iOS 15.4: az EU-s oltásigazolás hozzáadása a Tárcához és az Egészséghez

@vkleszken illetve talán annyiban jó, hogy mondjuk ha valakinek nincs magyar Apple ID-ja, akkor nem tudja letölteni az EESZT appot sem, viszont ezzel digitalizálhatja az oltásigazolást, és tárolhatja a készülékén bármi külön app vagy oldal használata nélkül is.

1 kedvelés

Plusz akkor mukodik oran is!

Az EESZT tudtommal online lekérdezi az aktuális állapotot, ami nem fog menni, ha

  • Nincs NET (nincs vagy drága lenne a roaming, már repülő üzemmódba raktad a telefonodat, stb.)
  • Van NET, de lerohadt az EESZT (volt ilyen, nem egyszer)
  • Van NET, jó az EESZT, csak nem megy az ügyfélkapus beléptetés (na ilyen is volt)

Plusz bukik minden kényelmi funkció, ami adott a Tárca használatakor.

@Nem_Tom le lehet az EESZT appban is tölteni offline-ra, és nem minden megnyitásakor, röptében nyitja azt meg, de a magyar oltási igazolvány kódjának tényleges visszaellenőrzéséhez kell működjön a mögöttes rendszer. az EU-s az nem a magyar rendszerből dolgozik, így annak ellenőrzéséhez nem kell az EESZT működése, csak egyetlen alkalommal, a legelső letöltésekor.

Köszi a jó hírt az EESZT-ről, nekem még korából az volt meg, hogy mindig be kell lépni. Többek között jobb híján ezért is tértem rá a képernyőkép elmentett használatára… khm…
Kipróbáltam az imént az EESZT-t és megerősítem, amit írtál, sőt el kell ismerni, hogy ahogy most működik az teljesen rendben van.
Tehát igazából csak a Tárca használatából adódó kényelmi funkciók (dupla oldalgombra előhívás, kártya kiválasztása után automata fényerő növelés, órán való használat) maradt a különbség.
A visszaellenőrzés (a beléptető, mint felhasználó esetén) pedig inkább jó, ha online aktuális ellenőrzéssel megy (gyorsan változó szabályok, lejárat kezelés, …)

Update1: Megnéztem 6 hónapja került bele az offline funkció
Update2: Megnéztem az App adatvédelmét és a leírtak alapján semmilyen adatgyűjtés nem történik (nekem az rémlik, hogy korábban nem így volt. A lényeg, hogy most már nem történik adatgyűjtés)


Én is belefutottam abba, hogy nem ellenőrzöttként rögzítette az Egészség appba, Tárcához pedig nem adta hozzá. Akárhogy olvastam be (EESZT app, online generált pdf) a három oltás QR kódjait mindig ezt írta. Ezeket rendre töröltem az Egészség appból. Tegnap gondoltam nem törlöm, legalább ott legyen meg, ha a Tárcába nem is tehető be. És ma reggelre az Egészség appban megjelent, hogy ellenőrzött és Tárcába tehető :+1:t2:

1 kedvelés

Az enyém még várat magára. Mind a három… :smiley:

Na mára sikerült.
Szuper

Nekem is így van, hogy az Egészség appban benne van mindhárom, de a Tárcába nem engedi betenni…akkor én is bennehagyom és várok! Köszi az infót! :wink:

2 kedvelés

Nekem mara megjavult. Egyszer csak aktiv lett a gomb mind a harom oltasomnal. :slight_smile:

Sziasztok! Mi nèmetországban lakunk, ezèrt elèg sokszor kell mutatni az oltási igazolást, ha be akarunk menni vmi boltba. Az egyik oldslon találtam egy tök hasznos parancssort a Parancsok alkalmazáshoz, amivel ha kettőt koppintok a telefon hátuljára (iphone 12) akkor megjelenik a QR kód teljes fènyerővel. Ha végeztem utána visszaáll a korábbi beállításokra. Nekem ez jobban bevállt mintha az Apple Walletbe lenne mentve. Ha valakit érekel akkor átküldöm a parancssort. Nagyon egyszerű.

szerintem ez többeket is érdekelhet, linkeld be. :slight_smile:

Esetleg ott van a Stocard app ami kiteszi az órára is a hozzá tartozó kódot, hogy használni lehessen és még szinte minden más kártyát is tud, órára is használhatóvá tenni, pl: shell, tesco, auchan, stb.

Nálam, a kis se-n meg sem jelenik a hozzáadás lehetősége. Beolvassa a qr kódot , de csak a weben akar keresni infót róla. Szóval lehet, hogy csak újabb tipusokon működik?.

Biztos, hogy felraktad a beta szoftververziot?

Biztos, hogy nem.

Amióta megvan a kis se, folyamatosan részt veszek a bétaprogramban. Ez több, mint két éve zajlik. Nyilván fent van a 15.4 béta is.

ha hazaértem, megnézem neked 1. generációs SE-vel, hogy nálam mi a helyzet.

Sziasztok! Akkor megosztanám a linket, hogyan lehet szupergyorsan mejeleníteni az oltási igazolványt.

https://www.tcg-online.de/2021/12/20/digitalen-impfnachweis-auf-dem-iphone-blitzschnell-aufrufen-so-gehts/

Ettől a rèsztől nézzétek: “Anleitung für die Corona Warn-App mit Screenshots:”

Nagyon egyszerü 3 lépésből áll:

  1. Képernyőfotót csináltok az oltási igazolványról amit majd mutatni akartok, és beteszitek egy külön albumba “Impfpass” néven.

  2. Letöltitek az oldalról a “Corona Warnapp Kurzbefehl” nevü parancsot, és elmentitek.

  3. A koppintás beállítása:
    Beállítások - Kisegitő lehetőségek - érintés - koppintás hátúl - dupla (vagy tripla) koppintás. Legörgettek az aljára a parancsokhoz és kikeresitek a megfelelő parancsot (Impfpass). Kész

Mostmár ha a főképernyőn megkoppintjátok a teló hátúlját 2x vagy 3x akkor megjelenik az oltási igazolvány teljes fényerővel. Ha végeztetek, a “kész”-re kattintva visszaáll a fényerő és eltűnik az igazolvány.
Remélem tudtam segíteni! Ha valamit nem egyértelműen írtam, akkor szóljatok!

Köszi. Ma este megoldódott. User hiba. A magyar oltási qr kódot akartam beolvastatni vele, azt pedig nem olvassa. Az úniós kódokat elsőre, hiba nélkül hozzáadta.

1 kedvelés