iOS 12: rendszerszintű jelszó kezelés


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/07/05/ios-12-rendszerszintu-jelszo-kezeles/

Az iOS 12-ben megváltozik a Keychainhez avagy a Kulcskarikához való hozzáférésünk. Most már nem kell külön még a fejlesztőnek is támogatnia ezt a jelszó kezelést, hanem rendszerszinten, mindenhol elérhetjük a jelszavainkat. A Kulcskarika a macOS, iOS beépített jelszókezelője, amit az iCloudon belül tudunk bekapcsolni a felhasználói fiókunk alatt. Miután bekapcsoltuk, macOS-en és iOS-en is…


#2

Jelenleg nekem minden automatikus kitöltés előtt touch id-val kell megerősítenem. Van erre valami opció hogy ne kérjen folyton hitelesítést, minden bejelentkezésnél csak simán töltse ki mint eddig? Köszi (public bétát használok)


#3

Erre szerintem nem lesz opció, mivel szenzitív adatról van szó, hitelesítés kell előtte.


#4

Ez világos, csak eddig nem kellett, elég volt egyszer hitelesíteni amikor feloldottam a telót. Minden más a safariban ki volt töltve.


#5

Most is van ilyen menüpont a Beállítások / Jelszókezelés alatt. Elvileg ki kéne töltenie automatikusan, és ki is tölti, maximum hitelesítened kell magad.

Szerintem így biztonságosabb, azaz 1 másodperc megéri, mondjuk nekem a Face ID-val kényelmesebbnek tűnik, Touch ID lehet idegesítőbb, hogy oda kell nyúlni.

Végleges verzióig még változhat.


#6

tudtommal ez azért változott meg, mert lett olyan adathalászat, ahol az oldal úgy lopta el a felhasználónevet és jelszót, hogy számodra valójában nem is dobott fel rá mezőt, de a böngésző persze látta ezeket, és automatikusan ki is töltötte. azóta nincs minden nélküli automatikus kitöltés.


#7

Ez csak safarinal fog mukodni?
Hogy lehet masnal is pl operanal ezt bekapcsolni? Csak azert kerdezem mert pl a bank ahol netbankom van az olyan flash kiegeszitoket hasznal hogy a safaribol pl nem tudok utalni…


#8

nincs a bankodnak iOS-es appja? mert ha van, abban általában ezt megoldják. 2018 közepén meg már eléggé abszurd a Flash, főleg egy banknál, ahol kifejezetten fontos a biztonság.

ettől függetlenül ha az adott alkalmazás fejlesztői használják ezt az új API-t, akkor az ő alkalmazásukban is elérhetővé válhat.


#9

Sajnos nincs app ennek a banknak :frowning:

Ezt irja ki safariban valo bejelentkezesnel:


#10

Uristen melyik bank ez? Nagyon le vannak maradva:(


#11

Regi neven fhb bank :slight_smile: de tegnap karbantartas miatt nem volt elerheto az oldal…hatha​:slight_smile:️


#12

Arra kellene valami opció, hogy szinkronban lehessen tartani a kulcskarikás jelszavakat a google accountban tárolt jelszavakkal. Hogy amit pl windows alól chrome-al megjegyeztetek, azt ismerje a safari, és fordítva…


#13

Ha letöltöd a Chrome-ot iOS-re, akkor nincsenek benne a jelszavaid?


#14

De a guglis jelszavak benne vannak persze. Én a szinkronizálásról beszélek. Amit a chrome megjegyez, a safari is tudja, és persze ugyanez visszafele…


#15

amit írsz, az inkább a platformok közötti oda-vissza szinkronizálás. erre jelenleg nincs mód úgy, ahogyan azt te szeretnéd.


#16

Valaki tud segíteni? Most kezdtem használni ezt a jelszó kezelő funkciót az ios12-ben. A Onedrive jelszavam szépen le is generáltam vele safariban a webws oldalon (persze az általa generált jelszót se tudtam teljesen láthatóvá tenni, hogy feljegyezzem). Most a macbookon be akarnám állítani a Onedrive alkalmazáshoz is a jelszót hogy szinkronozálja a mappákat de az előbbiek miatt nem tudom a jelszót itt pedig nem teszi lehetővé, hogy beillessze az általa generált jelszót. Agyf@szt kapok ettől… Remélem érthető amit leírtam. Köszi előre is.


#17

a Beállítások, Fiókok és jelszavak alatt tudod megnézni a mentett jelszavakat.


#19

Bocs elírtam. A macbookon van vele gondom macOs High Sierra.
Viszont így hogy leírtad az iPhonon keresztül magtaláltam a jelszót. Köszönöm szépen a gyors segítséget!


#20

Mac-en a Safari beállításaiban a Jelszavak alatt, illetve a Kulcskarika appban találod őket amúgy. :slight_smile: