iOS 12: Gyorsan merül az iPhone-om, mit tegyek? (2019)

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/01/06/ios-12-gyorsan-merul-az-iphone-om-mit-tegyek-2019/

Az Apple 2018 szeptemberében adta ki az iOS 12-t, mellyel nem csak az új, de a régi készülékek is megtáltosodtak. Azonban nem múlhat el év úgy, hogy ne vennék sorra, mik azok a szoftveres beállítások, amikkel akkumulátor időt spórolhatunk meg. Sokszor felmerül a kérdés, hogy mit tegyünk, ha gyorsan merül az iPhone-unk. Természetesen ez legfőképpen…

Tavaj februárban cseréltettem az icentre-ben akkut az i6s-ben mivel visszahívásos volt. Jelenleg 91%os az akku, gyorsan merül és ugyan úgy kikapcsolgat hidegben és folyamatosan bekapcsol a teljesítménykezelés. Létezik hogy valamit csak ügyeskedtek és nem lett új akku belerakva a készülékbe?

Nem hiszem, szimplán megint rossz lehet az akkumulátor, de ezt csak diagnosztika fogja neked biztosan megmondani. Vidd el újra.

az Apple hivatalos szervizpartnerei nem ügyeskedhetnek, mert vissza kell küldeniük az Apple-nek a kiszerelt alkatrészeket. szimplán megint rossz lehet az akkud.

Ami érdekes, hogy az utolsó beta-k vannak fent mindkét vason és az óra eddig teljesen jól sőt szinte nem is fogyasztott, de tegnap és ma is már több mint a duláját mint a frissítés óta bármikor.
Pontosabban, eddig estére az óra lement 70% köré, tegnap este 10-re 10%, ma már 67%-nál tart és semmi oka látszólag, mert semmit nem használok pluszban. Így számomra ez talány, mitől ugorhatott meg ilyen drasztikusan a fogyasztása?
Amugy azt megfigyeltem, hogy (ha már ide írtam) szinte csak az iphone6s tulajoknak vannak problémáik az akkuval hosszú ideje és elvétve akad másik típus hasonló gonddal. Ez miért lehet?

Én azt tettem, hogy váltottam olyan telóra minek 4000 mAh akksija van. Így elég 3-4 naponta tölteni :smiley:

Hát erre mondják kinek a pap, kinek a papné, én inkább tennék rá akkus hátlapot ha ez lenne a szempont, de ez nem az, mert ha széthasználom akkor is tud egy napot és ha véletlenül mégsem, akkor az autóban feltöltöm, v kiveszem a kábelt és ahol többet időzöm ott töltöm fel (még eddig nem volt rá precedens) Amikor előfordul hogy kint ragadok vhol külföldön, v vidéken, akkor meg ott a teljes túlélő arzenál mindenféle töltőkkel a kocsi hátuljában betasakozva, csak kiveszem, beviszem a hotelbe és gond egy szál sem. :grinning:

Az órák nagyon meg tudnak hülyülni. A watchOS-el ilyen téren valami nagyon nem kerek már jó ideje.

Lehet. De eddig szerencsére fordított volt a tendencia, no meg már több beta óta alig fogyasztott a nap végére rendre még 60% fölött volt mindig, erre most a semmiből ez előjött és az előbb tettem töltőre, mert már csak 30% volt benne, holott nem is használtam szinte, s ami ugye fura, hogy nem volt semmi frissítés ami okozhatta, mert az utolsó talán kari előtti és 2 napja csak hogy ezt műveli. Kicsit érthetetlen, s azon gondolkodom, hogy esetleg az akku kezdi megadni magát mert az csinál esetenként ilyen drasztikus változást, csak ebben nincsen tapasztalatom és esetleg megtudom, másnál az akku , akut problémái hogyan jelentkeztek.

