iOS 16 okosotthon – avagy hogyan változott a HomeKit és az Otthon alkalmazás + podcast felvétel

Eredetileg itt jelent meg: iOS 16 okosotthon – avagy hogyan változott a HomeKit és az Otthon alkalmazás + podcast felvétel - Szifon.com

Kis túlzással jóformán már csak napokra vagyunk az iOS 16 hivatalos megjelenésétől, így egy rövid összefoglaló formájában szeretnék beszámolni az iOS 16 változásairól. Ez persze nem csak szövegesen, hanem az OkosOtthon Labornak köszönhetően podcast formában is elérhető, tehát ha valaki szeretné, meghallgathatja a cikket az autóban, útközben, vagy otthon ebéd közben. Az iOS 16-ban részben…

Az igen…

Jó mondjuk ez Béta volt :smiley: azért lehet hogy végül megoldotta az Apple de ja.

Szerencsére kijavították a véglegesre😃

1 kedvelés

Kapucsengőt nem tudtad homey-val behúzni? Csak azért tartasz fent egy homebridge-et?
Egyébként milyen automatizációd van Homey-ba, amit nem tudtál megoldani HomeKit-ben?

Be lehet húzni, de nem adja út át úgy a HomeKit-nek. Ezen kívül még a Xiaomi és Roborock cuccok futnak HomeBridge-el, meg régi Twinkly-k is.

Homey-ban számos olyan automatizálásom van, amit az egyszerű HomeKit nem tud megoldani, pl kamerák mozgására állítom hogy valaki alszik vagy felkelt. A fürdőben ha mozgást lát és XY időpont van és több a páratartalom Z-nél akkor nem kapcsolja le a villanyt mert valaki kádban fürdik, de ugye nem mozog annyit. De ilyen a kültéri világítás is, ami a kinti fényre automatikusan felkapcsol vagy lekapcsol attól függően hogy GPS alapján ott vagyunk-e vagy sem. A Homey-n keresztül küldöm ki a TV-re a kapucsengő kameráját ha mozgást lát. Tehát ha TV-zünk (nem Apple TV) akkor is látom mitörténik az ajtóban és így tovább… :slight_smile:

Sziasztok! Nagyon várom a Meross eszközökről a cikket, mert szeretnék vásárolni, de egyelőre több a kérdés mint a válasz :frowning: Pl. melyik Meross eszköz fogja vezérelni a kazánt? Melyik eszköz vezérli a termosztátokat, gondolom az amelyik a kazánt is, de semmi infó nincs róla sehol…

Mert erre nem alkalmas, ő pusztán okos radiátor szelepeket forgalmaz. Lesz róla cikk, de ami neked kell az Netatmo inkább.

Én úgy tudom van nekik szoba termosztátjuk is, szóval nem értem, hogy azt nem lehet összekötni ezekkel a radiátor termosztátokkal? Vagy ha másképp nem akkor az appon belül összekötni? Én elhiszem, hogy Netetmo, de így se olcsó, úgy meg szinte a duplája… Nagyon várom a cikket :smiley:

Kizárólag a radiátor thermostatokat tesztelem, így számodra ez a cikk nem lesz sajnos aktuális :frowning: Mivel nincs kazánom így nem is tudom tesztelni, amit Te szeretnél :confused: