iOS 13: számkijelzés nélküli, ismeretlen és spam hívások némítása

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/06/06/ios-13-szamkijelzes-nelkuli-ismeretlen-es-spam-hivasok-nemitasa/

Hétfőn a WWDC19-en mutatkozott be az iOS 13, amely számos újdonsággal érkezik. Az új rendszerben lesznek majd olyan funkciók is, amelyeket nem feltétlenül találunk meg egyből, ilyen például a számkijelzés nélküli, ismeretlen és spam hívások némítása – de persze a szokásos, Apple-ös csavarral. Az Apple ezt írja a funkcióról: Ismeretlen hívók elnémítása Egy új beállítás…

Ha nincs hangposta, akkor gondolom megy a levesbe a hívás.

ebben az esetben értelemszerűen foglaltat jelez.

Azt elfelejtettétek leírni, hogy a híváslistában benne lesz a hívás, szóval csak nem jelez, de utólag meg lehet ezeket nézni.

Ezt jelenleg is meglehet csinálni az iOS 12-vel, hogyha be van kapcsolva a „ne zavarjanak” mód, és úgy van beállítva, hogy hívások engedélyezése: összes kontakt. A különbség annyi, hogy itt tényleg csak az elmentett telefonszámok csörögnek ki, az e-mailben és üzenetekben lévő telefonszámokat nem veszi figyelembe jelenleg és azoknak természetesen nem csörög ki a telefon, hanem elutasítja és foglaltat jelez. Ugyanakkor még mindig nincs megoldva hogy ilyen esetben ne szűrje le a hívó fél hogy el lett utasítva a hívása, mert kb 1/2-1 mp-ig mindenképpen kicseng és utána jelez csak be a „foglalt” jelzés, nem úgy, mintha tényleg beszélne az ember éppen valaki mással.

Köszönjük Apple!
Sikerült újra feltalálni a meleg vizet.
A Cydiában évek óta ott van már: iBlacklist www.iblacklist.com.br/
Most is fent van. (iOS 11.4.1 JB)

nem találtak fel semmit, nem is állítottak ilyet, és a keynote-on nem is említették külön, egyszerűen csak beletették a rendszerbe, és kész. szerintem a pozitívumoknak inkább örülni lehet. vagy persze lehet lefikázni is. de a Cydia sajnos semmit nem számít olyan esetben, amikor az adott iOS-verzióra nincs jailbreak, és ez az utóbbi években egyre inkább jellemző.