Így kalibráld a tévédet az Apple TV új színegyensúly opciójával, illetve egyéb tévé beállításokkal

Eredetileg itt jelent meg: Így kalibráld a tévédet az Apple TV új színegyensúly opciójával, illetve egyéb tévé beállításokkal - Szifon.com

Az iOS 14.5 és a tvOS 14.5 egyik újdonsága a színegyensúly kalibráció. Az iPhone X vagy újabb készülékek előlapi kamerája segítségével kalibrálhatjuk az Apple TV-t, hogy szebb színeket, tónusokat kapjunk a tévén. Ez nem azt jelenti, hogy a tévét kalibráljuk, hanem hogy a tévéhez kalibráljuk az Apple TV-t, amivel jobb minőséget érhetünk el a színek…

HBO GO-n is kizárólag SDR-ben van minden tartalom elvileg. Talán majd az HBO Maxre váltáskor változni fog ez is és kapunk 4K HDR/Dolby Visiont. Szóval aki sokat nézi az ott lévő tartalmakat, annak is érdemes megcsinálnia ezt a kalibrálást OLED TV esetén is.

1 kedvelés

Köszi a cikket, aprólékos volt. Akkor nem birizgálom az OLEDet. :slight_smile:

1 kedvelés

Hát ennyire mélyen bele kellett menni, mert sajnos nem ilyen egyszerű. :slight_smile: Így van az OLED az jó lesz. De igaza van @vkleszken -nek is, az SDR ott is hibás lehet picit. Annyira amúgy nem nagy a különbség.

1 kedvelés

Hi!
Mi újság a plazmatévékkel? Az is OLED-ként viselkedik, vagy kalibráljak…

Kedves @SzifonAdmin , nagyon szépen köszönöm a cikket!
Egy Panasonic TX-50CS630E tévém van, s csak a kijelzőre annyi a beállítás, hogy nehezen látom át. Tudnál segíteni konzultációval (nem feltétlenül ingyen gondoltam :blush: )?

Persze, írj egy emailt a hello@szifon.com -ra és akkor megbeszéljük mi lenne a cél. :slight_smile: