iOS 15: lemerült, kikapcsolt és visszaállított készülékkel is működik a Lokátor

Eredetileg itt jelent meg: iOS 15: lemerült, kikapcsolt és visszaállított készülékkel is működik a Lokátor - Szifon.com

Az iPhone-ok egyik fantasztikus tulajdonsága, hogy ha elhagyod vagy ellopják, akkor a Lokátor segítségével tudod követni, tudsz rá hangjelzést küldeni vagy akár törölheted is a tartalmát. A követés azonban eddig csak akkor működött, ha az iPhone be volt kapcsolva, ami arra ösztönözte a tolvajokat, hogy azonnal kikapcsolják a telefonokat. Az iOS 15-tel kezdődően viszont már…

Egyértelműen jó az irány. Én még a kikapcsolhatóság lehetőségét elvenném a felhasználótól, de ez gondolom kiba*szná a biztosítékot a gdpr rajongó liberális jogvédő bagázsnál. És a paranoiásoknál… :smiley:

nem egy olyan helyzet van, amikor konkrétan problémát okozhat egy bekapcsolt mobiltelefon, tehát ezt az opciót elvenni nem lenne hasznos.

És azoknál akiknek mondjuk melegszik a készülék és éppen felrobbanna :smiley:

igen, és akkor abban a helyzetben az illető majd belemegy a beállításokba és matatja hol kell kikapcsolni, majd utána pedig visszakapcsolja, biztos nem felejti el :slight_smile:
nem annyira életszerű
már szinte nincs olyan hely a modern világban, ahol ne lenne néhány méteres körzetben valakinél bekapcsolt mobiltelefon, óra, valamilyen követő, szóval én hiába kapcsolok ki mindent, ha a többieknél megy tovább

Vegre egy szuper dolog ami miatt mar tenyleg teljesen ertelmetlen lesz ellopni egy iphone-t!! Ha meg elhagyod, talan konnyebben megtalalod es a becsuletes megtalalokbol is egyre tobb lesz…

És ha valamilyen azonositással lehetne csak kikapcsolni?

Azzal lehet ha bármely biometrikus be vagyon kapcsolva :smiley:

Amugy meg végre megcsinálták azt amit írtam itt már akkor mikor megjelent ez a Bt-s hálózati keresés anno. Igaz még nem tartanak ott vele amit akkor felvázoltam, de 1x majd eljutnak oda is talán :slightly_smiling_face:

@GsprFrnc erről már régóta van cikkünk:

@gunar nincs így. elvégre a hardveres opciót nem lehet kikerülni.

Vannak helyek, ahova nem lephetsz be, ha van nalad aktiv radios eszkoz. Nem az a problemas, hogy nalad van, hanem az, ha sugaroz (tehat siman lehet jegyzetelni bele benn, megnezni, felirt dolgokat, stb stb). Pl. itt az oruletbe tudott kergetni amikor behoztak azt, hogy a Bluetooth nem kapcsolodik ki, ha Airplane modba kerul a keszulek. Szoval, szerintem semmi problema nincs azzal, ha ez kikapcsolhato.

Így most már lesznek olyan helyek, ahová nem mehetsz majd be még kikapcsolt iPhone-al sem, mert nem lehet teljesen kikapcsolni…

Az itt taglalt Find My funkcio kikapcsolhato.

1 kedvelés

Amúgy léteznek már ma is olyan helyek ahova még kikapcsolt telefont se vihetsz be.

Sőt, olyan helyek is léteznek, ahova egyáltalán be sem mehetsz. :slight_smile:

Egyébként nagyon tetszik az olyan kiírás például kórházakban, hogy tilos mobilt használni, aztán nem látsz olyan orvost, aki ne telefonálna és nővért, aki ne nyomkodná valamelyik közösségi esetleg társkereső alkalmazás felületét. Csak tudnám, nekik miért nem tilos?

A kiírás nem nekik szól, hanem a kívülállóknak akik a mobilozással zavarnák őket az általad leírtak végzése közben. :smiley: