iPhone 11, iPhone 11 Pro és Pro Max kamera teszt – avagy hogyan fotózz velük! (képek)

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/09/24/iphone-11-iphone-11-pro-es-pro-max-kamera-teszt-avagy-hogyan-fotozz-veluk-kepek/

Az iPhone 11 kameráit mindenki dicséri, nem csak mi, nem csak a különböző portálok, hanem mindenki. Nem mondanám azt, hogy ez a legjobb okostelefon kamera, de azért elég komoly frissítést kapunk, bármilyen iPhone-ról is váltsunk az új készülékre. Azonban érdemes néhány dologgal tisztában lenni, ha fotózunk az új széles, de még inkább az ultraszéles látószögű…

Nem is rosszak az éjszakaiak, sokkal rosszabbra számítottam… :slight_smile:

Hat nemtudom, nekem ez igy szinte semmit nem mond, a demokepek mellol minden esetben hianyolok egy normal lencsevel lott valtozatot is.

A 11pro-ra Te „beszéltél“ rá Admin😀 A legutobbi cikkben nagyon megtetszettek az éjszakai képek, ezért is menntem el tegnap reggel a Storeba😀

Nah! És hogy tetszik? Szerintem nem is inkább az éjszaki, persze az is jó, hanem inkább az ultraszéles fotók miatt érdemes megvenni. Jó kis készülék ez, gyors, minden rendben van vele. :slight_smile:

@aw123 teljesen felesleges összehasonlítani sajnos mert más a szenzor más a lencse, ez nem egy kategória. Azért nem hasonlítgattam, mert akinek a fentiek tetszenek, az megveszi majd a készüléket, ha meg nem, akkor még néz más teszteket is, amikben összehasonlítják más telefonokkal.

1 kedvelés

A teleobjektivrol sosincs szo, es pont abban ter el a pro kamerarendszere. En arra lennek kivancsi, hogy erdemes-e emiatt a harmadik lencse miatt a prot valasztani.

Azért nincs szó, mert 3 éve már elérhető a teleobjektív, és már írtunk róla 1000x. Azóta nem változott csak a szenzor és a szoftver, ami persze javított csak rajta, de alapjában véve a funkció ugyanaz a lencse a 2 éves X-hez képest ugyanaz… szal :man_shrugging:t2:

De hogy válaszoljak a kérdésedre, amiatt alapjában véve nem éri meg, mert az iPhone 11 is képes portrézni igaz kisebb mélységélességgel!

Az ultraszélest még nem nagyon próbáltam ki, hétvégén megyek oktoberfestre ott akarom tesztelni, de amúgy tetszik nagyon. Remélem kijön hozzá hamarosan egy gyári akksis tok is aztán két napig tölteni se kell :grinning: A X-en is volt, igaz az gyárilag Xs-hez való, de müködött :grinning: Egyedül ami még kicsit zavar az a kurzor mozgatása irás közben, ott még mindig nyomnám erösebben a kijelzöt :grinning: Ja és elöször azt hittem, hogy valami fólia van a hátuljára ragasztva mikor kivettem a dobozból.:joy:

Ja a fóliát én is kerestem :smiley: :smiley: Amúgy aksis tok lesz, valami elhintést már találta a szoftverben rá vonatkozólag, én is azt használok iPhone X -zel. Amúgy én nem azt venném már meg a helyedben hanem ezt:

Hamarosan tesztelem majd őket, de még úton vannak hozzám. :slight_smile:

1 kedvelés

Akkor várom a tesztet. Bár én mindig a gyári dolgok felé húzok egy kicsit, de hátha.

Nekem a gyári tökre megfelelt, de ez is baromira bejött már a külföldi tesztek alapján és így kifejezettem várom milyen lesz. Vezeték-nélküli ez is, elvileg több akkumulátor időre képes, mint az eredeti és persze jobban néz ki :slight_smile: Majd kiderül.

Nem tudom, az Apple miért akarja feltalálni a spanyolviaszt ezzel az elnevezéssel, de magyarban nincs széles látószögű objektív. Van normál, nagylátószög, (kis- és nagy-) tele. Angolban a nagylátószög valóban wide (angle) lens, de ezt szélesre tükörfordítani helytelen.

És az sem újdonság, hogy a nagylátószögű lencsék kiemelik a kép közepét, elgörbítik az összes nem középen átfutó vonalat. Ennek a “kisimítására” megvan a megfelelő korrekciós algoritmus, valószínű az Apple is belerakhatta a telefonba, mivel a tesztképeken nem látszik ez az “effekt”, valamint RAW-ban (egyelőre legalábbis) nem lehet ultranagy látószögben képet menteni. De lehet ennek köszönhető a portréképek fura torzulása is (ebben az esetben szoftveresen javítható a probléma). A másik gond még esetleg az lehet ezzel a kameramodullal, hogy egyedül ebben nincs optikai képstabilizálás, ami kevesebb fény illetve videorögzítés esetén jönne jól.

tökmindegy, ezt a marketing nevet találták ki rá, ezért mi is ezt használjuk, máskülönben az lenne a baj, hogy mást írunk mi, és mást az Apple, és a felhasználó ettől megzavarodik.

Azt jól értem, hogy a két pro modell kamerája közt semmi különbség sincs?

Jól érted :slight_smile:

Ma kint vagyok a reptéren dolgozni, a turbinaszerelö -tesztelö hangárban és kipróbáltam az ultraszéles kamerát. Hát kezdem azt hinni, hogy megtanultam fotózni :joy: Nagyon jó képeket lehet vele csinálni. Egyre jobban tetszik ez a telefon. :grinning:

Ennyi! Azért ott milyen képeket lehet csinálni! Ide is feltölthetnél 1-1-et. Amúgy éjjel 23:30-kor jövünk haza, bevihetnél! (viccelek) :joy:

Akkor Zürichnél húzzátok meg a vészféket😀

1 kedvelés

Akkor next time! :smiley:

De nem kinevetni a képkészitőt😀

2 kedvelés