iPad BendGate: az Apple szerint normális, ha gyárilag meghajlott iPad Pro-t kapsz!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/12/22/apple-minden-rendben-van-ha-gyarilag-meghajlott-ipad-pro-t-kapsz/

Nem újdonság, hogy a 2018-as iPad Pro rendkívül vékony lett. Ez persze azt is jelenti egy ekkora táblagép esetén, hogy könnyedén hajlik, ami látható is az alábbi képen. Az elmúlt hetekben több vásárló is beszámolt arról, hogy már a dobozból kivéve(!) egy eleve meghajlott iPad Pro-kat kaptak. Erre az Apple azt válaszolta, hogy a gyártási folyamat…

Szégyen! Ezek miatt váltottam más márkára.

Ez nagyon gáz.

igen reményeink szerint sosem fognak hasonló felfogásban sem autót sem bútort gyártani!

Remélem változtatnak, az irányvonalon, mert ez nagyon nem jó.

És a boltban valóban kicserélik? Vagy azt mondják ilyen az új ájped, mehetsz haza?

lehet eszkalálni, ha nem akarják kicserélni: üzletvezető, fogyasztóvédelem, sajtó.

Ennyi negativ kritika után mi vesz rá arra, hogy egy kisebb vagyonért vásárolj bizonyíthatóan hibás terméket?

Mert a termék maga ettől még jó, sőt…

Számomra nyilvánvaló, hogy nagyon sokan ezt a terméket nem fogják megvásárolni, akármilyen erős is a processzor, az iOS alkalmazások ezt nem tudják kihasználni (jelenleg). A következő szériás iPad valószínűleg megerősített burkolatot fog kapni mint annak idején az iPhone 6S az elődjének a hasonló problémája miatt. Másrészt az USB Type-C azon kívül hogy rá tudod dugni közvetlenül a fényképezőt és egy monitort, semmi előnyt nem jelent (jelenleg) a tavalyi 10.5-höz képest (ami egyetlen átalakító segítségével mindezt tudja és ráadásul több féle típusú pendriveot is kezel, az új modellel ellentétben). Én is erősen gondolkoztam a megvásárlásán, de ezt a szériát 100 % hogy kihagyom!

Ennél rosszabb hozzáállást keresve sem találhattak volna. Meg is érdemlik ha esik a részvény…

Ez egy összehasonlító videó, hogy mennyire strapabíró a 2018-as iPad Pro és az első generációs iPad:

Előszőr is kellemes ünnepeket mindenkinek.

Másodszor azért legalább az vigasztaló lehet, hogy bárki aki ilyet akar venni az kipróbálhatja a boltban is.
Én is ezt tettem 2 hónappal ezelőtt vagyis amikor megjelent és akkor még nem is volt ez a hajlítós botrány.
Nálam egyszerű volt a helyzet kézbe fogtam és abban a pillanatban raktam is le, hihetetlenül könnyű törékeny rossz arányokkal rendelkező készülék!
A deisgn problémákról már nem is beszélve, az a hatalmas újítás, hogy vissza hozzák az ipad 1 lapos élét? hát ettől nem estem hanyatt, most az egyszer jó döntést hoztam, hogy nem vettem meg hanem maradok a 2017-es verziónál hiába mind a két gép 12.9 colos, az új gép valami annyira kellemetlen fogásó és rossz megjelenést hozó gép, hogy tényleg még akkor sem kéne, hogyha ingyen adnák…
Egész egyszerűen még azt a fáradtságok sem érné meg, hogy hírdetést adjak fel utána…

Szóval sajnos ez az új gép egyáltalán nem jön be…arról nem is beszélve, hogy eszméletlenül drága!
Tényleg olyan mintha valami műanyag lego játékot fognék a kezemben…

Ennyi pénzért igenis ez nagyon gáz! Ha ágyban fekve véletlenül elalszol rajta simán görbülhet.

400mikron az semmi. A hajszál 1500mikron is lehet. Akkora teljes felületen ezt a különbséget nem veszed észre. Sehogy.

Ott azon a képen ahol be van rajzolva a piros négyzet mindennek tűnik az a hajlás de nem 400 mikronnak. Az valóban nem lenne észrevehető, de szerintem arra az iPadre konkrétan az új Folio billentyűzet sem illeszkedne. És ha ezek tényleg out of the box így tudnak érkezni az baromi gáz.

Srácok nekem minden cuccom Apple de azért azt ne mondjuk már hogy 400 mikron az semmi, imádom, hogy 0.4 mm toleranciát 400 mikronnak írunk és mindenki boldog! 0.4mm rohadt sok 0.3-0.4mm eltérés már simán észreveszel szemmel nem kell hozzá semmi extra csak egy asztal amire lerakod vagy élével belenézel! Egy olyan cég ami a tökéletességről szól ott a max 100mikron ja bocsánat 0.1mm az elfogadható fém felületek esetén (a műanyag az más)

btw
Ha a mutató és nagy ujjad résnyire kinyitod az 100-200 mikron.

Egy ekkora felület két vége közt szerinted sok?:roll_eyes:

Igen ha arányaiban és a kornak megfelelően nézzük akkor sok!
Vegyük a nagy piramist ami a sarkától a másikig kisebb eltérést mutat arányaiban mint ez kb és mikor is építették? :smile:

Ha jobban megnézem az enyém is ferde. Inkább úgy fogalmaznék hogy nem tökéletesen egyenes és a két hosszanti oldala nem totál egyforma. Ez azért messze van a képen látottaktól, de nem egyenes ez tény.