iOS 15.4: az EU-s oltásigazolás hozzáadása a Tárcához és az Egészséghez

Eredetileg itt jelent meg: iOS 15.4: az EU-s oltásigazolás hozzáadása a Tárcához és az Egészséghez - Szifon.com

Az iOS 15.4 tegnap este elérhetővé vált első bétája több újdonságot is magával hoz, amelyeket külön cikkekben is ki fogunk emelni. Ezek egyike az, hogy az EU-s oltási igazolást már hivatalosan is hozzá tudjuk adni a Tárcához és az Egészséghez. Ehhez igazából semmi mást nem kell tennünk, mint az iOS 15.4 bétáját futtató készülékkel a…

A GreenPass nevű osztrák COVID appal szinten be lehet scanelni bármilyen oltási dokumentum QR kódját és utána hozza lehet adni a Wallet-hez! Igaz a egészséghez nem! Én mindenesetre várom az Apple megoldását végre nem kell majd mindig az alkalmazást meg nyitogatni!

ios 15.3-al is hozzá lehet adni…

1 kedvelés

amikor a cikk készült, az iOS 15.4 előtti verzió nem ismerte fel a QR-kód tartalmát COVID-19-oltásként, így a cikkben mutatott opciók sem jelentek meg.

illetve ezt kiegészítem: semmi más, még iOS 15.3-at futtató készülékkel nem tudom a cikkben írt módon hozzáadni, mindig csak azt írja rá, hogy “QR-kód észlelve | Nem található használható adat”.

@expa pontosan hogyan sikerült neked?

A telefonomon lévő EESZT alkalmazás QR kódját hogyan olvasom be a telefonom kamerájával?

magán a készüléken sehogy, de csinálsz egy képernyőfotót, azt átküldöd egy másik készülékre, és arról be tudod olvasni.

Ezzel a megoldással nekem nem adja hozzá. Annyit ír hogy nem ellenőrzött.

Ahogy a cikk vegen is jeloltek, vannak vele gondok meg. Tobbek kozott nekem sem engedi.

en az eeszt oldalarol toltottem le a pdf-eket, de egyiket sem validalja, igy nem adja hozza a wallet-hez, csak az egeszsegugyhoz.

Azt megkérdezhetem, hogy miért jobb ha hozzá van adva a Tárcához és az Egészséghez, mint ha simán csak telepítve van az EESZT alkalmazás és azt nyitom meg?

@vkleszken igazából nem jobb, ez csak egy plusz opció.

Ja értem. :slight_smile: Akkor semmit nem veszítek ha marad simán az EESZT, oksi. :slight_smile:

@vkleszken illetve talán annyiban jó, hogy mondjuk ha valakinek nincs magyar Apple ID-ja, akkor nem tudja letölteni az EESZT appot sem, viszont ezzel digitalizálhatja az oltásigazolást, és tárolhatja a készülékén bármi külön app vagy oldal használata nélkül is.

1 kedvelés

Plusz akkor mukodik oran is!

Az EESZT tudtommal online lekérdezi az aktuális állapotot, ami nem fog menni, ha

  • Nincs NET (nincs vagy drága lenne a roaming, már repülő üzemmódba raktad a telefonodat, stb.)
  • Van NET, de lerohadt az EESZT (volt ilyen, nem egyszer)
  • Van NET, jó az EESZT, csak nem megy az ügyfélkapus beléptetés (na ilyen is volt)

Plusz bukik minden kényelmi funkció, ami adott a Tárca használatakor.

@Nem_Tom le lehet az EESZT appban is tölteni offline-ra, és nem minden megnyitásakor, röptében nyitja azt meg, de a magyar oltási igazolvány kódjának tényleges visszaellenőrzéséhez kell működjön a mögöttes rendszer. az EU-s az nem a magyar rendszerből dolgozik, így annak ellenőrzéséhez nem kell az EESZT működése, csak egyetlen alkalommal, a legelső letöltésekor.

Köszi a jó hírt az EESZT-ről, nekem még korából az volt meg, hogy mindig be kell lépni. Többek között jobb híján ezért is tértem rá a képernyőkép elmentett használatára… khm…
Kipróbáltam az imént az EESZT-t és megerősítem, amit írtál, sőt el kell ismerni, hogy ahogy most működik az teljesen rendben van.
Tehát igazából csak a Tárca használatából adódó kényelmi funkciók (dupla oldalgombra előhívás, kártya kiválasztása után automata fényerő növelés, órán való használat) maradt a különbség.
A visszaellenőrzés (a beléptető, mint felhasználó esetén) pedig inkább jó, ha online aktuális ellenőrzéssel megy (gyorsan változó szabályok, lejárat kezelés, …)

Update1: Megnéztem 6 hónapja került bele az offline funkció
Update2: Megnéztem az App adatvédelmét és a leírtak alapján semmilyen adatgyűjtés nem történik (nekem az rémlik, hogy korábban nem így volt. A lényeg, hogy most már nem történik adatgyűjtés)


Én is belefutottam abba, hogy nem ellenőrzöttként rögzítette az Egészség appba, Tárcához pedig nem adta hozzá. Akárhogy olvastam be (EESZT app, online generált pdf) a három oltás QR kódjait mindig ezt írta. Ezeket rendre töröltem az Egészség appból. Tegnap gondoltam nem törlöm, legalább ott legyen meg, ha a Tárcába nem is tehető be. És ma reggelre az Egészség appban megjelent, hogy ellenőrzött és Tárcába tehető :+1:t2:

1 kedvelés

Az enyém még várat magára. Mind a három… :smiley:

Na mára sikerült.
Szuper