iOS 12: rendszerszintű jelszó kezelés

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/07/05/ios-12-rendszerszintu-jelszo-kezeles/

Az iOS 12-ben megváltozik a Keychainhez avagy a Kulcskarikához való hozzáférésünk. Most már nem kell külön még a fejlesztőnek is támogatnia ezt a jelszó kezelést, hanem rendszerszinten, mindenhol elérhetjük a jelszavainkat. A Kulcskarika a macOS, iOS beépített jelszókezelője, amit az iCloudon belül tudunk bekapcsolni a felhasználói fiókunk alatt. Miután bekapcsoltuk, macOS-en és iOS-en is…

Jelenleg nekem minden automatikus kitöltés előtt touch id-val kell megerősítenem. Van erre valami opció hogy ne kérjen folyton hitelesítést, minden bejelentkezésnél csak simán töltse ki mint eddig? Köszi (public bétát használok)

Erre szerintem nem lesz opció, mivel szenzitív adatról van szó, hitelesítés kell előtte.

Ez világos, csak eddig nem kellett, elég volt egyszer hitelesíteni amikor feloldottam a telót. Minden más a safariban ki volt töltve.

Most is van ilyen menüpont a Beállítások / Jelszókezelés alatt. Elvileg ki kéne töltenie automatikusan, és ki is tölti, maximum hitelesítened kell magad.

Szerintem így biztonságosabb, azaz 1 másodperc megéri, mondjuk nekem a Face ID-val kényelmesebbnek tűnik, Touch ID lehet idegesítőbb, hogy oda kell nyúlni.

Végleges verzióig még változhat.

tudtommal ez azért változott meg, mert lett olyan adathalászat, ahol az oldal úgy lopta el a felhasználónevet és jelszót, hogy számodra valójában nem is dobott fel rá mezőt, de a böngésző persze látta ezeket, és automatikusan ki is töltötte. azóta nincs minden nélküli automatikus kitöltés.

1 kedvelés

Ez csak safarinal fog mukodni?
Hogy lehet masnal is pl operanal ezt bekapcsolni? Csak azert kerdezem mert pl a bank ahol netbankom van az olyan flash kiegeszitoket hasznal hogy a safaribol pl nem tudok utalni…

nincs a bankodnak iOS-es appja? mert ha van, abban általában ezt megoldják. 2018 közepén meg már eléggé abszurd a Flash, főleg egy banknál, ahol kifejezetten fontos a biztonság.

ettől függetlenül ha az adott alkalmazás fejlesztői használják ezt az új API-t, akkor az ő alkalmazásukban is elérhetővé válhat.

Sajnos nincs app ennek a banknak :frowning:

Ezt irja ki safariban valo bejelentkezesnel:

Uristen melyik bank ez? Nagyon le vannak maradva:(

2 kedvelés

Regi neven fhb bank :slight_smile: de tegnap karbantartas miatt nem volt elerheto az oldal…hatha​:slight_smile:️

Arra kellene valami opció, hogy szinkronban lehessen tartani a kulcskarikás jelszavakat a google accountban tárolt jelszavakkal. Hogy amit pl windows alól chrome-al megjegyeztetek, azt ismerje a safari, és fordítva…

Ha letöltöd a Chrome-ot iOS-re, akkor nincsenek benne a jelszavaid?

De a guglis jelszavak benne vannak persze. Én a szinkronizálásról beszélek. Amit a chrome megjegyez, a safari is tudja, és persze ugyanez visszafele…

amit írsz, az inkább a platformok közötti oda-vissza szinkronizálás. erre jelenleg nincs mód úgy, ahogyan azt te szeretnéd.

Valaki tud segíteni? Most kezdtem használni ezt a jelszó kezelő funkciót az ios12-ben. A Onedrive jelszavam szépen le is generáltam vele safariban a webws oldalon (persze az általa generált jelszót se tudtam teljesen láthatóvá tenni, hogy feljegyezzem). Most a macbookon be akarnám állítani a Onedrive alkalmazáshoz is a jelszót hogy szinkronozálja a mappákat de az előbbiek miatt nem tudom a jelszót itt pedig nem teszi lehetővé, hogy beillessze az általa generált jelszót. Agyf@szt kapok ettől… Remélem érthető amit leírtam. Köszi előre is.

a Beállítások, Fiókok és jelszavak alatt tudod megnézni a mentett jelszavakat.

1 kedvelés

Bocs elírtam. A macbookon van vele gondom macOs High Sierra.
Viszont így hogy leírtad az iPhonon keresztül magtaláltam a jelszót. Köszönöm szépen a gyors segítséget!

Mac-en a Safari beállításaiban a Jelszavak alatt, illetve a Kulcskarika appban találod őket amúgy. :slight_smile: