iOS 15 finomhangolási tippek (videó)

Eredetileg itt jelent meg: iOS 15 finomhangolási tippek (videó) - Szifon.com

Bő egy hete “kóstolgathatjuk” az Apple legfrissebb mobil operációs rendszerét, az iOS 15-öt. Szavazásunk tanulsága szerint jó páran frissítettek olvasóink közül is, amely új funkciókat és beállítási lehetőségeket is rejt. Sokan a gyári beállításokkal használják szeretett készüléküket, hiszen átlagfelhasználóként ez tökéletesen megfelel nekik. Érdemes azonban egy kis időt rászánni és alámerülni “a fogaskerekes ikon labirintusába”,…

a videot majd megkeresem a reklamok kozt…
vagy nem :star_struck:

Már tényleg annyira sok mindent tudnak ezek a telefonok/softverek, hogy inkább már túl bonyi mint segítség a mindennapokban.

Egy darab reklámot nem látok az oldalon, te miről beszélsz?

gondolom, reklámblokkolót használsz, és azért. sajnos ameddig a rendes hirdetőink nem térnek vissza, addig ahogyan korábban volt is róla hír, vannak Google hirdetések is.

Ez a háttérzaj opció hol lelhető fel?

Most komolyan háttérzaj funkció? El nem tudom képzelni mikor hasznos ez… Ez nekem olyan marhaság mint amikor 3 emoji bekerül… Vicc kategória. A fókusznak örülök, végre… A Safari UI nekem bejön. Ezek azok amiket még használni is fogok.

az emoji karaktereket a Unicode szabvány karakterkészletének bővítése hozza, azok így akkor is ott lennének a rendszerben, ha az Apple nem rajzol nekik saját képecskéket. és bármi más, a Unicode szabványt támogató rendszerben is ugyanúgy ott vannak. nem az Apple “úri huncutsága”.

a gyorstárcsázás (parancs) másnál is behalt ios 15-ön?

Nem halt az be csak másképp kell megírni valami oknál fogva.
Igaz maga a lehetőség az megszűnt, ezért sima hívás paranccsal kell megoldani, de jól műxik.

részletezd, pls
thx

Simán bemész a parancsokba, új parancs és ott a hívásnál beállítod a kontaktot, elnevezed és mented. Ha akarod ikont cserélsz, órán is engedélyezed, stb, amit még lehet ott beállítod, van pár opcio a 3 csík alatt is.

kösz, akkor csak egyesével lehet? (külön parancs minden szám?) bravo :smiley:

Lehet olyan is, hogy nem a hívás paranccsal kezded, hanem a telefonszámmal, oda be tudsz tárolni x db-ot, majd utána teszed a hívást és akkor ha rányomsz fentről lecsúszik a lista amit tároltál és amelyikre böksz azt azonnal hívja is. Vagy keresel widgettet ami tudja a gyorshívást és abba mented az ilyen számokat, bár ezt tudja a teló alapból ha megcsinálod egyenként akiket hívni akarsz és utána a widgeteknél kiválasztod a parancsok widgetet oda betehetsz max 8db-ot ha jól tudom és ezt kiteheted vmelyik képernyőre és használhatod ott, de így is két nyomás azt hiszem egy hívás.

1 kedvelés

nem megy paranccsal csak egy szam (nekem) de kosz (ez is vmi)

Jaj ne béndzsózzá máá! :grinning:
A parancsoknál felülre beírod telefon és feldobja majd lejjebb a kék ikonos “Telefonszán” parancsot, majd abban a kis + ra bökve választhatsz a telefonkönyvedből, utána megint és megint és ahányat akarsz v enged (7db látszik a többi görgethető az ablakban a 12mini-n), majd ha kész akkor kiválasztod a parancsok közül a zöld ikonos “Hívás” parancsot és ezzel kész. Kiteszed a főképernyőre és az ikonjára bökve fentről lecsúsznak amiket beleraktál az előbb, arra ráböksz amelyiket hívni akarod és hívja. Most teszteltem kell hogy menjen ha nem androidot használsz :crazy_face: :crazy_face: :crazy_face:
Mondjuk az is érdekes hogy eddig csak Signal hívást tudtam közvetlenül parancs ikonra tenni, a Whastapp, Viber csak üzenetet kínál fel. A többi meg sem jelenik mint lehetőség. Hát lenne mit csinálniuk a fejlesztőknek.

nekem “problema a paramcs futtatasa kozben”
de xsekkolom

Ha pont úgy csinálod ahogy leírtam akkor gőzöm sincs mi a bibi, sajnos. Nálam szépen futnak.

Csinálj neki egy képernyőfelvételt és linkeld be youtube-ról.

1 kedvelés

Ilyenre gondoltál?

1 kedvelés