iPhone 6s akkumulátor probléma

Sziasztok!

2017 szeptemberében vásároltam a 6s készülékemet, amellyel egészen 2018. szeptemberig, az iOS 12 megjelenéséig semmi problémám nem volt. Nem állítom, hogy az “új” rendszer áll a háttérben, de az biztos, hogy a telepítést követően nagyon gyorsan merül a telefon. Az ügyfélszolgálattal beszéltem még tavaly szeptemberben, nemzetközi mérnökcsapathoz került az ügyem. Az akkuhasználatról kértek képernyőképeket, de pár nap után arról értesítettek, hogy mindent rendben találtak az adatok alapján.

Az akku állapota jelenleg 90%, de a probléma azóta is fennáll, . Próbáltam már az “Összes tartalom, beállítás törlése” funkciót, majd iCloud-ból visszaállította magát a készülék, de nem változott a helyzet. Tegnap például 45 perc alatt 30%-ot merült, mindezt úgy, hogy 7 percig volt bekapcsolva a képernyő. Az akkuhasználat szerint 100%-ban az Index alkalmazás okozta ezt, ami azért is érdekes, mert 1 percet volt képernyőn összesen, háttértevékenységet nem jelez az iOS. Ma reggel 38 perc alatt merült 24%-ot, 18 percnyi bekapcsolt képernyő mellett.

Javasolták, hogy hivatalos szervizben nézessem meg, jó esetben kicserélik a készüléket. A szervizben azt a tájékoztatást kaptam, hogy a gyártó által biztosított tesztprogramot futtatnának, de a tapasztalatuk alapján 90%-ban soha nincs gond az akksival ilyen esetekben. Attól tartok, hogy ha a - néhány percig/óráig tartó - teszt nem jelez hibát, gyakorlatilag nincs kihez fordulnom egy létező problémával, amelyet én hónapok óta tapasztalok. Több éve használok iPhone-t, a telefonhasználati szokásaim nem változtak olyan mértékben, amely indokolná az ilyen mértékű merülést. Mindenféle tesztprogram nélkül ki tudom jelenteni, hogy mi férhet bele a normális működés kategóriájába, az biztos, hogy az én esetem nem ide sorolható. Mit tudok még tenni ebben a helyzetben?

Minden véleményt, tanácsot előre is köszönök.

Üdv, T

Ha megbizonyosodtal rola, hogy nem szoftver okozza (iCloud szinkronizacio, arcok felismerese, valamilyen egyeb hattertevekenyseg), akkor egyszeruen kicsereltetnem az akkut egy ujra.

ezeken lenne célszerű végigmenned – ha nem oldja meg semmi, akkor meg akkucsere:

Hogyan bizonyosodhatnék meg a Beállítások - Akkumulátor menüponton kívül egyéb módon afelől, hogy nem szoftver okozza a merülést?

Egyébként néhány héttel ezelőtt az iSamurai egyik munkatársának is kikértem a véleményét, akivel kb. 3 percig beszélgettem a problémáról. Ezen rövid idő alatt néhány dolgot megnézett a Beállításokban, 10%-ot esett az akku töltöttsége. Erre ő is azonnal rávágta, hogy ez nem tekinthető normálisnak. Tehát jelenleg ott tartunk, hogy a nemzetközi mérnökcsapat képernyőképek alapján nem állapított meg rendellenes működést, így kétséges, hogy a “gyártó tesztje” mást mutatna, míg gyakorlatban bárki számára nyilvánvaló a probléma megléte. Az akku/készülék cseréje ingyenes , ha a “gyártó tesztje” is igazolná a rendellenes működést.

A legtöbb lépésen túl vagyok. Az lenne az ideális, ha a szervizben futtatott tesztek is igazolnák a nyilvánvalót, így nekem semmilyen költsége nem lenne a megoldásnak.

A fő problémám az, hogy engem szeretnének meggyőzni, hogy minden rendben, holott a telefon néhány percnyi, a mindennapi életre jellemző használata ezt egyértelműen cáfolja.

próbáld meg a visszaállítás után az új iPhone-ként való beállítást. ha azzal nem merül, akkor szoftveres volt (és korábban az iCloud biztonsági mentés visszaállítása visszatette a hibát is). ha új iPhone-ként beállítva is merül, akkor az hardveres gond lesz.

Új iPhone-ként való beállítással minden alkalmazást le kell töltenem egyesével? Az egyes alkalmazások dokumentumairól, beállításairól tudok biztonsági mentést készíteni (pl. Scanner Pro app-ban számos anyag van rendszerezve, stb.)? 1Password Pro változatát annak idején megvásároltam, tudomásom szerint azóta előfizetéses rendszerben működik. Ez hogyan érintene engem? Vagy az ebben tárolt jelszavaimat sem fogom tudni sehonnan visszaállítani?

Elnézést a sok kérdésért, de ha ezeket mind elveszítem, ráadásul semmi garancia arra, hogy az akkuval kapcsolatos problémám megoldódna, az egész művelettel sokkal több gondot okoznék saját magamnak, amelyet még csak vissza sem tudok állítani.

próbáld ki új iPhone-ként, és ne tegyél vissza semmit. ha hardveres a gond, akkor így is merülni fog. ha kipróbáltad új iPhone-ként, és ugyanúgy csinálja, akkor a biztonsági mentést később is vissza tudod állítani, tehát nem vesztettél el adatot.

az egyes appok adatairól, dokumentumairól az adott apptól függ, hogy hogyan tudsz manuálisan mentést készíteni.

Elvben az iTunes jelszavas mentése gépre szinte mindent visszaállít, én azzal szoktam telóról - telóra költözni. Persze Murphy mindig ott ólálkodik ilyen műveleteknél, én tesztelném előtte egy kölcsön telóval hogy minden átmegy-e ami kell, a helyedben.
Amugy ahogy az előttem szóló is leírta, csak akkor tudod biztosan, ha szűz IOS-t használsz rajta legalább egy napig, hogy hardver v szoftver a gond, ha jó a szűz akkor apránként vissza kell rakosgatni az appjaidat és amelyik után esetlegesen megint merülni kezd ott lehet a bibi.

Megpróbálom így.

iTunes mentést csak “egy az egyben” tudok visszatenni telefonra vagy esetleg van arra mód, hogy a mentésből egyesével kezdem visszapakolgatni az appokat?

csak egy az egyben.

A mentést igen csak komplett, de esetleg van vmi progi arra (ha tudnék akkor leírnám, de sosem kellett) hogy az appokat darabonként mentsed, akkor úgy menne. Ha keresgélsz v vki itt a fórumon már használt ilyent akkor lehet hogy létezik, sztem nézz körül a neten erre vonatkozólag.

Köszönöm szépen mindenkinek.