iOS 14: beépített fordítóval és jobb Apple Pencil támogatással bővülhet a Safari

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/06/04/ios-14-beepitett-forditoval-es-jobb-apple-pencil-tamogatassal-bovulhet-a-safari/

A 9to5Mac pár hónapja megkaparintotta az iOS 14 egy kiszivárgott változatát és azóta csepegtetik, hogy milyen újításokra számíthatunk az Apple-től idén. Úgy tűnik, hogy az Apple egy Google Fordítóhoz hasonló megoldáson dolgozik, ami képes lenne a weblapokat lefordítani, valamint az Apple Pencil-t rajzolásra is használhatnánk a weben. Nem ez az első alkalom, hogy a 9to5Mac-től…

offline hogy bongeszel oldalakat?! :grinning::grinning::grinning:

jelenleg is tudsz menteni oldalakat offline olvasáshoz az olvasási lista használatával.

Csomó más feature-t kéne finomítani még szerintem. Pl. állíthassam a nyelvét a Watch-on lévő hívás asszisztensnek, aki mondja a szöveget, mikor rányomok, hogy iPhone-on fogom felvenni a hívást.
Watch-on jó lenne, ha diktálhatnék magyarul is Sirinek, ha már a diktálás tök jól működik iOS-en.
A Maps figyelje a Health adatok alapján, hogy milyen gyorsan sétálok általában, és úgy számolja ki az érkezési időt navigációnál.
Lehessen iCloud Photos-ba weben az Apple saját fájltípusait is feltölteni: pl. heic és mov.
Ez csak pár dolog ami beugrott, persze nem szigorúan iOS téma.

tudsz magyarul diktálni. nyomj erősen az adott beszélgetésre, és állítsd át a nyelvet magyarra.

Vagy pl megoldhatnák így 12 év után azt is, hogy ha telefonhívásban vagyok, és megszólal egy ébresztő, akkor ne szakadjon le a dobhártyám…

Mondom neki, hogy küldenék egy üzenetet a tesómnak, ez eddig oké, megnyitja az iMessage-t, de itt még mindig csak angolul veszi az adást.

na várj, ez két külön dolog. ha Sirit kéred meg, hogy küldjön üzenetet, ott nem tudod magyarul elmondani az üzenetedet, mert a Siri nem érhető el magyarul, és így ebben az esetben csak a Siri esetén beállított nyelven fogja várni a válaszodat.

ha viszont te magad lépsz be az üzenetek alá, ott már tudsz magyarul is diktálni.

Nekem elég lenne ha hang tarcsazasnal megértené a magyar neveket és azt is mondana vissza (ha a síri ki van kapcsolva akkor magyarul mondja be hogy ki hív de ha be van akkor angolul próbálkozik )
Nokia E51 alapból tudta, nem kellett meg a neveket sem előtte radiktalni mint a korábbi nokiaknal. 12 évvel ezelőtt ha jól emlékszem.