Így teszi tönkre a lézer a telefonod kameráját

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2025/02/05/igy-teszi-tonkre-a-lezer-a-telefonod-kamerajat/

Az Apple évente frissíti hardveresen és szoftveres funkciókkal is az iPhone-ban lévő kamerákat. Ahogy fejlődik a kamera, úgy egyre több probléma is előjöhet. A benne lévő lencsék, a fókuszálást segítő alkatrészek, és a szenzorok mind-mind olyan alkatrészek, amik bármikor megadhatják magukat, ha olyannak tesszük ki őket, ami nem éppen hétköznapi dolog. Például én elektromos rollerezem,…

Kivancsi leszek mennyi pert fognak inditani ez miatt a volvonak.
Esetleg lesz-e vissza hivas ez miatt vagy esetleg egyes orszagokban/regioban betiltjak-e a lidaros kocsikat.

Én meg arra, a szemnek mennyire ártalmas ez, mert tojok a kamerára, ha nem látom már mit készítettek vele, hmm…

a kamerák optikája azért más, mint a szemed, meg nem fogsz olyan közel állni egy ilyen autóhoz, miközben megy rajta a LiDAR, hogy ez számítson, így a retinádat nem fogja kiégetni – bár az jó kérdés, hogy hosszú távon milyen hatása lehet a szaruhártyádra és a szemlencsédre. de mivel egy közlekedésben részt vevő autó a pillanat tört részéig lesz csak a közeledben, ezért nem valószínű, hogy bármi hatása lenne.

Arra értettem, majd amikor ez elterjed, ha elterjed. Akkor nem kevés autóban lesz és kb bármerre is néz az ember majd, mindig lesz lidar is ott.

Ez már régi jelenség, a discoban használt effekt lézerek is kiégették a pixeleket ha pont úgy fényképeztél, hogy a kamerára irányult, másnap felkeltél és nézted mik azok a szép fekete pixelek a fényképeken.