Intel vs. Apple: a Windows-os számítógépek jobb játékélményt kínálnak, mint a Mac laptopok

Eredetileg itt jelent meg: Intel vs. Apple: a Windows-os számítógépek jobb játékélményt kínálnak, mint a Mac laptopok - Szifon.com

Az Intel a napokban jelentette be két új, 11. generációs, H-sorozatú, vékony kivitelű laptop processzorát, amelyek akár 5 GHz-es órajellel, Intel Wi-Fi 6/6E-vel és 1080p-s játékmenettel rendelkeznek a népszerű játékok esetében. A bejelentést követően a vállalat persze megragadta az alkalmat, hogy újra odaszúrjon az Apple-nek. Az új lapkákról az Intel vezető teljesítménystratégája, Ryan Shrout beszélt…

Egy Mac :computer: :desktop_computer: majdnem mindenben jobb élményt nyújt mint a Windows által támogatott PC. Ha ebbe nincs benne a játék, hát egyefene. :innocent:

A Matchbox is jobb játékélményt nyújt mint egy Tesla, mert az maga is egy játék.
Sokat kéne pofozni azért, hogy az M1-ről vissza menjek az Intel platformra, pláne ha az még Windows-al van lerontva.

A cikk terjedelme miatt nem akartam még a további véleményem leírni, de itt megteszem. Biztos vagyok benne, hogyha többen is megtehetnék anyagilag, sokszorosa lenne a Mac felhasználók száma az ablakos rendszerének. Aki pedig profi szinten űzi az ipart és számítógép szükséges a munkájához (jómagam is), annak egyszerűen nem opció a frissítések után folyamatosan döcögő windows, amely inkább akadályoz, mintsem segíti a munkát… Nem beszélve a hardverre való gyenge optimalizáltságról. Sorolhatnám még. Az Intelnek nagyon savanyú lett a szőlő, mert az Apple megelégelte a töketlenkedést. Az M1 csak a kezdet volt, és a java még hátravan! :slight_smile:

1 kedvelés

Ez megint egy olyan “vita”, hogy kinek pontosan mire is van igénye. Nekem pl. aki 2 hetente 1x kapcsolja be a PC-t, tökéletesen elég egy vindózos gép. Nyilván, ha a munkám vagy a játékmániám megkövetelné, nem ilyet használnék. Vagy ilyet, de sokkal jobbat. De nem kell, nincs rá szükségem. Akinek pedig van, az használ is olyat, vagy Mac-et. Kár ezen rugózni.

1 kedvelés

Ennyire bevált neked az M1? Én csak az Adobe termékek miatt félek váltani.

baromi vicces az Intelt vádolni önteltséggel ….

Ne félj, ps-t használom. Már egy ideje frissítették a procihoz, de előtte is tökéletesen és gyorsan működött a rosetta alatt

A Photoshop elképesztően gyors, de a pluginok ugranak. Egy plugin hiánya fáj nekem, a többit tudom nélkülözni. Nyilván, előbb-utóbb lesz azokból is frissítés, de aki nagyon használna egy konkrét bővítményt, de nincs, azt akadályozza. A TK8 beta viszont már megy, azt sokan használják.
Illustrator beta/prerelease esetén is van hasonló. Ott is van egy megvett csomagom, de Intel alapon akar menni. Ígéret legalább van rá, hogy lesz belőle M1 alapú is.
Lightroom: Na az sajnos sima Intel, de nem érzem lassabbnak, mint az előző PC-men. Nem tudom, hogy mik az Adobe hosszútávú tervei a Classic-al, de remélhetőleg abból is látunk natívat.
Amit még használok, bár egyelőre inkább tanulási célra, az az InDesign. Abból is a prerelease megy, a beta most elavultnak titulálta magát és nem volt hajlandó elindulni. Amennyire tapasztaltam, megy szépen.
Szóval, ahogy látom, az M1 már nem csak technikai érdekesség, hanem egy használható rendszer. A tevékenységfigyelőben szépen kezdenek megritkulni az Inteles alkalmazások, de a teljes csere még bizonyára betart egy ideig.

Köszi :slight_smile:
Nekem a PS, AI, ID, Acrobat+Imposing Plus nagyon fontosak. Akkor ez még nekem korai lehet.

Köszi a választ.
Nekem a PS, AI, ID, Acrobat+Imposing Plus nagyon fontosak. Akkor ez még nekem korai lehet.

Gamer PC-be es teljesitmeny-orientalt alkalmazasokhoz AMD-t, alap illetve annal kicsivel komolyabb feladatokra meg jok az M1-ek. Mi maradt az Intelnek ezen a piacon?

