iPhone 6 - MAGÁT IRÁNYÍTJA A TELEFON

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mi lehet a probléma?

Fogta magát a telefon és elkezdte magát irányítani iOS 12 frissítés után. Lépked belefelé mindenbe, tehát irányíthatatlan. Jó, ez egy kicsit hazugság mert ÉPPHOGY néha-néha tudom irányítani de használhatatlan a telefon!
Azért kérdezek itt, mert a közelben nincs megbízható szervíz és nem szeretném ha drága pénzért - esetleg - még több kárt tegyenek a telefonba, “kiberhelnék”, tudjátok mire gondolok.

Próbálkoztam már mindenféle visszaállítással, Hard resettől kezdve DFU minden volt, iTunes-en keresztül is minden opció, de teljességel lehetetlen kézbe venni a telefont.

VIDEÓ: https://youtu.be/DcPWeM0UNW0

Kaptam már olyanokat, hogy Touch IC a probléma. Kaptam már olyat, hogy a panel sérült. Kaptam már olyat, hogy levegőt kapott a két panel közötti fogalmam sincs micsoda… A készüléket NEM ejtettem el, NEM ázott be, se semmi… Egyszer fogta magát és ő úgy gondolta, hogy magát irányítja.

érintésérzékelési hiba. vagy a kijelző hibásodott meg, vagy az alaplap / Touch IC. mindegy, hogy mit csináltál vagy nem csináltál vele, szervizelés nélkül ez nem valószínű, hogy megoldódik.

hívd fel az Apple Támogatás ingyenes telefonszámát, és mondd el nekik mindezt, hogy a frissítés után kezdődött, hogy mi mindent próbáltál már, és hogy semmi sem oldotta meg, és hogy egy szoftverfrissítéstől nem kéne tönkremennie:

https://apple.com/hu/contact

1 kedvelés

Ma bevittem egy közeli szervizbe ahol csak lestek, de mondták a szakértők hogy nem én vagyok az első ilyen, többen vitték be hasonló problémával az iOS 12 frissítés után. Pl. az egyik srácnak is ezt csinálta, csak neki letörölt minden stb.
Felajánlotta, hogy hagyjam ott egy órára és megnézi a kijelzőt.

Visszamentem, mondta hogy ez szoftveres hiba! Két kijelzőt cserélt rajta, mindkettővel ezt csinálta. Ajánlotta, hogy várjam meg a következő iOS frissítést, mert nem tud vele mit kezdeni.

JÓ LETT?!
Egy órája működik, most már nem lépked sehová, csak akadozik befelé - magyarul fagyogat. Tehát akkor valóban szoftveres hiba, kérdezem én hogy SEMMILYEN módon nem lehet visszaállítani egy régebbi rendszert? iOS 11.4-re gondolok.

nem lehet. az Apple már nem írja alá.

Csak elgondolkodtam, hogy amennyiben az IOS12 adott build-je lenne a ludas, akkor szvsz sokkal többen panaszkodnának ilyen jellegű anomáliákra. Lehet valóban a touch IC, de mivel most nem csinálja, talán máshol kell keresni az okot. Ami nekem eszembe jutott, hogy talán vmelyik app ami neked és akiknél ez előjött okozhatja együtt a frissítéssel, de ezt marhára időigényes kiszűrni és lehet teljesen fölöslegesen dolgozol vele.
Azért is gondolok ilyenre, mert régen amikor még használtam állandóan pár tweak miatt JB-ket előfordult olyan, hogy egy adott tweak mikor felkerült a teló megkergült, s miután kukáztam(akkor szerencsém volt és csak azt az egyet raktam rá és így elsőre meglett a hiba) jó lett, majd jött frissítés IOS-re és azzal már ment ugyanaz a tweak. Olyanok már az iphone-ok is mint a csajok zöme, szeszélyesek.

alkalmazás nem okozhat ilyet. a jailbreak teljesen más, mert azzal belenyúlhatsz a rendszer működésébe. de jailbreak nélkül az nem megy, az App Store-os appok a sandboxing miatt nem férnek hozzá így a rendszerhez.

MŰKÖDIK!
Az utolsó hozzászólásom óta (“fagyogat”), már egyáltalán be sem fagy se semmi ilyesmi, probléma nélkül működik a telefon.
Na ezt magyarázza meg nekem valaki… Vírusra is gyanakodtam, bár…

iOS-en gyakorlatilag nincs vírus.

Akkor passzolom az egészet… Nem értem mi a fene volt vele.