iOS 11.4.1: gyorsabban merül a készülék [Megoldódott]

Sziasztok,

Eddig a pillanatig csak az olvasó tábort erősítettem, viszont az utóbbi években eléggé elveszett az érdeklődésem a cég irányába, ez a mostani dolog eléggé betette nálam a kaput… Nem számítottam arra, hogy a nyaralásom alatt ilyen dologra kell szánnom az időt.
Nem szeretnék váltani platformot, így ezt az egész bejegyzést úgy nevezném, hogy “Utolsó segélykiáltás”
Pár napja feltűnt, hogy használat nélkül drasztikusan merül a készülékem iOS 11.4.1-en.
A készülékem egy iPhone X.
Ez egy éjszaka alatt 100%-ról reggelre úgy, 70%-ra. Mikor ez feltűnt azonnal megtörtént egy teljes tiszta telepítés. De a hiba nem szűnt meg, feltöltve 12 órája, használati idő 5 óra 47 perc. Hozzá kell tennem, hogy 1 percet nem használtam a készüléket miután töltőről lehúztam. Sőt, még repülő módba is tettem erre az éjszakára teszt céljából.
Keresgéltem az interneten hátha találok valami tippet rá, vagy esetleg mással is előfordulhatott-e már.
De sajnos a találatok nagy része csak arról szólt, hogy az új verzió javította a iOS 11.4 akkumulátor hibá(i)t.
De egyszer csak ebbe sikerült belefutnom : (Sorry, new users can only put one image in a post.) Így kénytelen vagyok linkelni :slight_smile:

Olvastam, hogy 99% az esélye annak, hogy az iOS 12 megjelenése előtt ez volt, az utolsó verzió amit kiadtak. Ezért gondoltam felrakom az iOS 12 3. bétáját.
16 óra alatt merült a telefon 10%-ot, ami általában maximum 2-3% volt a hiba megjelenése előtt.
Tudom béta, viszont olvasva a kommenteket nem találtam az üzemidőre vonatkozóan válaszokat. Ez most rendkívül fontos lenne számomra, hogy a béták használói milyen töltöttségi veszteséget tapasznak használati időn kívül, esetleg egy éjszaka alatt.
Több eszközzel rendelkezem, viszont azokon ez a hiba nem tűnt fel, mert az első iPhone készülék, ami üzemidőben kellemes csalódást okozott a sima modellekhez képest, már az első napon.
Tapasztalatokat vagy tippeket örömmel várok.

ha új iPhone-ként való beállítás után is drasztikusan merül, akkor vidd be egy hivatalos szervizpartnerhez egy diagnosztikára, mert könnyen lehet, hogy egyszerűen az akku hibásodott meg. https://szifon.com/2017/02/21/gyakori-kerdesek-melyek-az-apple-hivatalos-szervizpartnerei-magyarorszagon/

Az iOS 12-n szerintem normális ez a merülés. De mivel béta ott bármi elképzelhető. A fentiek alapján én is hw hibára gyanakszom, mert az iOS 11.4.1 tényleg a merülési problémákat is hivatott megoldani.

Esetleg az iOS 11.4.1-en érdemes lenne megnézni, hogy mi meríti a készüléket, mert tökre elképzelhető, hogy egy app, vagy valamilyen szolgáltatás. Ezt a Beállítások / Akkumulátor alatt találod meg. iOS 12 ez még részletesebb.

Az akkumlátornak semmi baja, ebben biztos vagyok.
Használati idő pörög, használat nélkül, mint ahogy a bejegyzésemben is jeleztem. Vagyis ez volt iOS 11.4.1-nél
Viszont egy app sem jelezte, hogy mi szívja le ennyire az akkumlátort.
Ha aktívan használom is hozza a szokott üzemidőt.
Azért merem ennyire állítani, hogy az akkumlátornak semmi baja, mert tesztelve, rossz akkumlátorral nem hozná a Fortnite a 2 órás játékidőt mint eddig.

Ha az iOS 12 -nél ennyit esik, akkor szerintem az okés, de továbbra sem normális iOS 11.4.1-nél. Nem tudjuk mi lehet a hiba egy hivatalos diagnosztika nem árthat egy Apple szervizben.

Készítettem egy képernyő mentést akkumlátor részről, hátha több szem többet lát.
Az időjárás appon kívül minden appnak letiltva a háttérben történő frissítés.

Esetleg ezt még nézd meg:

Minden megvan, mindig innen szoktam megnézni.
Az imgur hozzászólásnál pedig látható, hogy a drasztikus merülés használati időn kívül történik. Csak ez iOS 11.4.1-nél több % volt.

Az Apple támogatással még tegnap felvettem a kapcsolatot, és iCloud szinkronizációs problémám volt.

1 kedvelés

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.