iOS 13 vs. Renault R-Link II

Kedves Autósok, én egy iPhone XR-t használok hosszabb ideje az autóm rendszerével (Renault R-Link II). Az IOS 13.1 frissítés óta a telefon kihangosítás és a hangvezérlés (SIRI) nem működik sem bluetooth sem CarPlay módban. Külföldi honlapok azt írták, hogy Alma oldali a hiba és majd a 13.2 frissítés orvosolja, de sajnos nem. Van ezzel valakinek tapasztalata, vagy hogy hogyan kell orvosolni a problémát?

Nekem működik az XR-em 13.3 public beta 2-vel. Mi a konkrét jelenség? Tehát mit jelent kicsit bővebben a “nem működik” helyzet?

A legfontosabb funkció, a telefon kihangosítás nem működik, sem Bluetooth sem CarPlay módban. A zene lejátszás mindkét üzemmódban működik. A CarPlay módban nem működnek a mikrofont igénylő további funkciók, így a Síri és a hangos gépelés sem, ilyenkor és telefonáláskor CarPlay csatlakozás hiba felirat jelenik meg és szétkapcsol vagy lefagy. Próbáltuk egy i7-tel is, ugyanezek a problémák. Elég sokat használom az autót munka közben, sőt, leginkább arra, ezért ezek elég fontos funkciók…

Nekem 11pro van, de működik tökéletesen a Carplayen minden funkció rendesen (VW). A clionkban sajnos r-link 1-es van azt nem tudom letesztelni. De a két VW-ban semmi probléma nincs. Azért egy szoftverfrissítést megér a rádión is kipróbálni.

Az autón a legújabb verzió van, nincs frissítés jelenleg. :frowning:

Nem az autóra kötve müködik?

Igen :slight_smile:

És mi történik amikor hosszan nyomod a Siri aktiváló gombot? Nem tudom hogyan próbálod aktiválni (a Renault-ot nem ismerem), de próbáld meg a kocsi saját vezérlőjével is (ha van), illetve az itt leírt módszerrel is.

Esetleg van módod kipróbálni a telefont másik autóban? Ha nem akkor menj el a Renault szalonba és ott egy kiállított autóban kipróbálni.

Köszi az ötleteket.

Arra jöttem rá, hogy első lépésben kábelcserével próbálkozom.
Ha akkor sem megy akkor jön a szaxerviz, ellenpróba, gyári frissítés stb.

Ugye ez egy francia kocsi, amit én nagyon szeretek (meg mindent, ami francia), néha vannak ugyan problémák, de az ügyfélkezelés nagyon kedves és barátságos. <3

Sajnos a Siri aktiválásakor is a “CarPlay csatlakozás hiba” felirat jelenik meg…

Nem vagy egyedül ! Nekem sem működik . Renault megane tavaly vettük . Az elején működött aztán jött az ios 13 azóta nem jó . Pont ma vittem szervizbe , kiváncsi vagyok tudnak e vele valamit kezdeni .
R-link 2 amúgy ez is