Íme 10 hasznos Mac billentyűkombináció, amiket ismerned kell

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/08/06/ime-10-hasznos-mac-billentyukombinacio-amiket-ismerned-kell/

Egy kicsit klisésen hangozhat, de ebben a rohanó világban mindenki csak siet és próbálja az egyszerű megoldásokat keresni és használni. Nincs is ezzel baj, hiszen ha tudjuk például egy olyan funkciónak billentyűkombinációját, amelyet egyébként több percen át keresnénk a menüsorban, akkor akár lényegesen hatékonyabban dolgozhatunk hosszútávon a Mac-en. Éppen ezért most bemutatunk Nektek a Macworld…

Ami kimaradt, de szerintem életbevágó: Safariban privát böngészés ha hirtelen felnőtt tartalmakra vágyik az ember, gyorsabb így :slight_smile: ⌘+⇧+N
Ugyanígy, más alkalmazásban, pl. Finder, új ablak: ⌘+N
Ablak (vagy Safariban fül bezárása): ⌘+W

A képernyőkép/videó készítése közben ha még a Ctrl-t is nyomvatartjuk, akkor nem teszi ki fájlba a tartalmat hanem helyette a vágólapra teszi (hasznos például dokumentáció írás közben).

Ha pedig egy konkrét ablakot akarunk kifotózni és nincs kedvünk körülményesen körbevágni, akkor a helyette a Space-t megnyomása után ki lehet választani a kívánt ablakot.

Arra nincs valami kombináció, hogy egy gombnyomásra a nyitott ablakokat leteszi a dock-ra?
Vagy esetleg egy alkalmazás is jó lenne…

F11?

(Ezt magában miért nem tudtam elküldeni?)

@Burgatshow 12 vagy 20 karakteres limit miatt ha jól emlékszem… általában ez alap ezen a platformon.

1 kedvelés

F11 nem jó mert nem teszi le a dock-ra az ablakokat. Ezután megnyitnék egy ablakot visszajön a többi is. Tehát egy olyan megoldás kellene ahol minden ablak lemegy a dock-ba.

A megoldás: ctrl+alt+klikk a desktopra
Ezt miért nem ismerte senki? Nem is értem :smiley:

1 kedvelés