iOS 14: kompaktabb felületek hívások és Siri esetén

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/07/21/ios-14-kompaktabb-feluletek-hivasok-es-siri-eseten/

Az iOS 14 a frissített főképernyővel már önmagában is teljesen átalakítja kütyüink kezelését, de az Apple nem állt meg ott. Most először az iOS (iPhone OS) történetében megváltozik a hívóképernyő, Siri visszanyeri iOS 6-os kompakt nézetét és végre iPhone-on is elérhető lesz a kép-a-képben mód. Ezeknek köszönhetően sokkal könnyebb lesz használni eszközeidet egyszerre több célra…

Feloldott készülék esetén miért fent jön be a hívás ikon hogy egy kézzel alig érem el ha felakarom venni? Szerintem pont alul kellene legyen ennek így semmi értelme szerintem kényelmetlen kíváncsi vagyok hogy egy mostani x, xs vagy sima pro-n sem egyszerű de egy maxon biztosan meg egy férfi sem éri el? Természetesen ha lehet rajta változtatni hol helyezkednek el akkor nem szóltam de ott fent biztos szar helyen van. Ja és ha rabokok bejon a régi felület. Azaz 2 erintesbol kell fel ennem vagy SMS-el elutasitanom hogy később vissza hívom amit minden nap többször használok…

Mert valoszinuleg nem egy kézzel használod ha mar fel van oldva, hacsak nem rohadt nagy kezed van. Most ha eppen gepelsz akkor hogy nézne ki egy lentről becsúszó Notification, meg honnan csuszna be, kepernyo aljatol vagy a billentyűzet tetejétől?

Inkább azzal foglalkoznának hogy Magyar nyelvű legyen…

véleményem szerint a billentyűzet tetején jobb lenne de ez az én véleményem, és már látom, hogy a feleségem hogy fog miatta anyázni…

Csak ez vagy minden Notifications?

“Ja és ha rabokok bejon a régi felület.”
Egyébként ez nem tudom hogy sikerült neked, de nekem elég egyszer rábökni és már fel is vettem, ráadásul tudom folytatni amit eddig csináltam, pont úgy működik ahogy kell :slight_smile:

Csak ez a többi nem zavar ha fent jön be ráadásul azokkal nem biztos hogy azonnali interakcióra van szükség. Nyilván a notification-re kell nyomni nem a felvevő gombra akkor jön be a régi felület. Ahogy az a cikkben is szerepel “Ha az értesítésre ráböksz, a régi felület jön be, de fel is tudod suhintani, mint egy értesítést és akkor az óra helyére csúszik a hívás:”

De ha nem akarod akkor nem böksz rá és nem jön be a régi felület, hanem a zöld gombra nyomsz és felvetted, a pirosra akkor lerakod, ha meg sms-el akarsz válaszolni, akkor sajnos plusz egy gombnyomás :frowning:

Az egész képernyőt lejjebb tudod csúsztatni a notifikáció nem jön lejjebb? Így menne 1 kézzel.

Igen célszerű lenne, ha lehetne pozicionálni legalább pár helyre, de az még akkor sem lesz mikor már a magyar siri-t régóta használjuk. De ne legyen igazam.

Ha a kép a képben funkciót használni fogjuk a YouTube esetén, akkor a YouTube-nak majd ki kell adnia egy frissítést, hogy csak teljes képernyőn működjön ingyér, kben a rengeteg előfizetőjének lőttek :slight_smile:

miért?