Ahelyett, hogy itt mutogatnak mindenkire, magukban kellene rendet rakni hogyan is maradtak le ilyen mocskosul a fejleszteseikkel…

Na helyben vagyunk megint. Az Intel bemutatott valamit, amiben az Alma M1-el szerelt gépei teljes hiányosságokkal küzd, erre az az Alma válasza az, hogy az Intel “öntelt”, meg hogy “ellenségkeresés”. Nem is tudom ki az “öntelt”. :rofl: Hagyjuk már! Az Almától önteltebb gyártó szerintem nem is létezik jelenleg. Csináltak egy Campus 2-t, csak hogy fitogtassák mennyire tele vannak lóvéval, ám a leginkább futó termékeiket labor és gyártósor hiányában az egyébként éppen most az USA által agyon szapult Kínában gyártatják a Foxconnál éhbérért. Mindeközben meg a hiányosságaikat megpróbálják előnyként feltüntetni, vagy elkenni. Hagyjuk már a rossz dumát ki az “öntelt”. Ezt a harcot az Alma kezdte, az Intel csak felvette a kesztyűt, lévén a sok éve meglévő együttműködést az Alma most hirtelen felrúgta és elkezdte bizonygatni, hogy az M1 mennyivel jobb mint az Intel. Az Intel meg nem tehet mást, minthogy megpróbál visszavágni és ezt ott teszi, ahol a legjobban fáj az Almának. És tök igaza van. Az M1-el szerelt gépek tényleg nem jók játékra, csak trükközgetni lehet és úgy se lesz az igazi, közel sem.
Igen, az Alma tényleg jobb a hardver optimalizálásban és tényleg jobb a rendszere is, mint a Windows (ami nem olyan nehéz egyébként), ezt senki sem vitatja. Viszont még mindig ugyanazokat a hibákat követi el, mint a 80-as évek derekán és amibe annak idején bele is bukott. Nem fogják fel, hogy a felhasználó nem azt a gépet, vagy telefont fogja megvásárolni, ami a legjobban, meg legbiztonságosabban meg leggyorsabban működik, hanem azt, amelyiket minél több dologra tud használni, minél olcsóbban. Minek vegyek én pl. egy M1-el szerelt Alma laptopot, mikor nem tudok vele játszani normális játékokat (merthogy tényleg nem lehet), nem tudom hozzá megvásárolni és megfelelően használni a Windowsomon már létező és jól működő programokat, alkalmazásokat, miközben internetezni semmivel se jobb? Csak mert vékonyabb és kevesebbet fogyaszt? Na ez kb. huszad rendű kérdés egy valamit is hozzáértő esetében. Egy hype-oló nő esetében nyilván nem, de kétlem, hogy őket kellene etalonnak tekinteni etéren. Ráadásul, ha valami kell hozzá, az többnyire csak horror árban beszerezhető, ingyenes, vagy bizonyos ideig ingyenes szoftverek alig vannak hozzá, az Almához kapható - és használható - játékok meg 7 éveseknek valóak, vagy már azoknak sem. Értelme nulla lenne. Ráadásul semmivel se olcsóbb egy olyan laptoptól, ami alig valamivel lassabb (mert ugye itt csak nanoszekundumokról van szó), viszont megvan hozzá mindenem, minden jól fut rajta és még játszani is lehet vele bármilyen PC-re készült játékkal.
Persze tudom, 2021-et írunk, ma már létezik amiről fentebb is írtam, az ún. hype jelenség is, ami nagyon sok pénzt hoz az Almának. Ettől függetlenül, a felhasználóik 75-80%-a az USA-ban él és egyfajta divatot követ, ami sokmindent elárul a cégről és a valódi filozófiájáról is. Szerintem az Alma nagyon messze van még attól, hogy “saját erőből” olyan laptopokat tudjon készíteni, amit valóban érdemes lenne megvásárolni. Bocsi.

Neked nem való az M1, én meg ezen tudok jól dolgozni. Nem játszom. Ennyi. :slight_smile:

Kukori,
Tiszteletben tartom a véleményed. Számomra viszont teljesen rendben van, hogy fizessek egy szoftverért. Mert mint feljebb írtam, én is pénzt keresek vele. Volt nekem is egy Dell G5, amelyet munkára használtam, 600 ezer környékén állt meg. Akkor miért is drága az alma…? Admin kollégához hasonlóan a gép nekem is munkaeszköz. Az Apple így döntött, ennyi. Az üzlet nem az évtizedes “hagyományokról” szól. Aki nem tudja tartani a tempót, az lemorzsolódik.
Respect. :slight_smile: