iOS 15: az Apple Watch már értesít, ha ott hagyod valahol az iPhone-odat!

Eredetileg itt jelent meg: iOS 15: az Apple Watch már értesít, ha ott hagyod valahol az iPhone-odat! - Szifon.com

Az iOS 15-tel számos új funkció érkezett, és többek között a Lokátor alkalmazás is frissült néhány hasznos újdonsággal. Ilyen például az AirTagek esetén az “Értesítés, ha nem veszi magával” opció, amiről már írtunk korábban ebben a cikkben. Ezt funkciót az Apple kiterjesztette az iPhone-okra is, de csak abban az esetben, ha rajtunk van az Apple…

Kipróbálta ezt már valaki?
Jól gondolom, hogy igazából ez csak Cellulár változatú Apple Watch esetén tud értelmesen működni, hiszen ha otthagyom valahol a telót -azaz az óra kikerül a telefon adta internet elérésből- akkor vélhetően a wifi hatóköréből is kikerültem, tehát nem fogom megkapni a figyelmeztetést csak legfeljebb ha az órával egy ismert wifi hatókörébe jutok?

Működik sima Watch esetén is. Én nagyon bírom. Múltkor az autóban felejtettem a telót és kb 30 méter után szólt is az óra.!

Kép|368x448

Nagyon vártam ezt a funkciót de teljesen használhatatlan. Pedig nem lenne nehéz megoldani de az applenek nem sikerült megugrania. Nem kell hozzá celuláris óra mert gps alapu amit nem is értek így a minimum távolság is k.rva nagy de még azzal sem működik. Miért nem bluetoothon vagy wifin.

Nekem semmilyen módon nem jelez. Eddig egyszer sikerült direkt itt hagytam a kulcsom elmentem 500m-re viszzamentrm fél óra múlva és semmi. Majd 2 óra múlva jelzett de akkor már réges régen ott voltam mellette.
Ha rákeresel a youtuben ott se 30m után hanem kb 600m nél jelez

Ez is olyan lesz mint airdrop valakinél megy valakinél nem.
Nekem nem sem apple watc sem I12 mini sem iPad. Legfrissebb oprendszerek nincs kivétel beállítva.

Igen, többnyire több száz méter után szól nekem is. Az említett autós esetnél talán az lehetett, hogy felmentem egy mélygarázsból és lehet annyira le volt árnyékolva, hogy így előbb is szólt. Tényleg kb 30 méter lehetett. De nekem mindig szól az óra, kivétel nélkül.

Azért akkor, mert gps alapon működik és a minimum távolság is túl nagy.
Az óra Bluetoothtal csatlakozi. Mikor lecsatlakozik a telefonról, (akár késleltethetne is 1 percet hogy ne legyenek vak risztások akkor jelezzen. A haza értem funkció is ugyanígy el van cseszve. Egy utcával arrébb már indítaná az automatizált funkciót. Miért nem akkor ha csatlakozok az otthoni wifi hálózatra?
Ez ennyire bonyolult?

Ez remek.
És vajon sikerült javítani az óra feloldását is?
Korábban az Apple Watch feloldása azonnal megtörtént ha FaceID-val feloldottam a telefont. Mostanában ez elsőre, másodikra, sokszor harmadikra sem történik meg. Rohadtul idegesítő.

Nekem régen is és most is működött ez a dolog, (igaz most stabilabb) csak régebben volt párszor, hogy valamiért visszazárt később, néha napközben többször is, de ez nem feltétlenül kapcsolatos vmi BUG-gal, lehet csak mivel lazán van a csuklómon azért azt hitte nincs is rajta.

“Értesítés, hanem viszi magával“
hanem mi?! :grinning:

“Értesítés, ha nem veszi magával”
a bótba?

Nálam azt írja, hogy nem támogatott. Mi lehet a probléma? iPhone 11pro plusz watch s5 próbáltam