iPadOS: a beállításokban hiányzik az appoknál a kamera opció

Sziasztok. Gyerek Ipad-e eddig tökéletesen működött. Ma reggel azzal szembesültem, hogy az összes olyan app ami kamerát használ, nem vagy csak részlegesen működik. Konkrétan engedélyezni kellene a kamerát a beállításoknál, de ez az opció egyszerűen hiányzik. Pl Facebook, vagy Snapchat. Siri és keresés, Értesítések, Appfrissítés a háttérben opció van csak. Mi történhetett? Az adatvédelem menü pontban sincsenek felsorolva a kamerát használó appok…

szerintem a Képernyőidő alatt le lett tiltva, vagy van rajta valami konfigurációs profil, ami letiltja. vagy egyszerűen nem érzékeli a kamerát, mert mondjuk elektronikusan megdöglött.

A kamera működik, fotót készít.

1 kedvelés

ennyi információból ez nem igazán fog kiderülni. de mi van akkor, ha letörölsz egy érintett appot, újból letöltöd, és elindítod: rákérdez a kamerához való hozzáférésre?

Igen. És mikor rányomok akkor odadob a beállítások oldalára ahol engedélyezni lehet de a jobb oldalon a kamera engedély opció hiányzik.

van valamiféle konfigurációs profil a készüléken? mi a helyzet a Képernyőidő alatt, nincs letiltva ott semmi?

Képernyő idő nem is volt beállítva. Konfigurációs profil? Nem hinném, legalábbis nem tudom mire gondolsz. Több mint fél éve használja, eddig minden rendben volt, snapchat napi szinten működött. Nem piszkált semmit a beállításokban.

konfigurációs profil: Beállítások, Általános, VPN- és eszközfelügyelet.

ha itt nincs semmi, akkor menj a Beállítások, Általános, iPhone átvitele vagy alaphelyzete opcióba, ott Alaphelyzetbe állítás, és Helyz.- és adatvédelmi adatok alaph. állítása, és utána kapcsold teljesen ki majd vissza a készüléket, ha magától nem indul ezután újra.

ha ez nem segített, akkor csinálj egy biztonsági mentést, majd pedig állítsd vissza a készülék szoftverét, és töltsd vissza az adatokat a biztonsági mentésből.

ha utána is ugyanúgy csinálja, akkor valami beállítás miatt teszi, az viszont így, látatlanban nem fog kiderülni, mi lehet.

Köszönöm, holnap lezongorázom. Ha nem lesz jó akkor apple support.

Nem tudom mi történt, egyszer csak egy restart megoldotta. Köszönöm

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.