amikor a legfelszínesebb alszunk.” Nos ha már megoldották, hogy a másik helyiségben is tudja érzékelni az alvás közbeni mozgásomat, akkor tényleg jó lehet :grinning: de mivel az óra sincsen rajtam, hát ezekre nem sok esélyt látok.

Akkor vegyel legvedelmi szirenat hallod amit csak a szomszedban lehet kikapcsolni… vagy pszihologus hogy kideruljon miert nem akarsz felkelni;)

1 kedvelés

A pszichológus nem ehhez kell, az alvással más tudomány ág foglalkozik, de mindegy, igaz rokon szakma.
Ja és nem felkelni nem akarok, hanem csak simán jó alvó vagyok és azt nem hagyom abba 1xűen, ezért is kell vmi olyan ami nem extrém, mint amit a szegényes ajánlatodban fogalmaztál, hanem ami kizökkent és fel kell kelnem hozzá hogy kikapcsoljam, sztem ez nem csak nekem műxik így, hanem sokaknak, csak nem mindenki írja itt v máshol le.
Nos akkor még utoljára megkísérlem úgy megfogalmazni, hogy neked is érthető legyen.
Az a marha jó app akkor műxik ha monitorozza (érzékeli) a mozgásomat alvás közben, itt jön az első bibi, hogyan tesz különbséget két ember között akik az ágyon alszanak, mert nem mindenki alszik ám egyedül, ami nem a hely szűke miatti együtt alvás esete. Arról nem is beszélve, ha a 3 éves fiam megunja a saját heverőjét és bemászik hozzánk, akkor meg végképp teljesen jól tudna ébreszteni.
Ebből remélem már lejött miért is nem járható az út nálunk 1xűen. Elhiheted kipróbáltunk pár megoldást nem ragaszkodunk egy kizárólagos módszerhez, ezért is néztem meg amit fentebb leírt a cikkíró és jó is lehetne ha, amiket már leírtam előbb kiküszöbölhetőek lennének (dallam+hangerő)
Ha még mindig nem értenéd, akkor nem nekem kell az orvosin végzett szakember.

Mar elsore is ertheto voltal csak te vagy rossz helyen, erre mar mas is felhivta a figyelmed :smiley:

Na igen ha ennyien mondják, de hát kik is azok? :eyes: Talán ne feszegessük ki és mióta van rossz helyen és miért is. :smiley:
Azért azt még mindig nem vágom, ha vki leírja neki miért is nem jó ez a cikkben említett dolog akkor miért is kell nektek (tudod neked meg aki még mondta) megmagyarázni, hogy velem van a baj ? Pláne hogy kipróbáltam és nem csak odaírtam vmit amiről ráadásul a cikk nem is tesz említést hogy azért erősen korlátozottak benne a lehetőségek.

Sokkal bosszantóbb az a dolog, hogy pl. épp telefonálok és akkor szólal meg az ébresztő… ilyenkor ugyanis nem lehet hallani amit mondanak. Ez szerintem elég nagy baki…