iOS 14: így tehetünk arcmaszkot a Memoji karakterünkre iPhone-on és iPaden

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/08/02/ios-14-igy-tehetunk-arcmaszkot-a-memoji-karakterunkre-iphone-on-es-ipaden/

A koronavírus elleni helyes védekezésre sokféleképpen próbálják felhívni az emberek figyelmét. És mivel az arcmaszkok használata már jóformán mindennapossá vált, az Apple is beszállt ebbe az akcióba, amiről az iDownloadBlog is beszámolt. Az iOS 14-ben és az iPadOS 14-ben az Apple lehetővé tette a Memoji karakterünkön az arcunk maszkkal való elfedését ezzel is ösztönözve a…

Na neeee😂

Most komolyan, ennek mi értelme? Tényleg már nem tudják, hogy mit fejlesszenek. Kicsit meg kéne állni és el kéne gondolkodni, hogy van-e értelme egyáltalán az efajta fejlesztéseknek, mert hogy ez nem viszi előre az emberiséget, az biztos… Úgy gondolom, csak úgy van értelme valamit csinálni, hogy az valamilyen szinten pluszt ad az ember életéhez. Bár ez az egész tech iparágra igaz szerintem.

és akkor most felkészülnek a hozzászólásra azok a felhasználók, akik meg azon keseregtek, hogy nem fejezhették ki magukat maszkos Memojival. :smiley:

Csak arra érdemes vigyázni, hogy másik készüléken, ami nem iOS 14 béta, utána nem lesz emoji lehetőségünk. Vagyis mintha elveszne a beállítás.

Minden ami van az jó. Inkább legyen mint ne. Ez miért fáj neked?

Már milyen beteg elméje van annak, aki a memojit is félti a fertőzéstől?
Egyébként tényleg fejleszthetnének hasznos dolgokat is. Csak példaként, még egy primitív butatelefon is képes arra, hogy visszajelezze ha az SMS-t megkapták, természetesen az összes droid is. Az iPhone esetén ez a mai napig nem elérhető, csak különféle ügyeskedéssel. Igaz, az SMS-re is mennyit kellett várni.
Szóval valahogy az Apple fejlesztői elvesznek a lényegtelen dolgokban, és a fontos fejlesztésekre nem jut idejük.

Na mondjuk egy delivery report az en szemszogembol nezve pont annyira fontos mint a maszkos memoji.

Ha szinkron kommunikacio kell, akkor hivd fel es ne arra varj, hogy megkapja az sms-t.

Kulonben is, ki sms-zik meg a mai vilagban? :joy:

A delivery reporttal csak a baj van. Az iOS tokeletesen kezeli a delivery reportot, ha “undeliverable” vagy “rejected” statusz jon vissza az SMSC-tol, viszont leszarja az “enroute” meg a “delivered” statuszokat, mert az a tapasztalat, hogy ez sokszor hamis informacio. Nem keves utanajarast okozott mar, hogy 1-2 uzenetnel a report delivered, a cimzett pedig allitotta, hogy o nem kapta meg.

1 kedvelés

én nem azt írtam, hogy valaki a Memojiját akarja védeni a (számítógépes? :D) vírusoktól, hanem inkább azokra a felhasználókra gondoltam, akiknek meg ez volt a legnagyobb problémájuk, hogy a Memojijuk nem viselhet maszkot.

az SMS már az iPhone OS 1.0-ban is benne volt, az MMS volt, ami a 3.0-val érkezett meg az iPhone 3G-re és 3GS-re.

a kézbesítési jelentésre pedig az a helyzet, amit @Czo írt.