iOS 13: mi az az optimalizált akkutöltés?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/06/ios-13-mi-az-az-optimalizalt-akkutoltes/

Az iOS 13 egyik kevésbé feltűnő, de annál hasznosabb újdonsága az optimalizált akkutöltés, mely éjszakai töltésekkor kíméli a telefonod akkumulátorát. A funkció segítségével az iPhone-od akkumulátora hosszabb élettartamra tehet szert, így tovább használhatod anélkül, hogy új akkut kéne bele venned. De hogy is működik mindez és ez miért nem fekete mágia? A telefonodban lítium-ionos akkumulátor…

Jó funkció, bár bennem felmerült, hogyha 80%on tartja az akksit ott nincs ugyanúgy csepptöltés, hogy 80on tartsa? Mert így csak áthelyezi a problémát

teljesen felesleges funkció mert mire az akumlátor elveszti az élet tartalmat addigra lecseréled a telefonodat. Aki több műszakba dolgozik? Netalán nem állít ébresztőt mert délutános?

Miért cserélném? Nem Androidos ez, hogy kétévente cserélni kelljen…

Tapasztalatom szerint 90% os állapotnál már érezhető a kisebb üzemidő. Mivel aktîvan használom és 1 napon belül ha lehet nem akarom sehogy tölteni, inkább cserélem az akksit.

Mikor fog már kikopni a tudatból ez a csepptöltés fogalom??? 80%-nál befejezi a töltést és ennyi. A telefon a töltőről megy az aksi nem töltődik.

Miért nem inkább egy normális akumlátort fejlesztenek ki ??? Szarakodnak az akumlátor üzemidejével meg variálnak mindennel…
Annyira oda meg vissza vannak ezekkel az iPhoneokkal de egy normális akumlátort még nem sikerült a piacra dobni…

az iPhone-ok lítium-ion technológiás akkumulátorral rendelkeznek, ahogyan az jóformán az elektronikai iparág egésze esetén is ugyanígy van, ezek az akkumulátorok pedig ilyenek. az elektromos autók többségében is sztenderd, 18650-es lítium-ion cellák vannak. az akkumulátorokkal kapcsolatban folyamatosan vannak kutatások, de eddig még nem találtak olyan megoldást, ami ki tudná váltani a lítium-ion technológiát.

Szia! Ebben teljesen igazad van. 80%-nál nem tölti tovább az akkumulátort, Azt viszont észleltem, mióta frissítettem folyamatosan be van kapcsolva ez a funkció és soha nem állt meg 80%-nál pedig mindig egy időbe kelek a készülék ébresztőjére. A 13 megjelenése napján frissítettem, mennyi idő kell, hogy ez így működjön?

Üdv:
Zsolt

Passzolom nekem is be van kapcsolva, az ébresztő beállításából is sejthetné mikorra kell feltölteni de nem állt meg még egyszer sem 80%-nál. Lehet az a baj, hogy én mindig hajnalban fekszem lehet nálam nincs értelme ennek a mókának.

Én ma reggel néztem, és nekem már működik ez a funkció. Kb hajnal 3-4-ig parkolt 80%-on, és onnan töltött tovább 100-ig.

Köszi az információt.

Használattól függ mikorra tanulja meg. Adj neki időt.

Sziasztok!
Bocsi, de igazán nem tudom melyik témánál kellene megkérdeznem a következőt. Rendetlenkedik az iPhone készülékem. Azt már elterveztem, hogy beállítom új készülékként, de nem tudom melyik a jobb megoldás. Itunessel csináljam, vagy csak a készülék alaphelyzetbe állítását válasszam? Azzal nem vagyok tisztában, ha a készüléken teszem ezt meg újra telepíti e a rendszert és ezzel megszűnhetnek a hibák, vagy csak akkor kapok új rendszert ha az itunessel csinálom meg. Attól félek, ha a készüléken csinálom és magában az IOS 13-ban van a hiba akkor ugyan így problémám lesz a készülékkel. Nagyon köszönöm ha válaszoltok kérdésemre.

Zsolt

én az iTunes-t javaslom, de első körben még a telefonon is megfelelő lehet. a készüléken lévő opció csak a beállításokat és az adataidat törli, nem húzza újra a rendszert.

Köszönöm erre voltam kíváncsi:

Zsolt

Sziasztok!
Az ios 13 megjelenése óta be van kapcsolva az optimalizált akkutöltés, de nem igazán akar működni. Este olyan 10-11 felé felszoktam tenni töltőre, és másnap reggel 05:20 kor levenni, és volt már példa rá hogy felkeltem éjszaka , és már ilyen hajlai 1-2 fele 100%-on volt a töltöttségi szint,
mennyi idő kell hogy megtanulja a szokásomat?

Én eddig visszanéztem minden nap, és a ma reggeli volt az első, hogy így nézett ki a töltés. Az első nap óta fent van a 13.

Ezen látszik, hogy 03:00 és 08:00 között tartotta 80%-on.

hmm valóban úgy látszik elkezdett működni :slight_smile: Ügyes!