iPhone 12 mini akkumulátor probléma

Üdv Mindenkinek!
Van egy kis gondom. Májusban lecseréltem a kb. hat éves SE készülékemet egy 12 minire. Alapvetően megvagyok elégedve vele, bár az egykezes használat a kissé megnövekedett méret miatt már nekem nem megy.

Azonban azt tapasztalom, hogy az eltelt hét hónap alatt az akkumulátor kapacitása 92%-ra csökkent az IOS szerint. Ez számomra megdöbbentő, mert az SE akkumulátora, mikor lecseréltem 94%-os volt az IOS szerint.

Mi lehet ennek az oka és ez garanciális probléma?

Köszönöm a válaszokat.

az, hogy mi lehet az oka, ennyi információ alapján nem derül ki. hét hónap alatt kvázi romolhatott ennyit. ha még 80% feletti, akkor valószínűleg nem minősül majd garanciális problémának, de ez akkor derül ki, ha leadod egy hivatalos szervizpartnernél.

@Jadeye
Köszönöm a válaszodat. Érdekelne kit mit tapasztalt a saját készülékét illetően.

A régi SE-t a hozzáadott töltővel töltöttem, este feltettem töltésre, reggelre feltöltődött. A 12 minihez külön kellett venni egy USB-C töltőt és vettem hozzá egy vezeték nélküli Magsafe töltő adaptert és ezt most ezzel töltöm. Két naponta este felteszem töltőre, reggel leveszem, így egész nap működik. Mégis az SE-hez képest havonta egy %-ot esik az akkumulátor kapacitása, míg az SE-nél ez kb. évi egy % volt… Engem megdöbbent a különbség…

iPhone XR, 2019. augusztus 29-én vettem. Általában minden nap töltöm teljesen mindegy hogy áll az aksi, mert szeretek teljesen feltöltött készülékkel elmenni itthonról. A kapacitás még mindig 100% Valamit lehet jól csinálok. :woman_shrugging: :nerd_face:

Ez mikor volt utoljára lemerítve 0%-kra? :slight_smile: Mert ha régen, akkor nem valid amit kiír. Vagy ha valid akkor valamit tényleg jól csinálsz :smiley:

0%-ra soha. A legkevesebb 40% volt. :smiley:

Akkor ezért nem valid, amit látsz. Nincs a szoftvernek összehasonlítási alapja, hogy milyen 0%-on az aksi.

Akkor ezek szerint aki soha nem meríti le teljesen annak fogalma sincs, hogy mikor adja meg magát az aksi majd?

Hát az aksi bármikor megadhatja magát, de nem lesz valid, amit az Apple szoftvere állít.

Áh értem. :slight_smile:

A szamolt kapacitas, a “kifolyo” es “befolyo” “arambol” szamolodik. Amikor addig merited a keszuleket, amig az magatol kikapcsol, akkor fogja megtudni az elektronika, hogy “mennyi ment ki” es amikor feltoltod, akkor fogja tudni, hogy “mennyi jott be”. Ezutan frissul ez a statisztika az akkuban. Ezutan fog megvaltozni az akkunal a 0% toltottsegnek a “pozicioja”. Tehat, ha korabban pl kikapcsolt magatol 5%-nal, akkor egy feltotlesi ciklus utan, a korabbi 5% lesz kb az uj 0% toltottseg.

Szerk: Mivel az akku egyebkent ezt folyamatosan figyeli, igy ha pl nem meritgeted le csak 40-50%-ig, akkor is tud ez a szam valamennyit frissulni, mert az “feltunik” az elektronikanak, hogy (hasrautok) o ugy gondolja, hogy kiment “40Wh” de be nem jott csak “32Wh” es megallt a toltes, akkor ezutan maris kompenzalni fogja a kapacitasvesztest, de a tiszta lap az, ha kap egy teljes merulest.

Na akkor egyszer lemerítem már kikapcsolásig kíváncsiságból. :slight_smile: Csak valahogy soha egy telefonommal se csináltam ezt (az Androidosokkal se), mindig legalább 30% volt még benne amikor töltőre raktam.

Én azt hittem, hogy a kérdésemet követően özönleni fognak a kommentek arról kinek, milyen értéket mutat a telefonja… Sajnos nem így történt.

Köszönöm mindenki segítségét és Boldog Karácsonyi Ünnepet kívánok mindenkinek!

Lezártam, hogy ne kapjon feleslegesen több email a kolléga. :slight_smile: