Így használd két SIM-kártyával az iPhone-odat – tippek, trükkök, információk

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2025/01/29/igy-hasznald-ket-sim-kartyaval-az-iphone-odat-tippek-trukkok-informaciok/

Az iPhone-ok 2018 óta támogatják az eSIM-et, illetve a dual SIM-et avagy a kettős SIM-kártyát. Hazánkban először a Telekomnál lett eSIM és ezzel együtt dupla SIM-kártya használat, de manapság már minden szolgáltatónál elérhető ez. Jelenleg az újabb iPhone készülékek közül mindegyik támogatja a kettős SIM-et, azonban az egyiknek elektronikusnak, tehát eSIM-nek kell lennie, a másiknak…

Sziasztok!

Én már évek óta használom a 2 Sim funkciót, ha a Mobiladaforgalom-váltás be van kapcsolva és a VoLTE szolgáltatás is működik mindkét számon, akkor mindig elérhető mindkét telefonszám az épp aktív internet elérésnek köszönhetően, a Hívásvárakoztatás is be kell legyen kapcsolva mindkét telefonszámon. :slightly_smiling_face:

Persze ennek feltétele hogy legyen korlátlan internet elérés vagy minél nagyobb adat csomag mindkét telefonszámra.

Ha irodában vagyok akkor egyértelműen a VoWIFI a jó megoldás.

u.i. Erdélyben használom, mindkét telefonszám Vodafone hálózaton van, valószínű ez is számít, másik szolgáltatóval nem próbáltam. :man_shrugging:

Ez igy nem helyes. A VoLTE is hasznalja a modemet hivas kozben, szerintem csak szerencses vagy, hogy mindig VoWIFI kornyezetben vagy. Nekem pl. hiaba van mindket Yettel szamomon VoLTE engedelyezve, ha uton vagyok es beszelek, akkor bizony a masik szamom elmegy offline-ba.

Ahogy a cikk is emliti, VoWIFI mellett ilyen nem fordul elo.

Szia!

Ezt írtam így nekem működik “mindig elérhető mindkét telefonszám az épp aktív internet elérésnek köszönhetően”.

Tehát amelyik telefonszám használja a modemet annak a telefonszámnak a mobilinternet kapcsolatán keresztül tudnak hívni a másik telefonszámon. :slight_smile:

Csatoltam fotókat ahol látszik mikor melyik telefonszám épp aktív azon a vonalon van egy aktív hívás, és a másikat közben hívom és a WIFI ki van kapcsolva.

De amint írtam lehet Vodafone RO hálózat specifikáció függvénye is a dolog.

Sziasztok!

De azért nem minden esetben fenékig tejfel az élet, mert ezt a rendszert meg lehet csavarni egy multi sim-mel az apple watch-ba és rögtön nincs hívásértesítő sms mikor keresnek és a másik szám aktív. Ráadásul az apple watch-ban lévő multi sim sem csörög pedig az aktívnak kell lennie, de a Telekom azt mondja, hogy mivel a telefonban lévő kártya nem aktív így a multi sim sem az. Viszont nem értem akkor miért nem kapok sms-t, hogy kerestek.