Nem az akku. A Lithium ionban az a jó, ha az beszarik akkor beszarik. Nincs olyan, hogy egyik nap délben lemerül 100-ról, ket nap múlva meg másnap délben, és utána hetekig nem is veszel észre semmit. Apple Watch esetén még frissítés se kell ehhez a mutatványhoz, tehát valami benne van a szoftverben már nagyon régóta.
Párom S1-t azután frissítettük 5-re, hogy az utolsó előtti (mert az utolsóra se frissítettük) 4.x.x builddel most decemberben csinált egy ilyen délre lemerülős történetet. Azt hittük az akku, de nem. Azóta semmi ilyet nem produkál.
S2-m nincs egy hete, hogy ugyanezt csinálta, most 56%-on van és tegnap délben vettem le a töltőről…

Nem teljesen vág ide,de azért megkérdezem…
Zenelejátszó app,már egy ideje,lehet az ios 12 frissítése óta nem játsza le egymás után a zenéket.Régebben ezt megoldotta,ha lejátszási listába raktam a számokat,de most már úgy se játsza le.Elindítok egy zenét,és csak manuálisan tudom átrakni a következőre.Remélem csak én vagyok a béna,és van erre valami megoldás.Esetleg ha valaki tudja hogyan kell ezt beállítani,akkor a segítségét megköszönöm!

Akkor eddig csak szerencsém volt hogy nem tolt ilyent a képembe?
Mondjuk mióta átköltöztem az SE-ről az Xs-re azóta pár dolog meg van hibbanva rajta, de gondoltam megvárom a következő beta-t és ha azután sem javulnak meg amik elromlottak. Pl a viber app az órán semmit nem csinál amit kellene, csak ha jön rá vmi akkor arra tudok válaszolni és slussz, a bevásárló app amit teljesen jól lehetett kezelni óráról, pont ezért is használtam azt , azt sem lehet használni sajnálatos módon, mert kér vmi azonosítást amit a telón lévő nem tud, szóval van baj bőven a költözés óta, ezt sztem sikerült elrontaniuk vhogyan. Pedig több alkalommal csináltam már így, PC-re jelszavas mentés majd új telóra visszarakva minden ok volt mindig, na most nem. Kivéve ha a beta hibája ez, bár régen is beta-kon voltak mikor költöztem és jó volt mindig.

Sziasztok,
Nekem olyan problémám van, hogy random újraindulgat a telefon (és kreál egy PANIC log full diag filet), ha jól tudom ezért simán bevihetem a készüléket bármelyik szervízbe és lecserélik, mert valamilyen hardware baja van?

vidd be egy hivatalos szervizbe, és nézesd meg. látatlanban nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy kicserélik.

jo a cikk. en a pwm meg kis reszben ezert is valtottam vissza lcdre, ne kelljen folyamatosan a feher vs dark modra figyelni, btw a dark mode szerintem csak sotetben jo azon kivul eleg kenyelmetlen a szemnek, pl napsutesben felhuzott fenyero- dark mod, sokkal nehezebben olvashato. mindenesetre sokat lehetett vele sporolni, sajat meresem szerint (x-re) 2.5x annyi kepernyodo jott ki ha a smart color invertet hasznaltam a nem dark modos appokban…

1 kedvelés

Sziasztok! Én azt nem értem, hogy egy X-nél, ami alig több, mint egy éves (akárcsak az enyém) hogyan lehet az akku 88%-os?!
Nekem 95%-os, youtube, játék, push, szóval elég aktívan használom és a titok, hogy nem töltöm agyon. 100%-ra is csak kb. kéthetente, 80-90-nél leveszem, 30-nál felrakom. 88% majd 2 éves korában lesz, mint a 7-esem. Olyan, mint amikor megvettem, imádja az iOS 12-t, mert végre rendesen optimalizált a szoftver.

Lehet igazad van, bár ott van az SE amit a megjelenés után 1 hónappal vettem és minden nap este töltöm, reggel leveszem, most a párom használja és az akku 85%-os. Pedig az volt már mindenhol mindennel töltve, csak arra figyeltem oda, hogy amivel töltök, ne vmi kínai gagyi legyen, hanem min. vmelyik normálisabb gyártónak a terméke. (autós töltők, stb) Ott volt az i4-em ami szintén minden este töltöre került azt is amikor megjelent utána vettem pár hónappal, ergo matuzsálemnek mondható és az első akkuja van amivel a mai napig használható lehetne egy átlag napon estig, igaz már csak telefonálni, mert a többi nem túl acélosan futott rajta, de a wifi és a helymeghatározás is állandóan bekapcsolva. Sajnos a barátom kislánya eltörte a kijelzőt így már nincsen használatban néhány hónapja, javítani meg nem éri meg.