iPad 1, 5.1.1 Word Excell alkalmazás

Sziasztok, bocs hogy ide írok, de nem tudom hol tehetném fel kérdésemet : Ipad 1 iOs 5.1.1-re szeretnék találni word-excell appot, már egy hete próbálkozom de semmi eredmény. Hol kaphatnék segítséget ?
Köszönöm !

Sehonnan nem lehet kérni, vásárolni?

A Wiki szerint 2014-ben jelent meg az iPades Office verzio. Nem hiszem, hogy ekkor volt meg ember, aki tamogatta az iOS 5-ot egy uj, frissen irt projektnel. Szerintem nem letezik iOS 5 kompatibilis Office szoftvercsomag.

Pages, Numbers, Keynote?

Ezeket is próbáltam, csak újabb verzióhoz alkalmasak…

Legalább volna hozzájuk vmilyen viewer…

A Word/Excel allomanyok megtekinthetoek a beepitett eszkozok segitsegevel is.

Hogyan? Az iTools segitsegevel bemasoltam a general_storage-ba, mivel nyissam meg, még nincs egy egyszeru fájlkezelőm sem… vagy melyik alkalmazással ami gyárilag van rajta ?

Ha emailben kaptad, akkor az email klienssel, ha iTunessel masoltad fel, akkor azzal az appal, aminek a tarhelyebe bemasoltad. Nem tudom mai az az iTools a general storagerol pedig lovesem sincs mi lehet, mert iOS-en nincs osztott storage. Rakj fel valami filekezelot es abba masold bele iTunessel, vagy kuldd el magadnak emailben/imessageben.

Tehát akkor a helyzet a következő:
bocsánat hogy ilyen alapvető kérdésekben tájékozatlan vagyok, most kezdtem az ismerkedést az iOs-szal.
Egy kis “történelem”:
anno Zx-Spektrummal kezdtem, aztán Commodore-64, aztán jöttek a PC-k sorban- 286-ostól egyre feljebb, de úgy hogy én szereltem össze a gépeket és fokozatosan ujjítottam. Jelenleg Android a fő téma a PC-k mellett, és egy hete az iOs. Eléggé elszörnyedtem az iOs felépítésén, konkrétan azon hogy nem férek hozzá a fájlrendszerhez például. De az iOs készülékek precizitása és minősége miatt “látok benne fantáziát” :slight_smile: … és mondom ezt így hogy egy öreg ipadem van. Csak abba nem akarok beletörődni hogy az öreg gép nem használható “semmire”, hiszen nem akarok rajta játszani, videót szerkeszteni meg hasonló ínyencségeket művelni, arra majd valamikor lesz egy erősebb gépem - talán ha nyugdíjas leszek :slight_smile:
Na, itt vége a történelemnek, már az iTools-al odáig eljutottam hogy a programoknak van egy Dokumentum nevezetű fiókjuk és oda be tudom importálni a doksikat. Pl. pdf-et már tudok olvasni, de eléggé együgyű progival, majd ahelyett is kellene másik.
Szóval köszönök nagyon minden segítséget ami elindít az iOs korszakom elején… :slight_smile:

Ok, értem, köszi !

Nem kell semmilyen 3rd party cucc ahhoz, hogy fileokat helyezz el az alkalmazasok storage konyvtaraban. Ezt a gyari iTunes is tokeletesen meg tudja oldani.

Az Apple iOS rendszere nem file, hanem dokumentum alapu tarolasban hisz. A telepitett szoftvereknek van tarhelye, ezt a tarhelyet csak az adott alkalmazas tudja olvasni. A fileok tamogatasat szinten az adott alkalmazasnak kell megoldania. Itt annyi segitseget kapnak a fejlesztok, hogy a rendszer beepitetten tamogat jonehany formatumot, igy azokat olvasasra meg lehet nyitni. Ilyen formatum tobbek kozott a jpeg, a pdf de az xls/xlsx es a doc/docx is. Ez a fajta file tarolasi “struktura” nagyban hasonlit a valamikori PalmOS megoldasahoz, igy aki onnan erkezett anno, annak nem okozott meglepetest.

Így most már más szemmel nézem az iOs-t, a Visor Neo-t kifelejtettem a történelmi felsorolásból :slight_smile:
köszönöm, nekifutok a témának és ha valami gondom lesz, visszajövök !

Van egy kis gondom, csak a gyári alkalmazások indulnak el, az általam telepítettek nem. Amikor telepítettem őket, 3-4 napja, akkor még mentek… mi lehet a baj?

az App Store-ból telepítetted őket?

igen

és ha most újraindítod a készüléket, akkor sem mennek?

Megoldódott, köszi !